Mój Play: Telefon Nokia 3120 Classic w ofercie MiniMix - pytania - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Telefon Nokia 3120 Classic w ofercie MiniMix - pytania

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   siwek755 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12
  • Rejestracja Fri, 26 Dec 08
  • Miejscowość:Lubartów
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Nokia 3120 Classic
  • Taryfa:Mix w Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 26 December 2008 - 12:53

Witam!

Jestem zainteresowany ofertą MiniMix i telefonem Nokia 3120 Classic (za
69zł brutto). Chodzi mi o dokładnie 5 takich umów z tymi telefonami dla mnie
i moich pracowników.

Problemem jest jednak to, że nie mogę już nigdzie znaleźć tego telefonu
- w żadnym punkcie Play. Z informacji jakie dostałem od jednego ze
sprzedawców w punkcie w Lublinie - nie ma już tej Nokii w żadnym salonie Play na
lubelszczyźnie bo sam poszukuje tego telefonu prywatnie.

Dziwne, bo jeszcze tydzień temu jak byłem w Play przed tym jak
zdecydowałem się wziąść tego Mixa dla siebi i na pracowników ten telefon był
dostępny. Przemyślałem sprawę i pewny siebie udałem się w celu podpisania
umowy podobnie jak moi kierowcy. Niestety spotkało nas przykre rozczarowanie.

Przejdę jednak do sedna sprawy.
Główną zaletą oferty MiniMix jest dla nas rok smsów za darmo (200SMSów
miesięcznie), niskie doładowanie miesięczne, tanie rozmowy w sieci i poza
oraz atrakcyjny i solidny telefon - nowa produkcja fińskiego producenta -
Nokia 3120 Classic za niską cenę 69zł brutto w opcji MiniMix na 36
miesięcy.

Z informacji jakie dostałem od sprzedawcy z salonu Play w Lubartowie,
główny magazyn Waszej firmy jest pusty jeżeli chodzi o dostepność tego
telefonu - przypominam - Noki 3120 Classic. Oferta MiniMix a raczej telefony w tej
ofercie w tej cenie dostępne są do 31.12.08, natomiast usługę "rok SMSów
za darmo" aktywować można do 15.01.08. Mam więc czas do 15.01.08 biorąc
z góry że cennik tych telefonów zostanie "przedłużony".

Teraz przestawię swoich kilka pytań w tej sprawie:
1. Czy Play będzie jeszcze miał w swojej ofercie ten telefon?
2. Czy Play będzie jeszcze miał w swojej ofercie MiniMix w tej cenie i
telefony?
3. Czy telefon Nokia 3120 Classic jest jeszcze dostępny w którymś z
salonów? Mam ogólnopolską firmę, dlatego odległości nie są dla mnie
problemem. Czy macie więc podgląd "stanu magazynu" czy coś takiego, abyście
mogli mi wskazać punkt gdzie dostanę jeszcze choć jeden taki telefon?

W przypadku kiedy telefon Nokia 3120 Classic nie będzie już w Waszej
ofercie do 15.01.08, a raczej stan magazynowy nie zmini się do tej daty
zastanawiałem się nad jeszcze jedną opcją.
4. Czy można zrobić coś takiego, że teraz kupię starter Play na kartę,
uaktywnię ofertę "200 SMSów gratis przez rok" a później - gdy telefon
Nokia 3120 Classic "przeniosę ten numer wraz z tym pakietempromocją do
oferty MiniMix?

Mam nadzieję że wystarczająco dokładnie przedstawiłem Państwu swoją
sytuację i pomożecie w rozwiązaniu tego problemu odpowiadając w miarę
możliwości na w.w. pytania.

Jeżeli będziecie mieli Państwo jakieś sugestie, podpowiedzi co zrobić w
tej sytuacji aby było "dobrze" proszę o rady :)

Z góry dziękuje
pozdrawiam i Wesołych Świąt
Wiesław
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Nowy Sącz
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 26 December 2008 - 13:08

Drogi siwek755, ogólnie w Play teraz trwa wyprzedaż telefonów.Niby jest ich "dużo" w cenniku, ale z dostępnościa jest nie najlepiej i to się tyczy wielu modeli. Zarówno produktu HTC za ponad tysiąć złotych, jak i Twojej Nokii za 60 zł.

Cytat

oraz atrakcyjny i solidny telefon
- zaiste, ale w takiej sytuacji, gdzie problem z dostępnością proponował bym Samsunga U700 (99zl brutto).

