[quote]Hmm skoro tak rzucasz "żal-ami" na lewo i prawo[/quote]
Fakt, rzucam żalami (pisze się bez myślnika na przyszłość) na lewo i na prawo...
Użyłem raptem jeden raz, ale nie wiem - być może wiesz lepiej.
[quote]powiedz nam ile masz lat ;-)[/quote]
Mój wiek podany jest w opisie profilu, czego nie widzę u Ciebie.
[quote]bo z tego co widzę to matury skończonej jeszcze nie mamy :-D[/quote]
hmm do tej pory poznawałem czy ktoś zdał maturę po awatarze, tymczasem ja go nie mam. Jak to zrobiłeś...
Co do matury - nie przejmuj się, jak zaczniesz się uczyć już teraz to dobrze napiszesz.
[quote]każdy z pracowników (kolegów z trzepaka)[/quote]
"Pracownik" i "kolega z trzepaka" to synonimy? Ja nie używam tych słów zamiennie, ale boję się pomyśleć jak mówisz do znajomych szanując ich jednocześnie...
[quote]Hmm to powiedz mi po co każdy z pracowników ma brać umowy na siebie?[/quote]
Cały temat jest o dostępności telefonów więc nie ogarniam o co Ci w ogóle chodzi człowieku, ale przyjmiemy że masz na tyle wielką ambicję że musisz to wiedzieć (na maturze statystyk nie ma jak coś, nie bój się).
Jeżeli naprawdę nie masz co robić wysyłam Ci PW z opisem firmy
[quote]Po co?[/quote]
Zapamiętaj - intensywność zadawania pytań na forum nie zmniejsza czasu w jakim adresat na nie odpowie.
[quote]Normalnie bierzesz wszytko na firmę i wrzucasz w koszty[/quote]
No nomanie bierzesz i już… - Powinieneś być doradcą widzę że się na tym znasz.
[quote]a nie bawisz się dla kilku smsów[/quote]
Dokładnie 200 SMSów miesięcznie przez rok. Przy startowej stawce za SMS w Play (18gr) promocja "oferuje" nam 36zł na miesiąc, co wychodzi na rok ~430zł. Nie wiem czy tyle masz pieniędzy czy po prostu lubisz podejmować złe decyzje, zapewne dla Ciebie ten cały temat jest nielogiczny bo z braku Noki 3120 Classic brał byś Playseta...
[quote]chcesz by każdy z domniemanych pracowników podpisywał na siebie umowy. ;-][/quote]
Nie biorę tych telefonów na firmę a jedynie opłacam "aktywność" konta na 3 lata każdemu z pracowników (360zł). Każdy z kierowców może od tej pory doładowywać sobie jak tylko chce, wykupywać pakiety wg własnych upodobań i ew. karę za stracenie ważności konta zapłacić sam. Nie zawracam sobie głowy braniem wszystkiego na firmę wszystko zostało ustalone, obie strony wolą abym opłacił im te karty kwotą która wystarczy na utrzymywanie kontatku między nami (10zł na miesiąc + 200SMSów miesięcznie było by idealne). No ale co ja tu będę pisał, przecież wiesz lepiej...
[quote]w końcu to mix gdzie masz kontrolę nad wydatkami[/quote]
Mix to nie karta i przykładowym "nieoczekiwanym" rachunkiem mogła by być np. kara za nieutrzymanie ważności konta. Być może Tobie Play oferuje inne oferty, nic nie mówię.
[quote]także nawet lepiej brać wszystko na jedno konto firmowe, fakturki są telefony są, koszty są i gra muzyka ;-)[/quote]
i tancerki tańczą. Widzę że masz łatwo w życiu, nie wątpię że Twoje teorie są trafne, pozwól że zrobię jednak po swojemu.
[quote]Pracowników powiadasz? ;-) Co to za firma, w której kierowcy piszą między sobą smsy [/quote]
Każde Twoje zdanie "razi" profesjonalizmem. Jak już pisałem widzę że znasz się na rzeczy i nawet nie rozpoczynam dyskusji z takim businessmanem jak Ty. Gratuluję sukcesów zawodowych bo domyślam się że są wielkie po łatwości podejmowania przez Ciebie decyzji. Co to za firma - poszło PW.
