Mój Play: Huawei E160 - Długi czas logowania do sieci... - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Huawei E160 - Długi czas logowania do sieci...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Jimmy_84 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Rejestracja Wed, 07 Jan 09
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 27 January 2009 - 02:39

Witam!
Udało mi się niedawno kupić w promocji Playa nowy zestaw z modemem Huawei E160 (promocyjna cena 129zł - więc dlatego się skusiłem). Do tej pory korzystałem z moedmu Huawei E220 - taryfa Play ONLINE 10GB (45zł). Po pierwszych dniach testów zauważyłem iż modem E160 spisuje się bardzo podobnie w stosunku do modemu E220, z tą tylko róznicą iż czas logowania do sieci w porównaniu do E220 jest o WIELE dłuższy. Pisząc o czasie logowania mam na myśli sytuację kiedy wkładamy modem do portu USB przy właczonym komputererze i czekamy aż program pokaże zasięg i możliwość połączenia z siecią (na modemie zacznie mrugać granatowa dioda - zamiast zielonej). W przypadku modemu E220 było to błyskawicznie (max. 5-10sekund) natomiast w E160 jest to (1,5 - 2 minut) Dodam iż cały czas znajduje się w tej samej lokalizacji (Wrocław, pl. Grunwaldzki) i mam maksymaly zasięg. Czy taki długi czas logowania sie do sieci może być podstawą do reklamacji, czy ten typ po prostu tak ma?? Z góry serdecznie DZIĘKUJĘ za odpowiedz!!!
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja Thu, 30 Oct 08
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 27 January 2009 - 07:17

Czy do łączenia z siecią używasz aplikacji która zainstalowała sie wraz z E220 czy tej która jest na E160? Jeśli tej samej, może pomóc reinstalacja (deinstalacja starej, instalacja tej od E160). Może, ale nie musi.
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Jimmy_84 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Rejestracja Wed, 07 Jan 09
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 27 January 2009 - 16:15

Oczywiście, przed pierwszym podłączeniem modemu E160 odinstalowałem soft (MobileConnect) i sterowniki od E220. Potem zrestartowałem komputer i dopiero podłaczyłem E160 (sterowniki i soft Playa zaistalował się szybko i bezproblemowo). Z tym czasem logowania do sieci jest coś nie tak ponieważ na przykład dziś ku mojemu zdziwieniu jak podłączałem modem ok. godz. 15:30 to zalogował sie błyskawicznie. Wieczorami natomiast po godz. 24 i nawet w ciagu dnia trwa to do 2 minut. Sadzicie że to wina oprogramowania Playa wgranego go komputera w momencie pierwszego włożenia modemu, czy jednak wina samego wadliwego modemu? Możecie napisać ile na Waszych modemach E160 trzeba najdłużej czekać na zalogowanie się do sieci??? Czy jest dostepny niebrandowany przez Playa firmware do E160 - na stronie Huaweia niestety nie ma do tego modelu... Jeszcze raz Dziekuję za odpowiedzi...
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   pidzej Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 1413
  • Rejestracja Tue, 15 May 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Zainteresowania:Mam
  • Taryfa:Inna

Napisano 27 January 2009 - 16:50

jak sam mówisz takie problemy nie występują zawsze. Moim zdaniem jest to wina przeciążenia nadajników
kliknięcie "pomógł", mi też pomoże i na pewno dowartościuje

Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja Thu, 30 Oct 08
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 27 January 2009 - 18:49

Jimmy_84, słuchaj się pidzej'a, niestety ma rację. Zacznij się przyzwyczajać do takiego działania, opieszałego łączenia z siecią i rozłączania. W większych aglomeracja, w godzinach szczytu, to jest ... norma.
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Ramed Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 46
  • Rejestracja Thu, 25 Dec 08
  • Miejscowość:Goleniów
  • Zainteresowania:kino, muzyka

Napisano 31 January 2009 - 23:10

Dziwne, ze do tego modemu E160 nie ma zadnego softu poza wgranym firmware producenta :shock: tzn mozliwosci upgrade'u na stronakch Play czy producenta wlasnie.
0

Strona 1 z 1