Cytat

1. Czy Play będzie jeszcze miał w swojej ofercie ten telefon?

trwa wyprzedaż, nie wiadomo co będzie PO tej akcji. 3120 jest świeża w ofercie, powinna być jeszcze chwile.

Cytat

3. Czy telefon Nokia 3120 Classic jest jeszcze dostępny w którymś z
salonów? Mam ogólnopolską firmę, dlatego odległości nie są dla mnie
problemem. Czy macie więc podgląd "stanu magazynu" czy coś takiego, abyście
mogli mi wskazać punkt gdzie dostanę jeszcze choć jeden taki telefon?

To będzie możliwe jak udamy się do miejsca pracy, już jutro.

A w punkcie proponowali Ci coś w zamian za tą Nokie?
czy to musi być Nokia?
Czy rozważałeś abonament OnePlay 25?
Regret? That's fucked up word.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   liteon21 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 18
  • Rejestracja Wed, 22 Oct 08
  • Miejscowość:Grudziądz

Napisano 26 December 2008 - 13:29

w grudziądzu nie ma problemu z tym telefonem a jego cena w mini mixie na 36 to 1zł
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344

Napisano 26 December 2008 - 14:33

Grudziądz ma inne cenniki niż reszta Polski?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 26 December 2008 - 14:39

liteon21 napisał:

w grudziądzu nie ma problemu z tym telefonem a jego cena w mini mixie na 36 to 1zł

chyba się pomyliłeś. 1zł to on kosztuje w mega mixie na 36 miesięcy
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   siwek755 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 26 December 2008 - 14:47

Cytat

- zaiste, ale w takiej sytuacji, gdzie problem z dostępnością proponował bym Samsunga U700 (99zl brutto).

Tak, zastanawiałem się także nad tym telefonem (oraz wcześniej nad SE K530i zanim został wycofany). Dylemat między Nokią a SE rozwiązał sam Play wycofując SE z oferty, slidery natomiast (Samsung U700) w moim przypadku jednak odpadają. Potrzebuje klasycznej budowy oraz telefonu łatwego w obsłudze - taka własnie jest Nokia 3120 Classic - prosta ale zarazem elegancka - cienka - z dość dużymi przyciskami. Samsung U700 to ciekawy telefon lecz nie jest to dobry wybór dla kierowców (rozsuwanie obudowy, przyciski dotykowe...) Ustaliliśmy razem telefon Nokia 3120 Classic i reszta telefonów dostępna w ofercie Mix odpada.

Cytat

trwa wyprzedaż, nie wiadomo co będzie PO tej akcji. 3120 jest świeża w ofercie, powinna być jeszcze chwile.

No tak i mi się wydaje, telefon na polski rynek trafił z tego co wiem 6 grudnia więc szybko się nie przeterminuje, jednak boli mnie jedno - "200 SMSów przez rok" - promocja którą należy aktywować do 15.01.08 do tego czasu dlatego chciałbym już "dostać" ten telefon :cry: Sam nie wiem czy do tego czasu magazyny zostaną uzupełnione, widziałem daty 15.01.08 jako dzień w którym wejdą nowe oferty ale czy przed tą datą będzie ta nokia?

Zastanawia mnie czy przejdzie taki trick - kupuje Play starter na kartę, aktywuję usługę "rok SMSów za darmo" a potem dołączam się do Mixa z tym numerem i usługąpromocją aktywną? Da radę tak?

Cytat

Czy rozważałeś abonament OnePlay 25?

Nie, tylko MiniMix 10zł taka stawka jest dla moich pracowników to ja im opłacam na 3 lata wyliczyliśmy że taka kwota wystarczy na kontakt między kierowcami, dużo nie będe mówił - tylko MiniMix :)

Cytat

czy to musi być Nokia?

Teoretycznie nie, ale jak już pisałem - reszta telefonów z cennika odpada - analizowałem każdy i została ta Nokia i SE K530i (już odpadł z gry), więc padło na Nokię 3120 Classic.

