Samsung z400 - praktycznie bezużyteczna karta pamięci
Napisano 09 August 2007 - 21:10
Orangutany to już w ogole mają paranoiczne oprogramowanie, chodziło mi o to że jak coś mają spipcyć to lepiej niech nic nie zmieniają... bo później efekt jest jeden...
Forum Komputerowe HelpKomputer.pl : Windows Vista, XP, 98, karty graficzne Ati, nVidia, procesory AMD, Intel, komputery PC, laptopy, PDA, POMOC
Http://www.Forum.HelpKomputer.pl
Http://www.Forum.HelpKomputer.pl
Napisano 15 August 2007 - 20:05
Ja już nie mam zdrowia na tę kartę pamięci.....
Na początku po włożeniu karty do tel na wyświetlaczu była ikonka karty
ale nic na nią nie dało się wgrać bo wszystko znikało
kupiłam czytnik kart...
nie pokazuję sie już na wyświetlaczu ikonka
kiedy chcę wejść w kartę z telefonu pokazuje że karta ma błędny format i trzeba zrobić formatowanie
a jak chcę zrobić format pokazuje błąd...
moja cierpliwośc juz sie wyczerpała....
normalnie chyba oszaleje...
co mozna z tym zrobic?
pozdrawiam
Na początku po włożeniu karty do tel na wyświetlaczu była ikonka karty
ale nic na nią nie dało się wgrać bo wszystko znikało
kupiłam czytnik kart...
nie pokazuję sie już na wyświetlaczu ikonka
kiedy chcę wejść w kartę z telefonu pokazuje że karta ma błędny format i trzeba zrobić formatowanie
a jak chcę zrobić format pokazuje błąd...
moja cierpliwośc juz sie wyczerpała....
normalnie chyba oszaleje...
co mozna z tym zrobic?
pozdrawiam
Musulmane et fiere de l`etre
Napisano 15 August 2007 - 20:38
wiem ze to co napisze wyda wam sie nielogiczne ale u nas na salonie zadzialalo (przypadek byl taki sam jaki miala Fatma,
Włóż do telefonu inna karte pamięci a potem znowu swoja, wszystko powinno działac....u nas zadziałalo wiem mam nadzieje ze i u Ciebie zadziała
Włóż do telefonu inna karte pamięci a potem znowu swoja, wszystko powinno działac....u nas zadziałalo wiem mam nadzieje ze i u Ciebie zadziała
Napisano 01 September 2007 - 11:27
Juz kiedys zakladalem tematy o tym, ale wole odswiezyc ten:P
Mam problem z moim z400. Umowe podpisalem na poczatku czerwca. OD tego czasu mialem swoj telefon moze ze 2 tygodnie. Caly czas go odsylam do serwisu:.
Z karta kingstona 1GB po prostu moj telefon nie wspoldziala. Nic sie na karcie zapisac nie da - zrobie fotke -> Blad zapisywania"
Za 3 razem, jak odnioslem telefon do playa poprsilem o wymiane softu. Pani w zgloszeniu zapisala. Zwrocili telefon, niby soft wymienili, pomimo tego widniala nadal ta sama wersja:/
A blad oczywiscie nadal sie pojawial. Odeslany poraz n-ty
2 dni temu do mnie zadzwonili, ze przetestowali telefon pod kazdym mozliwym katem i ze telefon jest sprawny, tylko nie wspoldziala z kartami kingstona. Powiedzieli, ze play powinien mi wymienic karte na sandisca.
Juz sie naprawde zaczynam denerwowac. Czy ktos ma takie problemy z telefonem? Czy to naprawde wina karty, czy telefon felerny, ale serwis tego nie chce przyznac.
Czy z sandiskiem bedzie mi dzialac wszystko jak nalezy?
A jesli nie, to czy jest opcja wymiany telefonu - najlepiej modelu na jakis inny - bo juz mnie ch** strzela!
Mam problem z moim z400. Umowe podpisalem na poczatku czerwca. OD tego czasu mialem swoj telefon moze ze 2 tygodnie. Caly czas go odsylam do serwisu:.
Z karta kingstona 1GB po prostu moj telefon nie wspoldziala. Nic sie na karcie zapisac nie da - zrobie fotke -> Blad zapisywania"
Za 3 razem, jak odnioslem telefon do playa poprsilem o wymiane softu. Pani w zgloszeniu zapisala. Zwrocili telefon, niby soft wymienili, pomimo tego widniala nadal ta sama wersja:/
A blad oczywiscie nadal sie pojawial. Odeslany poraz n-ty
2 dni temu do mnie zadzwonili, ze przetestowali telefon pod kazdym mozliwym katem i ze telefon jest sprawny, tylko nie wspoldziala z kartami kingstona. Powiedzieli, ze play powinien mi wymienic karte na sandisca.
Juz sie naprawde zaczynam denerwowac. Czy ktos ma takie problemy z telefonem? Czy to naprawde wina karty, czy telefon felerny, ale serwis tego nie chce przyznac.
Czy z sandiskiem bedzie mi dzialac wszystko jak nalezy?
A jesli nie, to czy jest opcja wymiany telefonu - najlepiej modelu na jakis inny - bo juz mnie ch** strzela!
Napisano 01 September 2007 - 12:26
Na poczatku sprobuj karte pamieci sformatowac przez czytnik kart. Do dalszego postepowania przejdz, jesli komputer nie bedzie widzial tej karty w czytniku.
Jezeli po powrocie z serwisu klopot sie powtarza, to masz prawo wymienic telefon na nowy - w tym przypadku karte pamieci. Pojdz do Playa - pracownik zrobi ci zgloszenie tego problemu (powiedz, ze w serwisie powiedzieli, zeby wymienic ta karte pamieci!), po paru dniach powinni przyslac nowa karte.
Jezeli po powrocie z serwisu klopot sie powtarza, to masz prawo wymienic telefon na nowy - w tym przypadku karte pamieci. Pojdz do Playa - pracownik zrobi ci zgloszenie tego problemu (powiedz, ze w serwisie powiedzieli, zeby wymienic ta karte pamieci!), po paru dniach powinni przyslac nowa karte.
Napisano 01 September 2007 - 12:39
Karte juz probowalem formatowac. Zreszta karta jest 100% sprawna, bo np. w z370 dziala bez zarzutu.
Karta juz raz byla wymieniana.
A pani z playa twierdzi, ze oni nie moga wymienic telefonu, najwyzej serwis. Serwis upiera sie, ze telefon sprawny i ze play musi mi wymienic karte kingstona na sandisca :/
Karta juz raz byla wymieniana.
A pani z playa twierdzi, ze oni nie moga wymienic telefonu, najwyzej serwis. Serwis upiera sie, ze telefon sprawny i ze play musi mi wymienic karte kingstona na sandisca :/
Napisano 01 September 2007 - 12:40
No to popros ta pania z Playa, zeby wymienila karte, a nie telefon?
Napisano 17 February 2012 - 21:19
Powiem tak. jeśli przesyłałeś jakiś plik na kartę pamięci to musisz włożyć ją na chwile do innego telefonu, odtworzyć bylejaką piosenke z tej karty i włorzyć zpowrotem! ja mam ten sam problem. od razu gdy zgrasz to przełuż do innego telefonu. ja próbowalem na nokii "x2" i "c3". udało mi sie!!!

Logowanie