Mój Play: Rozwiązanie problemu z rozłączaniem się modemów!!! - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Rozwiązanie problemu z rozłączaniem się modemów!!!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Jimmy_84 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Rejestracja Wed, 07 Jan 09
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 07 January 2009 - 22:15

Witam!
Od 5 stycznia jestem "prawie szczęśliwym" posiadaczem usługi Play Online (taryfa Ekstra -> 45zł za 10GB bez modemu). W listopadzie kupiłem nowiutki modem Huawei E220 na Allegro, który pochodził z sieci Vodafone i oryginalnie był bez sim-locka (był w zaplombowanym przez producenta pudełku i od początku działał zarówno z kartą Ery jak i Playa). Przez pierwszy miesiąc testowałem go z wykorzystaniem startera Era BlueConnect. Modem spisywał się doskonale, nie było mowy o żadych zrywaniach połączeń, czy martwych połączeniach, z tym jedynie problemem, że za dużo nie mogłem go potestować ponieważ wychodziło to dość drogo (3zł za 10MB, a dziennie skromnie licząc potrzebowałem ok. 20MB) Postanowiłem więc skorzystać z oferty Playa. W poniedziałek zaraz po podpisaniu umowy i włożeniu karty ok. godziny 12 byłem w niebo wzięty. Super transfer oscylujący cały czas w granicach 1Mbps (800kbps - 1Mbps) i zero jakichkolwiek problemów. Problem zaczął się wieczorem, od godz. 19. Nie chodzi mi to o spadek transferu do ok. 256kbps ponieważ z tym akurat sie liczyłem ( w końcu to godziny internetowego szczytu), jednakże zaczęło się od pierwszego zerwania połaczenia (modem ni z tego ni z owego sam się rozłączył). Potem za jakiś czas znowu się rozłączył. Kolejnego dnia było podobnie. W dzień chodził rewelacyjnie i nawet pozostawienie połączenia na długi czas (5 - 6 godzin) w bezczynności lub na samym aktywnym GG nie powodowało rozłączenia. Po godzinie 18 nastąpiło pierwsze rozłączenie, po ponownym połaczeniu za 15 minut kolejne rozłączenie i potem jeszcze 2 - w sumie 4 razy się rozłaczał. Taka sytuacja miała miejsce aż do godziny ok 23. Potem było już spokojnie. Zdenerwowany tym stanem rzeczy zacząłem szukać pomocy na różnych forach (szczególnie dużo informacji uzyskałem na tym forum). Zacząłem od zmainy aplikacji z komputerze i oprogramowania modemu (firmware). Zarówno najnowszą aplikację Mobile Connect i firmware do modemu E220 sciągnęłem ze strony producenta modemu (huawei.com). Przeinstalowanie nic nie pomogło, nadal modem sie rozłączał. Wczoraj wieczorem postanowiłem jednak tak naprawdę przetestować mój modem żeby wykluczyć omawiane na tym forum możliwe problemy leżące po stronie wadliwego modemu, wadliwej karty sim (chyba co druga porada na ty forum polegała na wysłaniu osoby z rozłączającym się modemem po nową kartę sim), oraz żeby wykluczyć problem z aplikacją i firmware modemu. Połączyłem się więc ok. godz. 24 i zacząłem najpierw przez pół godziny przeglądać strony, a potem nastawiłem ściąganie zakupionej na stronie TomToma mapy do nawigacji GPS. Mapa maiła rozmiar ponad 1,1GB. W sumie połaczenie trwało ponad 4 godziny i sciągnełem w tym czasie ponad 1,2GB. Modem ani razu się nie rozłączył, ani nie wystąpił żaden inny problem, a dodatkowo transfer oscylował cały czas wokół 1GB. Mam w tej chwili już całkowita pewność iż problem z rozłączaniem się modemu (głównie w godzinach szczytu 18-23) nie jest związany z jakomkolwiek wadą fabryczną modemu albo karty sim, jak równiez nie jest to problem z aplikacją, czy