Mój Play: wgrywanie gier i aplikacji java - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

wgrywanie gier i aplikacji java

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dresik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja Sat, 29 Nov 08
  • Miejscowość:Tarnobrzeg

Napisano 29 November 2008 - 18:51

Witam!!!

mam ten telefon od paru dni i mam problem z wgrywaniem aplikacji java. po wgraniu po prostu nie działają- telefon twierdzi, że telefon tego typu pliku nie obsługi wuje. proszę o pomoc w tej sprawie!
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 29 November 2008 - 19:28

a wgrywasz za pomocą Samsung PC Studio?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   dresik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8

Napisano 29 November 2008 - 20:07

Tak . próbowałem i nic nie dało. teraz próbuje zgodnie z opisem z:http://www.mojplay.pl/topics24/wgrywanie-gier-i-aplikacji-java-vt2200.htm?sid=c799ab73f070ae8e0784ef98dde8e705

ale tez wielkich efektów nie ma. co ty radzisz?

[ Dodano: 2008-12-02, 16:03 ]
Sposób przedstawiony w podanym po wyżej linku działa.
Sam sprawdziłem (trochę się po bawiłem) i wszystko zadziałało. :D
0

#4 Gość_mafioza_*

• Grupa Gość

Napisano 21 December 2008 - 13:31

mam telefon samsung s730 i nie umiem wgrac gier(metodą Bitpim) czy moze mi ktos przez calą operacji pomoc na GG:5975606
pozdro
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas01 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 21 Dec 08
  • Miejscowość:Świętoszów

Napisano 21 December 2008 - 18:11

Witam mam tego samsunga od piątku i już wtedy zaczołem szukać informacji o wgrywaniu gier na niego próbowałem z tego linku niestety program BitPim nie widzi mojego telefonu dlatego chyba nie moge wgrać żadnej gry
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   aagusia91 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Tue, 30 Dec 09
  • Miejscowość:Czeladź

Napisano 30 December 2008 - 14:36

Heh tez miałam problemy z wgraniem aplikacji ale udało mi się programem TkFileExplorer v2.2

http://samsung24.com...-tkfileexplorer
0

#7 Gość_anka_*

• Grupa Gość

Napisano 06 January 2009 - 13:38

Próbowałam wgrać jave do s7330 najpierw za pomocą BitPim i nie poszło, a później za pomocą TkFileExplorer v2.2 i też nie idzie. Mam więc pytanie do aagusi 91 jak sie to jej udało? Moje wgrywanie kończy się w momencie wejscia w programie w zakładkę Setting -> COM, ponieważ nie wykrywa żadnego portu :/ nie wiem co robię źle :/ jeśli ktoś wie to proszę o pomoc :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dresik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8

Napisano 06 January 2009 - 16:54

ja po pierwszym zainstalowaniu programu BitPim weszłem w jego ustawienia i udało mi się wszystko ustawić zgodnie z instrukcją z linku wyżej. następnym razem miałem jakieś problemy z programem to go odinstalowałem i zainstalowałem od nowa. ustawiałem jeszcze raz wszystko tak jak ma być i zapisałem. od tamtej pory wszystko działa.trochę motki z tym wgrywaniem java jest ale u mnie ten sposób naprawdę działa.
0

#9 Gość_kaper_*

• Grupa Gość

Napisano 06 January 2009 - 19:05

witam ma problem z odpaleniem tych gier. Wzucam wszystko świetnie tym programem TK file explorer pózniej

12. Wpisujemy następujący kod na klawiaturze telefonu *#6984125*# wyskakuje nam Menu Administratora (Admin setting)
a) Wchodzimy do menu Internals i wpisujesz Master Key: *#9072641*#
B) Wybieramy menu Storage settings
c) Klikamy po kolei: Update media database, Update Java DB and Create AX Dat File tylko to.

to restartuje komórke i nic. Zły format pliku. gry nie działają i nie wiem co mam zrobić więcej czy da sie wgrać jaką kolwiek gre na ten telefon lub jaki kolwiek program w javie?.

prosze o pomoc gg 5646459 email kkapa@interia.pl ważne z góry dzięki pozdrawiam
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   dresik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8

Napisano 06 January 2009 - 20:20

ja to robie tak:
przy pomocy BitPima tworze nowy folder w który wrzucam grę(czyli pliki w formacie .jad i .jar( muszą być oby dwa)). potem postępuje zgodnie z cało procedurą i umnie po wszystkich "aktualizacjach w folderze gry(tam gdzie tworzyłem plik i wrzucałem pliki) pojawia się działająca gra.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   paweel882 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 22 Jan 09
  • Miejscowość:ostróda

Napisano 22 January 2009 - 13:21

Witam:) za pomoca tej instrukcji wszystko sie udało ale nie do konca po wejsciu w folder "Gry i aplikacje" gdzie znajduje sie gra po jej wlaczeniu wyskakuje ERROR:/ probowalem wgrywac wiele gier ale zadna nie działa :/ a przeciez w opisie technicznym telefonu jest napisane ze gry java sa obslugiwane:/ prosze o pomoc!

