Witam wszystkich,
powiem Wam, że założyciel tego wątku ma rację!. Mam play online od 08.2008 i jest coraz gorzej

. Coraz więcej chętnych, sieć coraz bardziej przeciążona = coraz częściej rozłącza. Nie ma co grzebać w systemie, wymieniać karty czy modemu, przetestowałem sprawę rozłączania na różnych modemach, różnych sterownikach, różnych systemach czy w końcu na różnych komputerach. Pół roku temu modem się rozłączał sporadycznie, aktualnie przy np ściąganiu z rapida w godzinach szczytu jest niemal pewne, że nie dociągnę nawet 30MB. Problem dotyczy chyba całego Krakowa, w różnych miejscach mimo zasięgu non stop >90%, w punkcie testowania. Tutaj nadmienię, że zasięg jest sporo lepszy niż pół roku temu, ale to rozłączanie.... Czasami trzeba coś ściągnąć choćby nie wielki plik a tutaj zrywa co minutę ...(oczywiście to nie jest normą, czasami nawet w szczycie jest nieźle ale coraz rzadziej) .Jeśli tego nie poprawią dotrwam do końca umowy i się zmywam, będzie drożej ale bez nerwów.... BTW wcześniej miałem Orange.
Co będzie jak większość przerzuci się na ściąganie nocne? Większego pliku nie ściągniemy ani w dzień ani w nocy, chyba, że jakieś "reconect" które nawiązywałoby połączenie automatycznie po zerwaniu, - może jakiś pomysł w tej kwestii?
pzdr