Cytat

w grudziądzu nie ma problemu z tym telefonem

hmm no i to jest własnie dziwne... W całym województwie lubelskim brakuje tej Nokii, są zapisy jak za komuny a gdzie indziej leżą sobie na luzaka na sklepowych półkach... Zbliża się koniec roku, inflacja - zrobili by transfer telefonów z jednych punktów do drugich na pewno by poszły - sam potrzebuje 5 sztuk - ja i 4 pracowników a co więcej - na liście zapisanych jestem na 10 pozycji. Gwarancja że by zeszły jest więc. Gdzie tu logika...
]
Bardzo proszę o odpowiedzi w miarę możliwości.
Z największą niecierpliwością czekam na odpowiedź o tym tricku że kupuję 5 starterów Playa na kartę "prowadzę" te numery i aktywuje usługę "rok SMSów gratis" a jak Nokia 3120 Classic się pojawi i MiniMix zostanie przedłużony "podłączam" się tymi numerami z usługami "rok smsów gratis" aktywnymi. Da radę?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kantona Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 11
  • Rejestracja Tue, 23 Dec 08
  • Miejscowość:z mieściny

Napisano 26 December 2008 - 21:34

U mnie w mieście salon Play też nie ma za wiele. Kiedyś napaliłem się na Samsunga i600 - poszedłem do salonu - "nie ma", po kilku dniach zdecydowałem się na Nokię 3120 Classic - poszedłem i "nie ma". Kolejna była Toshiba g500 - także "nie ma".

Ostatecznie skusiłem się na Nokię N73 - i jak się to skończyło możecie przeczytać w moim wątku "Kupiłem zepsuty telefon ..." :/
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   krzychu.pl Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 509
  • Rejestracja Mon, 06 Oct 08
  • Miejscowość:centralna polska

Napisano 26 December 2008 - 21:57

szukałem regulminu jakiegośw tej sprawie ale nie znalazłem

a może jak ciężko tak z tą nokią 3120 to może też nokia ale 2600 - trochę mniej multimedialna i nowoczesna, albo samsung l760 - też dobry telefon i bez 'dotykowych przycisków'
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   KRISSof Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 57
  • Rejestracja Sun, 20 Apr 08
  • Miejscowość:z salonu
  • Operator:Era

Napisano 26 December 2008 - 22:01

Cóz poradzić, jest koniec roku i tak miedzy Bogiem a ziemia to zostały tylko SE (c702, w880i, c902, w910i, t650) samsung u700 i wiecej z magazynu nie wychodzi w nasza strone, to co jest an salonach jest odkładane dla przenoszących numery wiec za nic w swiecie nie oddadza tego, na moim salonie sa dwie 3120c ale watpie czy przeżyja do końca roku. Co będzie potem....nie mam pojecia, na dzien dobry wprowadzaja oferte która wyczyści stany magazynowe z resztek salonowych. Sam sie boje jutra bo w ofercie pelno telefonów tylko nikt ani nigdzie ich nie ma.....

P.S. Może Pan skontaktować sie z biurem obsługi klienta Play prosząc o przedstawiciela dla firm, chodz 5 aktywacji to jest min. ilosc jaka sie zajmuja, niestety nie znam na twój rejon przestawiciela wiec w ten sposób nie pomoge.
Pozostaje jeszcze ostatecznośc czyli kupienie kart sim i aktywowanie pakietu, rejestracje kart na firme i czekanie.
Chodz ja bym jednak proponowł kontakt z przedstawicielem, nam pieskom salonowych utracą łapy po 2-5 aktywacjach (zależy od typu firmy)....i będziemy sie prosic o przyznanie kolejnych trzech dla pana, wiec albo kontakt z przestawicielm, albo pójście do salonu i rozmowa z kims konkretnym aby pisał o zwiekszenie limitu akywacji juz na starcie.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   kastomat Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 41
  • Rejestracja Sat, 20 Dec 08
  • Miejscowość:KRK

Napisano 26 December 2008 - 22:02

Jarem napisał:

A w punkcie proponowali Ci coś w zamian za tą Nokie?
czy to musi być Nokia?

W końcu Nokia jest najlepszaaaa :P

Cóż kolego od Nokii ja przeżywam podobny problem tyle, że dodatkowo jestem w trakcie przenoszenia numerów z innych sieci więc mam trochę bardziej skomplikowaną sytuację... Tak czy siak życzę powodzenia w poszukiwaniach :-)
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   siwek755 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 27 December 2008 - 17:28

Cytat

Kolejna była Toshiba g500 - także "nie ma".

i tu miałeś największe szczęście że nie było tej Toshiby... miałem z tym fonem do czynienia... żal.