[quote]kierowcy piszą między sobą smsy [/quote]
Może Cię to zaskoczy ale taką umiejętność posiadają inni także poza Twoją rodziną. Jeżeli wytłumaczysz mi czy opłacalne jest wykupienie roamingu na 2 dni i czy nie łatwiej jest przekazanie iformacji poprzez internet czy chociażby SMSy niż drogie rozmowy możemy dalej dyskutować na ten temat.
[quote]A może zamierzasz zamiast dzwonić to pisać smsy do klientów bo taniej :-D[/quote]
hehe haha :roll:
Swoją drogą nie wiem czy więcej informacji przekażesz SMSem niż w czasie trwania rozmowy za taki sam koszt...
[quote]Ja tu mam wrażenie, że rozmawiamy z nastolatkiem, który z firmą nie ma nic wspólnego[/quote]Twojej firmie życzę wszystkiego dobrego i żebyś zyski liczył w milionach.
[quote]i szuka informacji skąd z kolegami z piaskownicy może dostać telefony w okazyjnej cenie, które są nie do dostania w okolicy.[/quote]
Od samego początku nie rozumiem o co Ci chodzi drogi kolego i co mam rozumieć poprzez Twoje wypowiedzi. Na forach dostaję odpowiedzi od pewnych użytkowników i dzięki Im za to, po to jest forum. Zdarzają się także tacy jak Ty. Jeżeli celem Twoim było zaistnieć – dopiąłeś swego, wszystkiego dobrego.
[quote]Po nowym roku ma być świeża dostawa 3120 classic. Pewnie do połowy stycZnia sprawa się wyjaśni.[/quote]
Stycznień ma 31 dni ale myślę że ta połowa wyjdzie przed 15
Swoją drogą dzięki uprzejmości Vipów z forum udało mi się zdobyć numer gg do niejakiego pidzeja który ma mi dać odpowiedź na dniach czy uda się te telefony zdobyć jeszcze w tym roku lub krótko po sylwestrze. Mam nadzieję że się uda, jak nie - czekam na kurierów i liczę że zjawią się do 15

[quote]Salon dodam w Gliwicach sie znajduje[/quote]
hmm w Katowicach będe zapewne na dniach więc się dobrze składa, ale nie będe zaklepywał bo to nic pewnego, poczekam jeszcze na info od pidzeja.
[quote]opcja wysyłania smsów po przejsciu z karty na mixa jak najbardziej zostaje[/quote]
Mi dokładnie chodziło o usługępakietpromocję "200 SMSów gratis przez rok" czy przy przenoszeniu podłączaniu się do Mixa usługa zostanie usunięta czy się zachowa

[quote]co do oczerniania tej osoby piszac ze co to za firma która tak robi, to dodam ze juz kilkakrotnie sie z taka opcja spotkalem i to tez firmy transportowe były[/quote]
Wiesz, kolega po prostu zna się na rzeczy widać to po jego wypowiedziach i daje dobre rady. Niemożliwe przecież jest że kierowca napisze SMSa, przecież to jest niemożliwe...
[quote]nie wnikam dlaczego nie wciagane to było w koszty firmy bo guzik mnie to obchodziło.[/quote]
kastomatowi odpisałem na ten temat trochę dodam jeszcze że ja także mam dużo pracy przed końcem roku i nie widzę sensu robienia sobie dodatkowych dokumentacji, poza tym wszystko jak wyżej.
[quote]no mnie jako konsultanta też nie obchodzi czy firma wysyła SMSy czy dzwoni po miliony minut. Mnie interesuje dobrać Im ofertę w miarę do potrzeb, telefon.
I Pan Zygmunt z firmy co ma S.A na końcu nie jest ważniejszy od Pana Mietka z warzywniaka.[/quote]
Tak jak mówiłem są właśnie takie osoby które są tu by pomagać nie by dawać rady z kosmosu i oceniać innych po nicku.
[quote]siwek755, znaleźć Ci przedstawiciela w Twoim regionie?[/quote]
Jeżeli nie zajmie Ci to dużo czasu, to poproszę.