Witam wszystkich. Mam taki problem, nie mogę skonfigurować tel. sony ericsson w810i jako modem w Play online na kartę. Zainstalowałem oprogramowanie tel. ustawiam wszystko jak w instrukcjach i gdy jest próba łączenia wyświetla mi na tel. błąd spróbuj ponownie lub skontaktuj się z operatorem. Czy ten telefon w ogóle może działać jako modem w Play ? W salonie Play powiedzieli mi że tak , ale ja mam wątpliwości. Proszę o pomoc.
Strona 1 z 1
se w810i jako modem
Napisano 12 January 2009 - 03:48
Niestety po kilku próbach i telefonach do BOK Play dowiedziałem się że mój telefon się do tego nie nadaje bo nie jest w umts. A tak swoją drogą to sprzedawca karty (salon play Radom) twierdził że się nadaje. Wprawdzie przy kilku próbach połączenia wykrywało mi że się połączył ale zaraz po uruchomieniu przeglądarki rozłączał . Także moje próby i wasza pomoc chyba na nic. Dziękuje za pomoc i proszę o jakieś info jeśli jestem w błędzie. I jeszcze proszę o info jaki tani telefon nadaje się do użycia jako modem w Play.
Napisano 12 January 2009 - 10:19
no rzeczywiście to prawda, w810 nie obsługuje umts, a nadajniki własne play - czyli te na których działa internet - są tylko umts'owe. W związku z tym musisz zaopatrzyc się w model właśnie obsługujący tą technologię i wtedy już powinno śmigac
kliknięcie "pomógł", mi też pomoże i na pewno dowartościuje
Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
Napisano 12 January 2009 - 16:34
To może ktoś mi podpowie jaki tani model telefonu będzie dobrze się spisywał jako modem w Play dodam że ma tylko służyć jako modem nie do dzwonienia. Sprawdzałem same modemy ale to wydatek min. 270zł a nie chcę tyle przeznaczyć a być może jakiś telefon można kupić dużo taniej. Biorę pod uwagę tel. LG ku250(na allegro ok.120 zł.) co o tym myślicie.
Strona 1 z 1

Logowanie