[ Dodano: 2009-01-22, 13:23 ]
dzieki instrukcji z tej strony http://samsung24.com...-tkfileexplorer
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   b_smietana Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja Mon, 03 Sep 07
  • Miejscowość:Rybnik
  • Zainteresowania:Telekomunikacja

Napisano 22 January 2009 - 13:33

Jest też inny sposób wgrania gier na Samsungi. Należy zrobić upload gry na jakiś serwer, spisać adres i wejść na niego w przeglądarce telefonu. Ściągnąć i powinno wszystko działać. Ten sposób na bank sprawdza się w F480. Pozdro.
RATOWNIK MEDYCZNY +
SIEMENS SL45I -> NOKIA 3310 -> SIEMENS CXT70 - > SIEMENS M65 -> BENQ-SIEMENS EF81 (GóWNO!!!) -> NOKIA 6288
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2625
  • Rejestracja Wed, 16 Jul 08
  • Miejscowość:LKS
  • Zainteresowania:...
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung Wave 533/F480
  • Taryfa:Mixtura
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 22 January 2009 - 16:38

b_smietana napisał:

Jest też inny sposób wgrania gier na Samsungi. Należy zrobić upload gry na jakiś serwer, spisać adres i wejść na niego w przeglądarce telefonu. Ściągnąć i powinno wszystko działać. Ten sposób na bank sprawdza się w F480. Pozdro.

Masz rację, sam tak robię, i nic nie grzebię :mrgreen:
Dołączona grafika
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   dresik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8

Napisano 24 January 2009 - 15:53

too też może być prawdą odnośnie sciagania gier przez przeglądarkę w telefonie( ale ja tego nigdy nie próbowałem), gry , które wgrywam ściągam już z komplecie( z plikami w formacie . jad i . jar)i mi wszystko działa. ;)
0

#15 Gość_ewka_*

• Grupa Gość

Napisano 13 February 2009 - 18:31

anka napisał:

Próbowałam wgrać jave do s7330 najpierw za pomocą BitPim i nie poszło, a później za pomocą TkFileExplorer v2.2 i też nie idzie. Mam więc pytanie do aagusi 91 jak sie to jej udało? Moje wgrywanie kończy się w momencie wejscia w programie w zakładkę Setting -> COM, ponieważ nie wykrywa żadnego portu :/ nie wiem co robię źle :/ jeśli ktoś wie to proszę o pomoc :)

jak wpiszesz w klawiature kod *#0523# laczy Ci sie z menu pozniej kilka razy(3-5) # trzeba nacisnac bo trzeba wyjsc z jakiejs tam funkcji wpisujesz 96 i 1 a nie 2. musisz wybrac samsung a nie qua.... i wtedy znajdzie Ci port 3 w TkFileExplorer v2.2 powodzenia;)
0

#16 Gość_Mari_*

• Grupa Gość

Napisano 15 June 2009 - 16:54

Najlepiej jest przez stronkie wciepujesz tam gre a potem sciągasz w telefonie np za pomocą takiej stronki :

http://www.davidpye....hp?page=freewap
0

#17 Gość_Mari_*

• Grupa Gość

Napisano 15 June 2009 - 16:56

A Tu jeszcze filmik jak to zrobić ;)

http://www.youtube.c...h?v=IWop9TliAeg
0

#18 Gość_Krystian_*

• Grupa Gość

Napisano 25 January 2010 - 18:28

ewka napisał:

anka napisał:

jak wpiszesz w klawiature kod *#0523# laczy Ci sie z menu pozniej kilka razy(3-5) # trzeba nacisnac bo trzeba wyjsc z jakiejs tam funkcji wpisujesz 96 i 1 a nie 2. musisz wybrac samsung a nie qua.... i wtedy znajdzie Ci port 3 w TkFileExplorer v2.2 powodzenia;)

Z kad pobrac tkfile expolter
0

Strona 1 z 1