Mój Play: Pęknięty wyswietlacz - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pęknięty wyswietlacz

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   grubcio1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12
  • Rejestracja Sat, 17 Feb 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 09 April 2007 - 13:38

Witam mam problem w Moim Samsungu z370 pękł wyświetlacz nie mam pojęcia jak to sie stało wyciągnołem telefon z wewnętrznej kieszeni marynarki a tu zonk po prawej stronie jest pasek o szerokosci około 8mm ktry nic nie wyświetla na szybce nie mam nawet ryski ani wgniecenia. Teraz najważniejsze czy play przyjmie ten telefon bez żadnych problemw dodam że telefon działa w 100% można prowadzic rozmoy wysyłac sms-y słuchać muzyki robić zdjęcia łączyc sie z interenetem. pomżxcie bo nie wiem co mam robić . Z gry dziekuję.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ralf Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 485
  • Rejestracja Wed, 31 Jan 07
  • Miejscowość:Brwinów
  • Zainteresowania:Siatkówka
  • Operator:PLAY
  • Telefon:iPhone 3GS 32 GB / HTC Touch Pro 2
  • Taryfa:Longplay Telefon
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 09 April 2007 - 14:07

no niby mozesz użytkować telefon więc z formalnek strony nie powinno byc kłopotów. ale w playu wsio możliwe :/
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   grubcio1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 09 April 2007 - 18:15

Dodam że chce zwrócic telefon który otrzymałem do testów. Jest to już drugi samsung w pierwszym padł soft, a teraz wyswietlacz normalnie załamka. Dajce znać czy bedzie za to jakas kara czy też obejdzie sie bez nieprzyjemnosci, Z góry dzięki
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   untaztood Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja Mon, 09 Apr 07

Napisano 09 April 2007 - 19:39

Musisz liczyć na to, że będziesz miał szczęście... hmm, najlepiej postaraj się, żeby to dziewczynka przyjmowała od Ciebie telefon, możesz też wybrać jakąś wieczorową godzinę, jak będzie już panienka zmęczona po całym dniu... A jak już Ci się uda i przyjmie, to możesz już olać wszystko ciepłym moczem, bo nawet jak będą się później chcieli przyczepić, to możesz mówić, że nic nie było...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   grubcio1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 09 April 2007 - 21:14

Zatem nie mam co liczyc że play potraktuje mnie lekko. A jeżeli oddam telefon i osoba przyjmująca stwierdzi że usze płacić karę 2000zł jest to mozliwe????. Prosze o pomoc, bo coraz mniej mi sie ta sytuacja podoba.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Ralf Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 485
  • Rejestracja Wed, 31 Jan 07
  • Miejscowość:Brwinów
  • Zainteresowania:Siatkówka
  • Telefon:iPhone 3GS 32 GB / HTC Touch Pro 2
  • Taryfa:Longplay Telefon
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 09 April 2007 - 22:41

weź go na karte i po problemie
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   grubcio1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 10 April 2007 - 07:33

A co by sie stało jakbym oddał im telefon który sie nie włącza. Czy wtedy musieliby go przyjąć bez gadania. Ale i tak Nikt z was mi nie odpowiedział na pytanie czy za uszkodzony telefon też trzeba płacić tą kaucje. Wydaje mi sie, że nie skoro jeżeli był jakiś defekt w telefonie to odrazo go wymieniali. Była to opisywana sytuacja, że komuś telefon przestał się włączać i oddał do play a oni go wymienili. Czyli tam też doszło do uszkodzenia mechanicznego. A u mnie stało sie to w niewiadomy sposób(wątpię żeby wyciągając telefon z marynarki ścisnąłem go tak mocno że wyświetlacz sie rozlał i to w nietypowy sposób. Dla chętnych mogę zamieścić zdjęcie jak to wygląda.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Gregory Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Vip
  • Postów 57
  • Rejestracja Wed, 17 Jan 07
  • Miejscowość:Gdańsk
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 10 April 2007 - 07:53