też firmware modemu, ale PROBLEM LEŻY PO STRONIE OPERATORA i jest związany z przeciążeniem nadajników. Dodam iż korzystam z Playa w centrum Wrocławia, a dokładnie Plac Grunwaldzki i zasięg cały czas mam maksymalny ponieważ z okna pokoju widzę przekażnik Playa. Nasz kochany operator Play stworzył super ofertę szybkiego, bezprzewodowego internetu za naprawdę nieduże (w porównaniu do konkurencji pieniądze). Niestety Play przeliczył się z mozliwościami technicznymi własnych nowych stacji bazowych i teraz cierpimy my wszyscy szukając dziury w całym (czyli zwalając winę na nasz sprzęt - komputer i modem). Moim zdaniem Play powinien albo zwiększyć przepustowość swoich nadajników albo wprowadzić jak najszybciej nowe oferty z mniejszymi limitami lub wyższymi stawkami abonentowymi. W przeciwnym razie z każdym dniem abonentów będzie przybywać i problem będzie sie nasilał do tego stopnia iż korzytanie z neta w Play Online bedzie wymagało od użytkownika dużo cierpliwości i częstego klikania na przycisk Connect (połącz) w aplikacji. Samo rozłączanie w tej chwili jest kwestia bardzo losową i z moich testów wynika iż nie zależy ono od tego jak długo trwa nasze połączenie i o tego czy akurat coś ściągamy czy modem jest bezczynny. Po prostu w momencie połączenia się z jednym nadajnikiem zbyt wielu osób (mam to szczegónie miejsce w dużych miastach i ich centrach - mój przypadek) nastepuje przciążenie sieci i nadajnik w celu zlikwidowania tego przeciążenia jako "bezpiecznik" (wyjście awaryjne) rozłącza część przypadkowo wybranych połączeń i tym samym odciąża się. Sytuacja ta powtarza się ponieważ rozłączone osoby nawiązuja znowu połaczenie i tak w kółko aż do czasu kiedy mijają godziny internetowego szczytu (późne godziny nocne i poranne). Limity danych w Play Online są również dość duże (5 i 10GB) w porównaniu do konkurencji gdzie przeważają taryfy 1GB lub 3GB więc ludzie korzystaja z tego internetu jako internetu stacjonarnego dużo tym samym ściagając. Nadajniki po prostu tego nie wytrzymują ponieważ nie są przystosowane do tego typu obciążeń (obsługi w jednym czasie tak wielu transmisji danych). Gdyby limity były w granicach 1GB i 4GB zamiast 5 i 10 to internet w Play Online napewno nie przybrałby formę w większości przypadków internetu stacjonarnego i niebyłby tak obciążony - byłby wykorzystywany sporadycznie w laptopach w celu uzyskania niezbędnych informacji ze stron WWW, sprawdzenia poczty i GG, czyli do tego do czego internet komórkowy tak naprawdę jest stworzony. Jeżeli Play coś z tym nie zrobi i nie przyzna się do błędu (podejrzewam że świadomego) polegającego na jak najwiekszym nałapaniu nowych abonentów, to będzie sodoma i gomora (apokalipsa). Konsultanci po zgłoszeniu problemu z rozłączaniem udają, że jest się pierwszą osobą, która im to zgłasza i zawsze zwalają winę na możliwą wadę sprzętu abonenta lub słaby zasięg, a nigdy na swoje własne problemy wynikające z przeciążeniem ich łączy. Proponują odesłanie modemu do serwisu, przeinstalowanie systemu w komputerze, a bardziej nerwowym dają dodatkowe MB transferu na zatkanie buzi. Pytanie tylko kiedy pójdą po rozum do głowy i oby nie było za późno... P.S. W załączniku umieszcam screen ekranu ukazujący moją wczorajszą nocną sesję ( 4 godziny transferu o szybkości 1Mbps i ściągniętych w tym czasie ponad 1,2GB danych) bez najmniejszych problemów z rozłączaniem czy spadkiem transferu. Test był prowadzony od godz. 24 do 4:15...

