Strona 1 z 1
HUAWEI E160 - rozłącza bez powodu ?
Napisano 26 December 2008 - 11:28
Witam. To mój pierwszy post :mrgreen: Od 20 grudnia mam necik Play Online.
Niestety jest mało wesoło gdyż rozłącza z niewiadomej przyczyny. Modem HUAWEI E160 zrywa połączenia praktycznie za kazdym razem gdy dłuzej posiedze. Tzn. rozłącza po rożnym czasie, zupełnie losowo, moze jakies autorozłączanie, moze cos nie tak z zasięgiem (chociaz watpie bo gdy działa to sciaga po 130 kb/s).
Niektórzy pisali o próbach wymiany karty SIM w punkcie Play, to cos da?
System: Windows XP Pro SP2.
W aplikacji Play Online:
- mam na dole zasięg HSDPA Play.
- wersja sprzętu: CD25TCPU
- wersja oprogramowania: 11.604.18.00.264
Wersja sterownika modemu (sprawdzilem w menedżerze urządzeń):
- data sterownika 2008-03-22
- wersja sterownika: 2.0.3.8X.SP13
Pozdrawiam!
Niestety jest mało wesoło gdyż rozłącza z niewiadomej przyczyny. Modem HUAWEI E160 zrywa połączenia praktycznie za kazdym razem gdy dłuzej posiedze. Tzn. rozłącza po rożnym czasie, zupełnie losowo, moze jakies autorozłączanie, moze cos nie tak z zasięgiem (chociaz watpie bo gdy działa to sciaga po 130 kb/s).
Niektórzy pisali o próbach wymiany karty SIM w punkcie Play, to cos da?
System: Windows XP Pro SP2.
W aplikacji Play Online:
- mam na dole zasięg HSDPA Play.
- wersja sprzętu: CD25TCPU
- wersja oprogramowania: 11.604.18.00.264
Wersja sterownika modemu (sprawdzilem w menedżerze urządzeń):
- data sterownika 2008-03-22
- wersja sterownika: 2.0.3.8X.SP13
Pozdrawiam!
Napisano 26 December 2008 - 11:40
To albo problem sieci (przeciążenie albo warunki atmosferyczne albo duża odległość od BTSa) albo karta SIM - wymienić nie zaszkodzi - spacer do punktu po świątecznym obżarstwie, to dobra rzecz.
Napisano 26 December 2008 - 18:26
blindmix napisał:
To albo problem sieci (przeciążenie albo warunki atmosferyczne albo duża odległość od BTSa) albo karta SIM - wymienić nie zaszkodzi - spacer do punktu po świątecznym obżarstwie, to dobra rzecz.
Odległosc od BTSa raczej nie bo jesli dziala to dziala wyśmienicie. Moze i przeciazenie bo kumpel (na innym modemie) ma ten sam problem, mam nadzieje, ze to chwilowe bo jesli ma tak byc to nie jest to ciekawa perspektywa współpracy z tą firmą.
Wymiania SIM :/ Mam nową kartę i od poczatku dziala szwankuje, az tak duzo wadliwych kart dziala w play ? :/ Dostane drugą i moze bedzie lepiej :idea:
Napisano 26 December 2008 - 18:37
Ktoś już tu dywagował na temat SIMów... są bardzo słabej jakości. Kupowałem PLAY Online we wrześniu i dostałem taka samą SIMkę jak w styczniu po przyjściu do PLAY z numerem. Ostatnio natomiast kupiłem SIMkę PLAY Online na kartę i SIM jest inny, zdecydowanie solidniej wygląda.
Napisano 28 December 2008 - 11:47
W każdej wytłoczce może się trafić zepsute jajko. Tutaj była ich cała paleta.
Napisano 28 December 2008 - 11:49
blindmix napisał:
W każdej wytłoczce może się trafić zepsute jajko. Tutaj była ich cała paleta.
Czyli kolejna karta w takim małym punkcie Play pewnie etz bedzie taka :evil:
A cos Wam wiadomo na temat autorozłączania, czy to mozliwe i gdzie to ustawic?
Czy rozwój sieci moze sprawic, ze za jakis czas przestana wystepowac przeciążenia :idea:
Napisano 28 December 2008 - 14:12
teraz są problemy z siecia, wiec sie wstrzymaj. jak masz neta od 20 grudnia, to i tak sprawdz i kup cie juz nie obowiazuje, pozostaje tylko czekac. jak sue nic nie zmieni, to ewentualnie sprobowałbym wymien sim, a jak nadal nic, to modem na serwis. a co do odleglosci od nadajnikow, to z tego co pamietam, jak nawet bys siedzial na BTS to net nie bedzie dzialac, bo dziala tylko na NodeB ;-)
Napisano 28 December 2008 - 15:47
Ramed,
Napisałeś , że masz xpka.
Miałem identyczne problemy z neostradą podpiętą pod USB
W menadżerze urządzeń, przy portach usb klikasz prawoklikiem, i gdzieś we właściwościach, nie pamiętam niestety dokładnie gdzie, bo mam teraz od 2 lat Vistę,było zarządzanie energią, odhacz tam opcję oszczędzania energii na portach usb, powinno być OK, a jak nie wiesz dokładnie gdzie co i jak, podeślij na forum screeny z właściwości portów usb, to Ci pomogę.
Pamiętaj, że przy wszystkich portach USB powinieneś mieć odhaczone oszczędzanie energii
Od tej pory powinieneś mieć problem z głowy, mi to pomogło przy neo odłączonym do USB
W menadżerze urządzeń, przy portach usb klikasz prawoklikiem, i gdzieś we właściwościach, nie pamiętam niestety dokładnie gdzie, bo mam teraz od 2 lat Vistę,było zarządzanie energią, odhacz tam opcję oszczędzania energii na portach usb, powinno być OK, a jak nie wiesz dokładnie gdzie co i jak, podeślij na forum screeny z właściwości portów usb, to Ci pomogę.
Pamiętaj, że przy wszystkich portach USB powinieneś mieć odhaczone oszczędzanie energii
Od tej pory powinieneś mieć problem z głowy, mi to pomogło przy neo odłączonym do USB
Pozdrawiam
Napisano 29 December 2008 - 22:17
aero napisał:
Ramed,
Mam nadzieje, ze pomoże. Ustawilem jak pisałes i poki co nie rozlaczylo :mrgreen:
[ Dodano: 2008-12-31, 15:53 ]
aero napisał:
Ramed,
Niestety w Głownych koncentratorach USB (Menedzer urządzen/ Kontrolery Uniwersalnej Magistrali Szeregowej/ Głowny koncetrator USB/ Zasilanie energią) wylaczenie opcji "zezwalaj komputerowi na wylaczenie tego urządzenia w celu oszczedzania energii" nie pomaga. W zakładce Zasilanie mam całkowite zasilanie 500mA na port USB (dodatkowo wspominam).
Moze zainstalowanie Service Pack 3 by pomogło???? :roll:
P.S Problem nie dotyczy aplikacji Play'owskiej bo bez niej jest tak samo.
[ Dodano: 2009-01-05, 22:00 ]
NIKT Z PRACOWNIKÓW PLAY NIE CZYTA TEGO FORUM (PISZA TU LUDZIE, KTÓRZY PŁACA TEJ FIRMIE) :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Strona 1 z 1

Logowanie