Trudno powiedzieć coś pewnego gdy się nie widzi uszkodzenia. Myślę jednak, że skoro nie widać żadnych uszkodzeń z zewnątrz to trudno zwalić winę na Ciebie. Bądź dobrej myśli, skoro to nie Ty zawiniłeś to wszystko powinno pójść dobrze. W każdym bądź razie trzymam kciuki. Powodzenia 8-)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   502066726 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 591
  • Rejestracja Fri, 06 Apr 07
  • Miejscowość:Posen

Napisano 10 April 2007 - 09:21

trzeba było dbać, a nie teraz kominować na lewo ;-)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   ddluk Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 2479
  • Rejestracja Thu, 04 Jan 07
  • Miejscowość:Gliwice
  • Telefon:BlackBerry 9800, Palm Pre 2, Motorola Flipout
  • Taryfa:One Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 10 April 2007 - 10:39

Nikt nie powiedział, ze nie dbał o ten telefon. Już nie raz zdarzały sie przypadki u innych producentów, ze wyświetlacze porostu padały, czasem temperatura ma znaczenie, nagła zmiana z + na - temp. i nie ma, ale są to sporadyczne wypadki. Póki nie pójdziesz do playa i sie nie spytasz to nie będziesz wiedział. Oni z pewnością maja swoich techników czy serwisantów którzy zdiagnozują co stało sie słuchawce i jeżeli nie była to rzeczywiście twoja wina to nie poniesiesz kosztów.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   grubcio1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 10 April 2007 - 12:30

Wyświetlacz wygląda tak
foto1
foto2 foto3
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   khriss Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 499
  • Rejestracja Fri, 19 Jan 07
  • Miejscowość:Wawa/Wrocek
  • Zainteresowania:Gadżety

Napisano 10 April 2007 - 12:54

Wygląda na to, że stało się to poprzez działanie zewnętrznego czynnika mechanicznego. Moim zdaniem takei coś nie zostanie uznane przez PLAY jako "nie z winy użytkownika", a co za tym idzie będę od Ciebie chcieli 2000zł lub podpisania umowy na czas określony.
Ale najpewnie będzie jak przejdziesz się do PLAY i ma miejscu się dowiesz.
Jeśli chcesz ryzykować i kombinować to możesz skorzystać z podpowiedzi untaztood.
No ale pamiętaj również, że uczciwość popłaca i kiedy powiesz co się stało, być może PLAY potraktuję Cię łagodniej.
Kinetic Humanoid Responsible for Infiltration and Scientific Sabotage
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   grubcio1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 10 April 2007 - 13:36

No tak czynnika zew. czyli np palca czy też może kieszeni bo nie mam pojęcia. Wsadziłem telefon do wewnętrznej kieszeni marynarki i gdy go wyciagnołem to zonk ekran uszkodzony nie ma najmniejszego śladu co by mogło spowodować takie uszkodzenie tym bardziej że szybka nad wyświetlaczem jest nawet nie tknięta. Wiem jak wygląda uszkodzenie wyświetlacza przez czynnik zewnętrzny zazwyczaj jest jakieś pękniecie, wgniecenie na obudowie a tu wszystko jest jak nówka żadnych śladów. Mówiąc prawdę powiem im to samo co wam bo tak sie to stało.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   XK8 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Sun, 25 Mar 07
  • Miejscowość:trójmiasto

Napisano 10 April 2007 - 22:11

napisz czy przy oddawaniu telefonu pracownicy Play'a wykazali sie zrozumieniem i czy wszystko zakonczylo sie pozytywnie. Powodzenia!
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   szary Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Vip
  • Postów 106
  • Rejestracja Fri, 19 Jan 07

Napisano 11 April 2007 - 07:55

Kurcze ja zaczynam się bać. Bo u mnie wyświetlacz w kilku miejscach ma tak słabo świecące plamy. Widać to dopiero pod odpowiednim kątem ale w tym tygodniu pójdę podbić gwarancję i reklamuje to. Nie chcę skończyć z takim problemem jak grubcio. A noszę telefon w kieszeni spodni ale sam bez żadnych kluczy. Czyli jednak z370 nie jest tak rewelecyjnie wykonany jak mi się zdawało :cry:
Dołączona grafikaDołączona grafika
Google Głupcze!
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Panoramix Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 429
  • Rejestracja Thu, 15 Mar 07
  • Zainteresowania:Zabawki i Pieniadze