Załączone pliki

• Załączony plik  Klip.jpg (221.58 KB)
    Ilość pobrań: 21

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2625
  • Rejestracja Wed, 16 Jul 08
  • Miejscowość:LKS
  • Zainteresowania:...
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung Wave 533/F480
  • Taryfa:Mixtura
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 January 2009 - 23:28

Ale wykład...
Widzę jednak, że nie mogę się zgodzić z twoimi poglądami. Sugerujesz aby play w pewien sposób ograniczał ludzi w wykorzystywaniu internetu do tego czego sami chcą. Kogo to obchodzi do czego im ten internet i co przeszkadza tobie, że używają go ludzie jako zwykłego, domowego. Może nie którzy nie mają innej możliwości albo po prostu jest im wygodniej. Każdy ma prawo do swojego własnego wyboru w tej sprawie. Nie stawiaj się powyżej innych bo takie odniosłem wrażenie, może mylne, mam nadzieję.
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

• BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090
  • Rejestracja Mon, 22 Sep 08
  • Miejscowość:Czarnobyl
  • Zainteresowania:bans i lans
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 07 January 2009 - 23:45

Jimmy_84 napisał:

Konsultanci po zgłoszeniu problemu z rozłączaniem udają, że jest się pierwszą osobą, która im to zgłasza i zawsze zwalają winę na możliwą wadę sprzętu abonenta lub słaby zasięg, a nigdy na swoje własne problemy wynikające z przeciążeniem ich łączy. Proponują odesłanie modemu do serwisu, przeinstalowanie systemu w komputerze, a bardziej nerwowym dają dodatkowe MB transferu na zatkanie buzi.

ten kawałek mnie zastanawia. Co kolega zrobił by na miejscu konsultanta? te nadajniki nie sa konsultantów,nie oni je zakładają, wyłaczają, właczaja etc. , wiec nie miej do nich pretensji. Ok,żle Ci działał internet, ale przeciez miales 7 dni na sprawdzenie i oddanie.

To prawda, nadajniki same w sobie dzialają tak a nie inacze, wiec mam nadzieje ze Play bedzie starał sie to zmienic i poprawic tam,gdzie jest to konieczne
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2625

Napisano 07 January 2009 - 23:48

BQ, dobrze, że stajesz w obronie konsultantów. Oni Boga ducha niewinni ale na kogo na nich wszystkie żale.
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Jimmy_84 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Rejestracja Wed, 07 Jan 09
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 08 January 2009 - 12:56

pcz_07 napisał:

Ale wykład...
Widzę jednak, że nie mogę się zgodzić z twoimi poglądami. Sugerujesz aby play w pewien sposób ograniczał ludzi w wykorzystywaniu internetu do tego czego sami chcą. Kogo to obchodzi do czego im ten internet i co przeszkadza tobie, że używają go ludzie jako zwykłego, domowego. Może nie którzy nie mają innej możliwości albo po prostu jest im wygodniej. Każdy ma prawo do swojego własnego wyboru w tej sprawie. Nie stawiaj się powyżej innych bo takie odniosłem wrażenie, może mylne, mam nadzieję.

Kolego, albo nie potrafisz czytać uważnie (ze zrozumieniem) albo zawsze interpretujesz czytany tekst po swojemu... Czy ja zarzucam abonentom Playa, że ściągają mase rzeczy i co miesiąc wykorzystują swoje (największe w porównaniu do innych sieci) limity co do 1MB, a nawet ściągają już po ich przekroczeniu??? Mają do tego święte prawo. Jest taka zasada, PŁACISZ -> WYMAGASZ!! Jeżeli ludzie płaca ciężko zarobione pieniadze za te 5, czy 10GB to mają prawo je wykorzystać nawet w ciągu 1 dnia i nikt im tego nie zabroni. Z tym tylko że Play dając takie duże limity za "śmiesznie niskie ceny" (w porównaniu z konkurencją" powinien był przewidzieć z czym to sie będzie wiązało. I jeszcze jedno... Stajecie w obronie konsultantów, którzy dzwoniacych do nich ludzi i zgłaszających problemy z rozłączaniem modemów ganiaja po serwisach i prześcigają się w wymyślaniu nowych zabiegów jakie można zrobić w komputerach ażeby modemy nie rozłączały się. To jednak nic nie pomaga i oni po dziesiatkach takich telefonów dziennie wiedzą, że to nie w tym rzecz, ale jak to wyjasniają "musza wyeliminowac wszystkie możliwości". Ostatecznie kończy się na tym że modem wraca z serwisu bez stwierdzenia usterki, nowa karta sim równiez nic nie daje, a kolejna aplikacja Mobile Connect zachowuje sie tak samo jak poprzednia... Wracamy więc do punktu wyjścia -> a mianowicie, w godzinach szczytu bardzo często modem samoczynnie sie rozłącza. I proszę nie piszcie, że to jest tylko mój problem, ponieważ źle to o was świadczy (jesteście albo niekompetentymi pracownikami Playa albo nie czytacie działu technicznego tego forum, na którym nie ma dnia żaby ktoś nie opisywał swoich problemów z rozłączającym się modemem). Ja całe szcęście już sobie z tym poradziłem w taki sposób że w godzinach szczytu korzystam z tego neta w Playu jedynie do przeglądania stron i do GG, gdzie nawet rozłączenie i powtórne ręczne nawiązanie połączenia aż tak bardzo nie wpływa na komfort mojej pracy, a ściąganie większych plików nastawiam po godzinie 24:30 i do rana jestem w stanie bez żadnego problemu i rozłączania pobrać wszystkie potrzebne pliki z transferem zbliżonym do 1Mbps. Dziś w nocy kolejny raz, pozostawiłem modem włączony i nastawiłem pare GB plików do ściągnięcia z RapidShare i Chomika. Połaczenie trwało prawie 7 godzin (od 24 do 7 rano) i nie zostało ani razu rozłączone (pomimo iz wieczorem do godziny 24 rozłączało sie dość często). Jest to kolejny dowód na to że z moim modemem, aplikacja i komputerem jest wszytko oki, natomiast ściąganie czegokolwiek (głównie wiekszych plików) w Play Online jest możliwe jedynie po godzinach szczytu (czyli póżno w nocy). W przeciwnym razie jesteśmy narażeni na ciągłe rozłączanie i utrate ściąganych plików i tym samym niepotrzebną utratę transferu danych (ściągnie plków może być przerwane przez rozłączenie się modemu nawej jeżeli jest już 99%). Tak więc możemy korzystać z internetu w Playu jak z internetu stacjonajnego jednakże będziemy się musieli przyzwyczaić do ciagłego rozłączania w godzinach szczytu...
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

• BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090

Napisano 08 January 2009 - 13:15

ok, i co dalej? bo nie wiem juz teraz czy mielismy Ci w czyms pomoc czy to tylko podzielenie sie problemem??
Skoro zauwazyles taki problem, to super. Wiadomo, płacisz- wymagasz, wszedzie tak jest . Jezeli chcesz to mozesz isc pisac reklamacje i czekac cierpliwie na odpowiedz.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 08 January 2009 - 15:31

BQ napisał:

ok, i co dalej? bo nie wiem juz teraz czy mielismy Ci w czyms pomoc czy to tylko podzielenie sie problemem??

Po co ta agresja?

Jest to próba odpowiedzi na pytanie dręczące wielu użyszkodników Play Online. Teza postawiona i na mój gust obroniona ;) Jest wysoce prawdopodobne że to właśnie jest przyczyną rozłączania.

Jeśli chodzi o konsultantów... Żaden chyba wprost nie powie klientowi, że rozłączenia są z winy firmy, która go żywi i ubiera. Szczerość to piękna rzecz ale zależy jakim kosztem. :/
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   krzychu.pl Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 509
  • Rejestracja Mon, 06 Oct 08
  • Miejscowość:centralna polska

Napisano 08 January 2009 - 22:01

generalizować na pewno nie można i popadać w jakiekolwiek skrajności - ja sam dzwoniłem do OK i tego samego dnia i przy pierwszej rozmowie konsultant był uczynny, bardzo pomocny, znał się na rzeczy - po prostu chciałoby się iść z takim człowiekiem na piwo...

a podczas kolejnej rozmowy już jakąś 1h później połączyło mnie z innym, był nieprzyjemny, arogancki, wogóle nie chciał mnie nawet wysłuchać więc po prostu się... rozłączył. Gdy próbowałem się połączyć ponownie po 10 sek, została odłożona słuchawka, następnym razem po 2 sek... w końcu poszło zgłoszenie przez play24

2 skarajne przypadki, a 1 wspólny pracodawca
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   502066726 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 591
  • Rejestracja Fri, 06 Apr 07
  • Miejscowość:Posen

Napisano 09 January 2009 - 06:02

gdzieś kiedys wyczytalem, ze w tym roku faktycznie maja wejsc nowe abonamenty, niby wyzsze i z lepsza predkoscia, ale nie wiadomo do konca.

co do konsultantow, to BQ, nie oszukujmy, dobrze wiemy ze to nasza wina, ze to my psujemy modemy, karty sim, ze rozkrecamy nadajniki, i potem udajemy ze nic sie nie stalo i ze o co chodzi. a co do wspolnego pracodawcy, to sie nie zgodze. krzychu.pl - jedyny wspolna rzecz, to uslugi play, a pracodawcow to jest kilku.

ja jakos nie mam oporow, zeby komus powiedziec, ze siec moze byc przeciazona, a nieprzyjemny jestem wtedy, kiedy ktos jedzie po mnie.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   bollek Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 24
  • Rejestracja Sun, 27 May 07
  • Miejscowość:Rybnik

