Mój Play: Rozwiązanie problemu z rozłączaniem się modemów!!! - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Rozwiązanie problemu z rozłączaniem się modemów!!!

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   maro Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 11 Jan 09
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 11 January 2009 - 23:32

Witam wszystkich,

powiem Wam, że założyciel tego wątku ma rację!. Mam play online od 08.2008 i jest coraz gorzej :(. Coraz więcej chętnych, sieć coraz bardziej przeciążona = coraz częściej rozłącza. Nie ma co grzebać w systemie, wymieniać karty czy modemu, przetestowałem sprawę rozłączania na różnych modemach, różnych sterownikach, różnych systemach czy w końcu na różnych komputerach. Pół roku temu modem się rozłączał sporadycznie, aktualnie przy np ściąganiu z rapida w godzinach szczytu jest niemal pewne, że nie dociągnę nawet 30MB. Problem dotyczy chyba całego Krakowa, w różnych miejscach mimo zasięgu non stop >90%, w punkcie testowania. Tutaj nadmienię, że zasięg jest sporo lepszy niż pół roku temu, ale to rozłączanie.... Czasami trzeba coś ściągnąć choćby nie wielki plik a tutaj zrywa co minutę ...(oczywiście to nie jest normą, czasami nawet w szczycie jest nieźle ale coraz rzadziej) .Jeśli tego nie poprawią dotrwam do końca umowy i się zmywam, będzie drożej ale bez nerwów.... BTW wcześniej miałem Orange.

Co będzie jak większość przerzuci się na ściąganie nocne? Większego pliku nie ściągniemy ani w dzień ani w nocy, chyba, że jakieś "reconect" które nawiązywałoby połączenie automatycznie po zerwaniu, - może jakiś pomysł w tej kwestii?

pzdr
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Ramed Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 46
  • Rejestracja Thu, 25 Dec 08
  • Miejscowość:Goleniów
  • Zainteresowania:kino, muzyka

Napisano 15 January 2009 - 11:13

Wczoraj net dzialal prawie bez problemu, dzis co pare minut mnie rozłącza, nie moge wypełnic nawet wniosku o ubezpieczenie auta. Jak tutaj szanować taka marke jak Play ??? Lecą w ciula! :evil: Zakładalem juz tematy w tej sprawie ( http://www.mojplay.p...wodu-vt4203.htm ). Nie dotyczy to aplikacji Play bo łącząc się bez niej jest tak samo.
Modem E160.
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   maro Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 11 Jan 09
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 15 January 2009 - 15:03

Service Pack3 również Ci nie pomoże (odpowiadając na pytanie z załączonego wątku) to po prostu wina sieci, nie Twojego sprzętu.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   hellhammer Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 106
  • Rejestracja Tue, 20 May 08
  • Miejscowość:Rzeszów

Napisano 16 January 2009 - 13:03

Ramed napisał:

Wczoraj net dzialal prawie bez problemu, dzis co pare minut mnie rozłącza, nie moge wypełnic nawet wniosku o ubezpieczenie auta. Jak tutaj szanować taka marke jak Play ??? Lecą w ciula! :evil: Zakładalem juz tematy w tej sprawie ( http://www.mojplay.p...wodu-vt4203.htm ). Nie dotyczy to aplikacji Play bo łącząc się bez niej jest tak samo.
Modem E160.

gdzies czytalem ze sformatownie i wgranie tylko hardware i software z huweia(nie play) poprawia sytuacje-ze net smiga lepiej i stabilniej ale czy to prawda to niwiem.
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2