Napisano 16 April 2007 - 14:57

szary napisał:

urcze ja zaczynam się bać. Bo u mnie wyświetlacz w kilku miejscach ma tak słabo świecące plamy. Widać to dopiero pod odpowiednim kątem ale w tym tygodniu pójdę podbić gwarancję i reklamuje to.

Norma w tego typu wyswietlaczach, poprostu obudowa naciska na niego w różnych miejscach z różna siła, i czasem widać plamy... póki co nie ma co sie bać ;-)
Oko w oko z..., czyli autorskie testy:
Samsung SGH-i600
Apple iPhone
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   von_Bodi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja Sun, 15 Apr 07
  • Miejscowość:warszawa

Napisano 07 May 2007 - 18:00

kurna, mi też pękł wyświetlacz w samsungu, tez nie wiem dlaczego.
Autor tego postu mi nie odpisuje jak się skończyła jego historia to nmoże dobrze sie skończyła i on już nie jest w PLAYU. Ktoś wie4 co robić w takiej sytuacji, przerabiał to :shock: ?

[ Dodano: 2007-05-17, 20:23 ]
no i historii ciag dalszy, wysłałem małżonkę (na nią jest samsung a ja dostałem motkę i była wymiana)do salonu na placu xxx, a tam jakiś kolo chciał ją zlac, sam ocenił że reklamacja w ramach gwarancji nie przejdzie i wysłał ją do samsunga, po rozmowie tel. ze mną :)
kasia jednak zareklamowała (złożyła reklamację) telefon u playa a tamci że nie mają telefonu zastępczego, jak zrobiła dym to jednak mieli i dali zastępczego z370, jak się potoczą losy tej akcji....zobaczymy
generalnie słabo w tych ich salonach z jakościa obsługi ;( szkoda bo cyrograf podpisany , nawet dwa
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   grubcio1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 18 May 2007 - 06:57

Historia skończyła się tragicznie musiałem zakupić telefon za 450zł na kartę bo play groził mi karami i pokryciem kosztów naprawy (czyli dużo dużo więcej niż 450zł). Sam wyświetlacz jest ciężki do znalezienia. W nieautoryzowanym serwisie chcieli 400zł + Robocizna. W innym gościu powiedział że 200zł-250zł ale już sie nie odezwał. Także moja przygoda z Play(nadchodzi4) Nie należy do najmilszych.
Nie Polecam
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   von_Bodi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja Sun, 15 Apr 07
  • Miejscowość:warszawa

Napisano 19 May 2007 - 16:14

dzięki za odzew grubcio1
oł sziet, w takim razie nie mam co liczyć na uznanie że telefon był gówniany i zabulę.
w sumie to telefony nie powinny byc tak delikatne żeby trzaskać bez powodu.
starymi naoliami to można było rzucać po ścianach (nie trafiła mnie) :) a toto to kurna telefon jednorazowy, ja spróbuję jakichś jeszcze akcji pieniaczych typu odwołanie od decyzji. w końcu tym samsungiem to nie było rzucania. :evil:

[ Dodano: 2007-05-19, 17:16 ]
a może oni Ciebie ściemnili, żeby sprzedaż była większa???
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   grubcio1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 20 May 2007 - 07:10

Nie mam pojęcia jeżeli ten wyświetlacz kosztował by 150zł to nie było by problemu. A co do tego ściemniania to bardzo możliwe. Ja kiedyś włożyłem sobie tego samsunga do tylnej kieszeni w spodniach i usiadłem i nic się nie stało. Zatem możliwe że to wina telefonu ale ja wolałem zakończyć przygodę z play.

Ps. Zastanawiam się nad oddaniem telefonu na gwarancje i przekonania się co i jak.
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2