Napisano 09 January 2009 - 16:55

korzystałem z internetu z motov3xx, na 3g a raczej hsdpa - tak się cfaniak zagrzał, że aż dziwny zapach się ulatniał z niego :) to jest szok, pierwszy raz tak miałem, żeby w 5 min, przy normalnym korzystaniu z internetu przez podłączenie tel. do kompa była taka reakcja...
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   mailo_86 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 4
  • Rejestracja Wed, 12 Dec 07
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 09 January 2009 - 17:54

bollek, do mojej V3xx jak zasadziłem karte to nawet nie sprawdziłem stanu konta gdy telefon umrał.
Zagrzana??? HM.... chyba nie bo wszystko trwało około sekundy :P
Teraz ludzie z Taśmowej zastanawiają się co z tym fantem zrobić :|
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kosiniak Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja Tue, 30 Dec 09
  • Miejscowość:Białystok

Napisano 10 January 2009 - 17:44

Autor watku w mojej opini napisal wprost to co co wielu z nas klebilo sie w glowach od momentu pierwszego zerwanego polaczenia. Tez zastanawialo mnie ze modem najczesciez zrywa w godzinach szczytu, a jak odpalalem np o 2 czy 3 w nocy to mialem pelen przesyl(1mb/s)
Niestety PLAY nie psodziewal sie chyba takiego nawalu klientow i nie nadaza z rozbudowa sieci, a moze wcale jej nie rozbudowuje bo ludzie juz i tak placa abonament.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2625

Napisano 10 January 2009 - 19:05

kosiniak napisał:

a moze wcale jej nie rozbudowuje bo ludzie juz i tak placa abonament
Tu akurat mówisz nieprawdę. Poczytaj, kto ostatnio uruchomił tyle nowych stacji ;)
Dołączona grafika
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

• BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090

Napisano 10 January 2009 - 19:10

lipos napisał:

Po co ta agresja?

nigdzie nie bylo tam agresji, to zwykly ciąg pytan. A pytam bo przeczytałam wszystko i nie wiem co z tym dalej zrobic :)
A do blindmixa powiem krótko: jak Ci sie tu nie podoba to wcale nie musisz zaglądac, czyz nie? Skoro wiecznie masz z czyms i kims problem i zasmiecasz tym kazdy temat.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Didi Ikona

• Masta Blasta
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1057
  • Rejestracja Wed, 31 Oct 07
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 10 January 2009 - 20:11

Co do rozlaczania to jakis idiota na 500 powiedzial klientowi zeby przyszedl do mnie to mu na nowy modem wymienie jego obecny nic tylko przejechac sie do tego barana ktory to powiedzial
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2625

Napisano 10 January 2009 - 20:50

Po prostu, umył ręce, kontakt osobisty z człowiekiem jest zdrowszy dla niezadowolonego klienta niż sucha rozmowa przez telefon ;)
Dołączona grafika
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Nowy Sącz
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 10 January 2009 - 21:27

odwieczna wojna: Dostawca usług a konsument. Przedstawiciel firmy a klient. Jedni mają głęboko drugich, ale i tak bez siebie żyć nie potrafią. Jednych łączy umowa na czas określonych, innych na czas nie określony. Jedni płacą, drudzy ciągle mają nadzieję, że zaczną płacić...

Wy (klienci) dopóki nie zobaczycie jak to jest z drugiej strony biurka nie zrozumiecie, jak mało co jest proste, co jest niepopularne.

Ale temat o czymś innym a nie o relacji klient - konsultant.
Regret? That's fucked up word.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2625

Napisano 10 January 2009 - 22:26

BQ, ma rację, skończ z tymi tytułami, których tak naprawdę jeszcze nikt nie ma :->
Do tamatu, to faktycznie problem jest, nie u wszystkich, nie zawsze o konkretnej porze. Trzeba czekać, czy play ustosunkuje się do tej sprawy ;)
Dołączona grafika
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   typ009 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 2694
  • Rejestracja Tue, 20 Mar 07
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 11 January 2009 - 13:56

E870... od 3 dni bez najmniejszego problemu w miejscu, w którym pozostałe czasem mają zwieche.
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   pidzej Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 1413
  • Rejestracja Tue, 15 May 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Zainteresowania:Mam

Napisano 11 January 2009 - 18:51

Didi napisał:

jakis idiota na 500 powiedzial klientowi zeby przyszedl do mnie to mu na nowy modem wymienie jego obecny

bardzo prawdopodobne jest również to że gośc najzwyczajniej w świecie ściemniał że konsultant mu tak powiedział

Edyta jeszcze podpowiada że kończymy te kłótnie
kliknięcie "pomógł", mi też pomoże i na pewno dowartościuje

Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2