Strona 1 z 1
nowy telefon-problem
Napisano 18 January 2009 - 19:08
witam wszystkich:)
dzisiaj w salonie zakupiłem ericssona c902, sprzedawca zapytal czy karte w telu zostawić-ok
usłyszałem 'aktywacja karty nastąpi o 12 w nocy do tego czasu wykorzystane minuty bedą naliczane standardowo' no więc ok, przychodze do domu, chciałem powysyłać smsy z numerem do znajomych, ale po włączeniu telefonu wyswietla mi się tylko napis 'włoz sim lub naciskij pokaz aby najpierw zobaczyc prezentacje telefonu' tymczasem karta jest włozona, nic nie moge robić poza oglądaniem tej prezentacji
coś jest nie tak? czy poprostu kolo 12 się 'odblokuje'????
pomocy, bo sie necierpliwie;)
dzisiaj w salonie zakupiłem ericssona c902, sprzedawca zapytal czy karte w telu zostawić-ok
usłyszałem 'aktywacja karty nastąpi o 12 w nocy do tego czasu wykorzystane minuty bedą naliczane standardowo' no więc ok, przychodze do domu, chciałem powysyłać smsy z numerem do znajomych, ale po włączeniu telefonu wyswietla mi się tylko napis 'włoz sim lub naciskij pokaz aby najpierw zobaczyc prezentacje telefonu' tymczasem karta jest włozona, nic nie moge robić poza oglądaniem tej prezentacji
coś jest nie tak? czy poprostu kolo 12 się 'odblokuje'????
pomocy, bo sie necierpliwie;)
Napisano 18 January 2009 - 19:13
malek, wadliwa karta SIM na 99%, wykluczam jej błędne włożenie. Musisz podejść do salonu i bezpłatnie wymienić kartę. Ewidentnie telefon nie widzi SIM, więc nie ma to nic wspólnego z aktywacją usług na koncie. Zresztą aktywacja następuje od razu, jedynie darmowe pakiety aktywują się po 24.
Napisano 19 January 2009 - 07:57
Zawsze jak kupowałem telefon w salonie to zawsze prosiłem o sprawdzenie go przed wystawieniem faktury i gwarancji na telefon ! Mialem pewność że wszystko jest w porządku ! Oczywistym jest, że nie wszystko da sie sprawdzić w salonie ale większość tak ! Nie lubię niespodzianek !
Strona 1 z 1

Logowanie