Cytat

Ostatecznie skusiłem się na Nokię N73 - i jak się to skończyło możecie przeczytać w moim wątku "Kupiłem zepsuty telefon ..."

N73 zły telefon nie jest ale Symbian mnie odstrasza i staram się unikać, Nokia OS to prawie Symbian, ale prawie robi dużą róznicę stąd zdecydowałem się na Nokię 3120 Classic.

Cytat

szukałem regulminu jakiegośw tej sprawie ale nie znalazłem

ja niestety tak samo...

Cytat

a może jak ciężko tak z tą nokią 3120 to może też nokia ale 2600 - trochę mniej multimedialna i nowoczesna

Troche to mało powiedziane :) Telefon wart 2x mniej i już wg mnie przestarzały. Oczywiście mówię tak bo mam za błache 69zł drożej Nokię 3120 Classic full wypas 3G telefon stąd nie mógł bym teraz wziąść tej nokii z myślą że 2 tygodnie temu bym mial o wiele lepszą Nokie, po prostu nie przejdzie to przez moją psychikę :)

Cytat

albo samsung l760 - też dobry telefon i bez 'dotykowych przycisków'

... jednak w budowie slider. Co wiecej, marka Samsung mnie ostatnio odepchneła. Siostra ma Samsunga E250 (tak wiem, starszy i gorszy model, ale zawsze Samsung) i już po 2 miesiącach są jakieś dziwne problemy począwszy od samoczynnej blokady numeru IMEI aż do automatycznego wyłączania się...

Cytat

na moim salonie sa dwie 3120c ale watpie czy przeżyja do końca roku.

a w jakiej miejscowości jest ten Twój salon?

Cytat

P.S. Może Pan skontaktować sie z biurem obsługi klienta Play prosząc o przedstawiciela dla firm, chodz 5 aktywacji to jest min. ilosc jaka sie zajmuja, niestety nie znam na twój rejon przestawiciela wiec w ten sposób nie pomoge.

nie wiem czy to coś da, bo tu nie chodzi o "ukrywanie" telefonów za ladą. W całej lubelszyźnie nie ma fizycznie Noki 3120 Classic zarówno dla białych ludzi jak i dla Vipów więc taki sposób w niczym mi raczej nie pomoże.

Cytat

Pozostaje jeszcze ostatecznośc czyli kupienie kart sim i aktywowanie pakietu, rejestracje kart na firme i czekanie.

No tak, ale podstawowe pytanie - czy da się "podłączyć" do Mixa z Play karty z aktywną usługą "200 SMSów gratis przez rok"? Jakbym np. po 15 stycznia przenosił numer, czy aktywne promocjeusługipakiety mi się zachowają?

Cytat

Chodz ja bym jednak proponowł kontakt z przedstawicielem, nam pieskom salonowych utracą łapy po 2-5 aktywacjach (zależy od typu firmy)....i będziemy sie prosic o przyznanie kolejnych trzech dla pana, wiec albo kontakt z przestawicielm, albo pójście do salonu i rozmowa z kims konkretnym aby pisał o zwiekszenie limitu akywacji juz na starcie.

Ale nie, nie - ja biorę na siebie tylko jeden telefon i każdy z pracowników na siebie już nie chce motać. Po prostu opłacam im na 3 lata po 360zł.

Cytat

W końcu Nokia jest najlepszaaaa

Tak, też pozostanę przy tym że fiński dystrubutor jest liderem w tej dziedzinie, ale chciałem uniknąć niepotrzebnej dyskusji z nastolatkiem który zacznie się kłócić że ma SE K800i i ma lepsze motywy :) Oczywiście zdania są podzielone, Nokia to wg mnie najbardziej uniwersalny telefon, stosunek cenajakość jest zbyt niski, jednak tą Nokię brał bym za 69zł więc w tym wypadku o tym nie myślę. SE fakt - na drigim
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kastomat Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 41
  • Rejestracja Sat, 20 Dec 08
  • Miejscowość:KRK

Napisano 27 December 2008 - 17:55

siwek755 napisał:

Cytat

Kolejna była Toshiba g500 - także "nie ma".

i tu miałeś największe szczęście że nie było tej Toshiby... miałem z tym fonem do czynienia... żal.

