Jak w temacie - internet nie działa.
Więcej informacji:
- Telefon Nokia 3110c
- Próbuję włączyć Operę Mini albo Gmail mobile to pyta jak zawsze czy pozwolić na dostęp do sieci -tak i potem wyświetla się : "Chwilowe problemy z siecią"
-ściągnąłem już smsy konfiguracyjne od PleYa ale nie pomogło. Mieszkam w Trójmieście.
Dziwne bo jak przytrzymam 0 to włącza mi się wbudowana przeglądarka nokii, ładują się wszelakie strony jakie chce - ale chcę korzystać z Opery Mini !
Czy mam coś zmienić w opcjach Ustawieniach-Łączność ? jeśli tak to co bo wydaje mi się że mam wszystko ok a próbowałem już różnych rozwiązań.
EDIT update:
Dalej nie działa (mimo ściągnięcia ustawień ze strony Noki i Playa) ale po wojażach sylwestrowych zauważyłem że na Kaszubach działało, na Kujawach nie. Byłem w punkcie Play to chłopak mi wziął telefon coś pogrzebał i powiedział że dziwna sprawa, ustawienia są dobre - a nikt im nie zgłaszał o problemach z siecią.
Na plus że mi spadnie rachunek za internet w telefonie.
[ Dodano: 2009-02-04, 19:14 ]
No i nikt mi nie chce pomóc, albo nie umie.
Jak uruchamiam Google Maps Mobile to pyta mnie: "Pozwalasz na dostęp do sieci?" -tak, ładowanie trwa i trwa aż wyskakuje:
"Ta aplikacja wymaga połączenia transmisji danych. Skontaktuj się z operatorem lub przejdź dpo witryny www.google.com/gmm/configure.html na swoim komputerze aby uzyskać więcej informnacji" - no i się nie włącza.
2. Jak próbujhe uruchomić Opere Mini:
Otwieram aplikację widzę ekran startowy, jak chce wybrać jakąś stronę to pyta mnie o dostęp do sieci? (tak) i dalej tra ładowanie aż wyświetli się ekran gdzie jest duuużo tekstu: "Próba połączenia z internetem nie powiodła się, odwiedź stronę operamni(...)"
- no i się nie włącza.
<Help>
[ Dodano: 2009-02-05, 12:11 ]
Udało mi się! Ściągnięcie odpowiednich konfuguracji ze strony nokii/operatora - to nie wszystko. Trzeba jeszcze odpowiednio ustawić opcje w telefonie - i nie pomoże tu niestety ustawienie domyślnych w aplikacjach. Dla potomnych piszę jak internet w komórce mi ozył:
wchodzić w:
-Ustawienia > Konfiguracja > Własna konfiguracja ustawień > Internet > Ustawienia punktu dostępu > Dane pakietowe ! (a nie dane GSM)
Strona 1 z 1
Internet w kom.- Chwilowe problemy z siecią
Strona 1 z 1

Logowanie