Strona 1 z 1
Pytanie na rozmowie o prace-proszę o pomoc!
Napisano 23 November 2008 - 17:57
Witam serdecznie!
Moje pytanie jest następujące: Przy rozmowie o prace dostałęm pytanie:"... co zrobić gdy przychdzi klient podpisać umowę i okazuje sie ze jest na "czarnej liscie" poporstu zalega z rachunkami innego operatora?-co mam zrobić żeby nie stracić takiego klienta?
Szczerze nie miałem pojęcia wiedziałem ,że jest baza danych i że można to sprawdzić, która jest aktualizowana co 30 dni -wymyśliłem ze proszę o przyniesienie ostatniego zapłąconego rachunku...Ale osoba odchodzi od stolika i poporstu ja tracę....Jakie jest rozwiązanie tego porblemu.. Proszę o pomoc gdyz jutro mam drugi etap rozmowy kwalifikacyjnej...
Z góry dzięki!
Moje pytanie jest następujące: Przy rozmowie o prace dostałęm pytanie:"... co zrobić gdy przychdzi klient podpisać umowę i okazuje sie ze jest na "czarnej liscie" poporstu zalega z rachunkami innego operatora?-co mam zrobić żeby nie stracić takiego klienta?
Szczerze nie miałem pojęcia wiedziałem ,że jest baza danych i że można to sprawdzić, która jest aktualizowana co 30 dni -wymyśliłem ze proszę o przyniesienie ostatniego zapłąconego rachunku...Ale osoba odchodzi od stolika i poporstu ja tracę....Jakie jest rozwiązanie tego porblemu.. Proszę o pomoc gdyz jutro mam drugi etap rozmowy kwalifikacyjnej...
Z góry dzięki!
Napisano 23 November 2008 - 21:57
jak zlaega, to albo niech idzie do swojego opa uregulowac, jak twierdzi ze nie ma zaleglosci, to i tak musi isc, sprawdzic, a jak nie ma to poprosic o usuniecie z infomonitora, jesli jednak ma, to prepaid. poza tym jak ktos ma zaleglosci u innych, to ja bym powiedzial, ze nie podpisze umowy i koniec, bo niewiarygodnych klientow, fraudów i naciągaczy w play jest i tak za duzo :]
Napisano 23 November 2008 - 21:57
ja zawsze proponuje wpłacenie kaucji, do tego zachecam do wyjsnienia sprawy z tym zlym operatorem, ktory go wplatal w takie klopoty :mrgreen: ...jeden na milion wraca...nawet jak ktos jest przyzwoity i poślizgnęła sie mu łapa raz to ze wstydu nie wroci do tego punktu.
Regret? That's fucked up word.
Napisano 24 November 2008 - 21:12
pidzej napisał:
albo niech przyjdzie ze znajomym który podpisze umowę 
Znajomy oczywiście winien być przyjrzysty i czysty jak kroppla rosy! A może być znajoma? Też czysta?
Napisano 09 December 2008 - 19:03
Postanowiłem odświeżyć nieco temat.
Jakiś czas temu straciłem prace, i wczoraj złożyłem aplikację do Play(stanowisko sprzedaży usług w salonie).
Ciekawe po jakim czasie i czy w ogóle do mnie oddzwonią
Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej ?
Jak to jest na początku, jeśli przejdę pozytywnie rozmowy ?
Na początku zapewne są jakieś szkolenia, ile to trwa mniej więcej ?
PO szkoleniu od razu posadzą mnie za ladą, i będę sprzedawał telefony i oferty, czy na początku co innego się robi ?
Dzięki za ew. odpowiedzi
PO prostu dobrze jest wiedzieć, co może mnie ew. czekać
Jakiś czas temu straciłem prace, i wczoraj złożyłem aplikację do Play(stanowisko sprzedaży usług w salonie).
Ciekawe po jakim czasie i czy w ogóle do mnie oddzwonią
PO szkoleniu od razu posadzą mnie za ladą, i będę sprzedawał telefony i oferty, czy na początku co innego się robi ?
Dzięki za ew. odpowiedzi
PO prostu dobrze jest wiedzieć, co może mnie ew. czekać
Pozdrawiam
Napisano 09 December 2008 - 20:26
aero napisał:
nie PO a PRZED szkoleniem
aero napisał:
wszystkich....a nawet takich o których nie śniłeś
aero napisał:
jest fajnie....dopiero potem sobie uświadamiasz co zrobiłeś
aero napisał:
moje trwało 30 minut (za czasów Ery jeszcze).....na główne szkolenie nie miałem okazji pojechać więc Ci nie powiem....odgórne szkolenie trwa 4-5 dni....w tym czasie musisz również wytrzeźwieć aby wrócić do pracy
Napisano 09 December 2008 - 23:16
DaNTe,
brzmi zachęcająco
)
szczególnie to :
i to :
wygląda nieźle, lubię nowe wyzwania, ciekawe czy odpowiedzą na moje cv
A z takich ciekawych pytań jakieś 3 mógłbyś napisać ?;>
brzmi zachęcająco
szczególnie to :
DaNTe napisał:
nie PO a PRZED szkoleniem 
i to :
DaNTe napisał:
wszystkich....a nawet takich o których nie śniłeś 
wygląda nieźle, lubię nowe wyzwania, ciekawe czy odpowiedzą na moje cv
A z takich ciekawych pytań jakieś 3 mógłbyś napisać ?;>
Pozdrawiam
Napisano 10 December 2008 - 00:56
aero, szkolenie szkoleniem, a doświadczenie i obycie które musisz zdobyć ucząc się praktycznie to inna kwestia. po intensywnej pracy kierownika z tobą, po max 2 tygodniach jesteś gotowy. jednak i tak nie będziesz wiedział wszystkiego, bo mnóstwo jest wiedzy nie napisanej nigdzie a która wychodzi w praniu
szkolenie jest już po praktyce więc to uzupełnienie wiedzy raczej
Strona 1 z 1

Logowanie