Hmm skoro tak rzucasz "żal-ami" na lewo i prawo to powiedz nam ile masz lat ;-) bo z tego co widzę to matury skończonej jeszcze nie mamy :-D

Cytat

Ale nie, nie - ja biorę na siebie tylko jeden telefon i każdy z pracowników na siebie już nie chce motać. Po prostu opłacam im na 3 lata po 360zł.
Hmm to powiedz mi po co każdy z pracowników (kolegów z trzepaka) ma brać umowy na siebie? Po co? Normalnie bierzesz wszytko na firmę i wrzucasz w koszty a nie bawisz się dla kilku smsów i chcesz by każdy z domniemanych <lol> pracowników podpisywał na siebie umowy. ;-] Jak chcesz później księgować sobie te 360zł co powiesz księgowej? :-)? w końcu to mix gdzie masz kontrolę nad wydatkami także nawet lepiej brać wszystko na jedno konto firmowe, fakturki są telefony są, koszty są i gra muzyka ;-)

Pracowników powiadasz? ;-) Co to za firma, w której kierowcy piszą między sobą smsy <lol> A może zamierzasz zamiast dzwonic to pisać smsy do klientów bo taniej :-D

Cytat

W końcu Nokia jest najlepszaaaa

Cytat

Tak, też pozostanę przy tym że fiński dystrubutor jest liderem w tej dziedzinie, ale chciałem uniknąć niepotrzebnej dyskusji z nastolatkiem który zacznie się kłócić że ma SE K800i i ma lepsze motywy :) Oczywiście zdania są podzielone, Nokia to wg mnie najbardziej uniwersalny telefon, stosunek cenajakość jest zbyt niski, jednak tą Nokię brał bym za 69zł więc w tym wypadku o tym nie myślę. SE fakt - na drigim

Ja tu mam wrażenie, że rozmawiamy z nastolatkiem, który z firmą nie ma nic wspólnego, i szuka informacji skąd z kolegami z piaskownicy może dostać telefony w okazyjnej cenie, które są nie do dostania w okolicy.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905
  • Rejestracja Thu, 08 Mar 07
  • Miejscowość:Playowo

Napisano 27 December 2008 - 18:35

Po nowym roku ma być świeża dostawa 3120 classic. Pewnie do połowy stycZnia sprawa się wyjaśni.
08 Mar 2010 - 3 latka na forum!
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja Thu, 30 Oct 08
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 27 December 2008 - 19:36

Na tym forum spotkałem nie jednego 28, 29-latka...
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   KRISSof Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 57
  • Rejestracja Sun, 20 Apr 08
  • Miejscowość:z salonu

Napisano 27 December 2008 - 20:45

Salon dodam w Gliwicach sie znajduje, opcja wysyłania smsów po przejsciu z karty na mixa jak najbardziej zostaje, co do oczerniania tej osoby piszac ze co to za firma która tak robi, to dodam ze juz kilkakrotnie sie z taka opcja spotkalem i to tez firmy transportowe były, nie wnikam dlaczego nie wciagane to było w koszty firmy bo guzik mnie to obchodziło.
Do 02-04 stycznia zaden salon sie nie wzbogaci o jakikolwiek nowy tel. bo sa robione inwentaryzacje roczne, potem sie zobaczy co bedzie dalej.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344

Napisano 27 December 2008 - 21:05

no mnie jako konsultanta też nie obchodzi czy firma wysyła SMSy czy dzwoni po miliony minut. Mnie interesuje dobrać Im ofertę w miarę do potrzeb, telefon.
I Pan Zygmunt z firmy co ma S.A na końcu nie jest ważniejszy od Pana Mietka z warzywniaka.

siwek755, znaleźć Ci przedstawiciela w Twoim regionie?

KRISSof, ja nie mam inwentaryzacji i mam nadzieje sie wzbogacić, bo ręka noga mózg na ścianie jak tak sie nie stanie.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   siwek755 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 28 December 2008 - 17:51

[quote]Hmm skoro tak rzucasz "żal-ami" na lewo i prawo[/quote]
Fakt, rzucam żalami (pisze się bez myślnika na przyszłość) na lewo i na prawo...
Użyłem raptem jeden raz, ale nie wiem - być może wiesz lepiej.
[quote]powiedz nam ile masz lat ;-)[/quote]
Mój wiek podany jest w opisie profilu, czego nie widzę u Ciebie.
[quote]bo z tego co widzę to matury skończonej jeszcze nie mamy :-D[/quote]
hmm do tej pory poznawałem czy ktoś zdał maturę po awatarze, tymczasem ja go nie mam. Jak to zrobiłeś...
Co do matury - nie przejmuj się, jak zaczniesz się uczyć już teraz to dobrze napiszesz.
[quote]każdy z pracowników (kolegów z trzepaka)[/quote]
"Pracownik" i "kolega z trzepaka" to synonimy? Ja nie używam tych słów zamiennie, ale boję się pomyśleć jak mówisz do znajomych szanując ich jednocześnie...
[quote]Hmm to powiedz mi po co każdy z pracowników ma brać umowy na siebie?[/quote]
Cały temat jest o dostępności telefonów więc nie ogarniam o co Ci w ogóle chodzi człowieku, ale przyjmiemy że masz na tyle wielką ambicję że musisz to wiedzieć (na maturze statystyk nie ma jak coś, nie bój się).
Jeżeli naprawdę nie masz co robić wysyłam Ci PW z opisem firmy
[quote]Po co?[/quote]
Zapamiętaj - intensywność zadawania pytań na forum nie zmniejsza czasu w jakim adresat na nie odpowie.
[quote]Normalnie bierzesz wszytko na firmę i wrzucasz w koszty[/quote]
No nomanie bierzesz i już… - Powinieneś być doradcą widzę że się na tym znasz.
[quote]a nie bawisz się dla kilku smsów[/quote]
Dokładnie 200 SMSów miesięcznie przez rok. Przy startowej stawce za SMS w Play (18gr) promocja "oferuje" nam 36zł na miesiąc, co wychodzi na rok ~430zł. Nie wiem czy tyle masz pieniędzy czy po prostu lubisz podejmować złe decyzje, zapewne dla Ciebie ten cały temat jest nielogiczny bo z braku Noki 3120 Classic brał byś Playseta...
[quote]chcesz by każdy z domniemanych pracowników podpisywał na siebie umowy. ;-][/quote]
Nie biorę tych telefonów na firmę a jedynie opłacam "aktywność" konta na 3 lata każdemu z pracowników (360zł). Każdy z kierowców może od tej pory doładowywać sobie jak tylko chce, wykupywać pakiety wg własnych upodobań i ew. karę za stracenie ważności konta zapłacić sam. Nie zawracam sobie głowy braniem wszystkiego na firmę wszystko zostało ustalone, obie strony wolą abym opłacił im te karty kwotą która wystarczy na utrzymywanie kontatku między nami (10zł na miesiąc + 200SMSów miesięcznie było by idealne). No ale co ja tu będę pisał, przecież wiesz lepiej...
[quote]w końcu to mix gdzie masz kontrolę nad wydatkami[/quote]
Mix to nie karta i przykładowym "nieoczekiwanym" rachunkiem mogła by być np. kara za nieutrzymanie ważności konta. Być może Tobie Play oferuje inne oferty, nic nie mówię.
[quote]także nawet lepiej brać wszystko na jedno konto firmowe, fakturki są telefony są, koszty są i gra muzyka ;-)[/quote]
i tancerki tańczą. Widzę że masz łatwo w życiu, nie wątpię że Twoje teorie są trafne, pozwól że zrobię jednak po swojemu.
[quote]Pracowników powiadasz? ;-) Co to za firma, w której kierowcy piszą między sobą smsy [/quote]
Każde Twoje zdanie "razi" profesjonalizmem. Jak już pisałem widzę że znasz się na rzeczy i nawet nie rozpoczynam dyskusji z takim businessmanem jak Ty. Gratuluję sukcesów zawodowych bo domyślam się że są wielkie po łatwości podejmowania przez Ciebie decyzji. Co to za firma - poszło PW.
[quote]kierowcy piszą między sobą smsy [/quote]
Może Cię to zaskoczy ale taką umiejętność posiadają inni także poza Twoją rodziną. Jeżeli wytłumaczysz mi czy opłacalne jest wykupienie roamingu na 2 dni i czy nie łatwiej jest przekazanie iformacji poprzez internet czy chociażby SMSy niż drogie rozmowy możemy dalej dyskutować na ten temat.
[quote]A może zamierzasz zamiast dzwonić to pisać smsy do klientów bo taniej :-D[/quote]
hehe haha :roll:
Swoją drogą nie wiem czy więcej informacji przekażesz SMSem niż w czasie trwania rozmowy za taki sam koszt...
[quote]Ja tu mam wrażenie, że rozmawiamy z nastolatkiem, który z firmą nie ma nic wspólnego[/quote]Twojej firmie życzę wszystkiego dobrego i żebyś zyski liczył w milionach.
[quote]i szuka informacji skąd z kolegami z piaskownicy może dostać telefony w okazyjnej cenie, które są nie do dostania w okolicy.[/quote]
Od samego początku nie rozumiem o co Ci chodzi drogi kolego i co mam rozumieć poprzez Twoje wypowiedzi. Na forach dostaję odpowiedzi od pewnych użytkowników i dzięki Im za to, po to jest forum. Zdarzają się także tacy jak Ty. Jeżeli celem Twoim było zaistnieć – dopiąłeś swego, wszystkiego dobrego.
[quote]Po nowym roku ma być świeża dostawa 3120 classic. Pewnie do połowy stycZnia sprawa się wyjaśni.[/quote]
Stycznień ma 31 dni ale myślę że ta połowa wyjdzie przed 15 :P
Swoją drogą dzięki uprzejmości Vipów z forum udało mi się zdobyć numer gg do niejakiego pidzeja który ma mi dać odpowiedź na dniach czy uda się te telefony zdobyć jeszcze w tym roku lub krótko po sylwestrze. Mam nadzieję że się uda, jak nie - czekam na kurierów i liczę że zjawią się do 15 :)
[quote]Salon dodam w Gliwicach sie znajduje[/quote]
hmm w Katowicach będe zapewne na dniach więc się dobrze składa, ale nie będe zaklepywał bo to nic pewnego, poczekam jeszcze na info od pidzeja.
[quote]opcja wysyłania smsów po przejsciu z karty na mixa jak najbardziej zostaje[/quote]
Mi dokładnie chodziło o usługępakietpromocję "200 SMSów gratis przez rok" czy przy przenoszeniu podłączaniu się do Mixa usługa zostanie usunięta czy się zachowa :)
[quote]co do oczerniania tej osoby piszac ze co to za firma która tak robi, to dodam ze juz kilkakrotnie sie z taka opcja spotkalem i to tez firmy transportowe były[/quote]
Wiesz, kolega po prostu zna się na rzeczy widać to po jego wypowiedziach i daje dobre rady. Niemożliwe przecież jest że kierowca napisze SMSa, przecież to jest niemożliwe...
[quote]nie wnikam dlaczego nie wciagane to było w koszty firmy bo guzik mnie to obchodziło.[/quote]
kastomatowi odpisałem na ten temat trochę dodam jeszcze że ja także mam dużo pracy przed końcem roku i nie widzę sensu robienia sobie dodatkowych dokumentacji, poza tym wszystko jak wyżej.
[quote]no mnie jako konsultanta też nie obchodzi czy firma wysyła SMSy czy dzwoni po miliony minut. Mnie interesuje dobrać Im ofertę w miarę do potrzeb, telefon.
I Pan Zygmunt z firmy co ma S.A na końcu nie jest ważniejszy od Pana Mietka z warzywniaka.[/quote]
Tak jak mówiłem są właśnie takie osoby które są tu by pomagać nie by dawać rady z kosmosu i oceniać innych po nicku.
[quote]siwek755, znaleźć Ci przedstawiciela w Twoim regionie?[/quote]
Jeżeli nie zajmie Ci to dużo czasu, to poproszę.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

• BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090
  • Rejestracja Mon, 22 Sep 08
  • Miejscowość:Czarnobyl
  • Zainteresowania:bans i lans
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Inna

Napisano 28 December 2008 - 17:55

:)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   siwek755 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 28 December 2008 - 17:59

?
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   SuperNEO Ikona

• Miss Uninversum
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1505
  • Rejestracja Fri, 09 Mar 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Telefon:HTC Sensation
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 28 December 2008 - 18:03

Następne teksty niepasujące do tematu i pisane w ten sposób jak ostatnio będą kasowane i nagradzane warnami

A nawiasem

siwek755 napisał:

Swoją drogą dzięki uprzejmości Vipów z forum udało mi się zdobyć numer gg do niejakiego pidzeja który ma mi dać odpowiedź na dniach

1. Dzięki za VIPa z forum :P
2. Nie możesz napisać "niejaki Pidzej". To jest nasz guru, patron i przedstawiciel Plejsetów na Europę :mrgreen: . Ok już mu nie będę słodzić bo więcej ze mną na piwo nie pójdzie.

OK. Przypominam o nie przedłużanie zbędnej dyskusji
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2