- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
powiadomienie o nieodebranym połączeniu
Napisano 09 November 2008 - 16:51
W jakiej formie Play przesyła powiadomienie o nieodebranych połączeniach? Dzisiaj po właczeniu telefonu otrzymałem takowe. Chciałem zerknąć do ksiązki telefonicznej czy może znam ten numer. Niestety nie znałem - chciałem wrócić do powiadomienia i przedzwonić, niestety nie mogłem go znaleźć (np. w skynce smsowej).
W Erze takie powiadomienie było w formie zwykłego smsa. A jak to wygląda w Play? Po wyłączeniu wiadomości mogę jeszcze gdzieś ją odnaleźć?
W Erze takie powiadomienie było w formie zwykłego smsa. A jak to wygląda w Play? Po wyłączeniu wiadomości mogę jeszcze gdzieś ją odnaleźć?
Napisano 09 November 2008 - 16:54
Prawdopodobnie to sms klasy 0 czyli taki co wyświetla się na ekranie a nie zapisuje się gdzie indziej
Doradca Biznesowy i prywatny w sieci Play - Wyślij e-mail
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Napisano 13 June 2009 - 13:19
odświeżę stary temat.
Uważam że powiadamianie powinno być w formie sms, wtedy można z poziomu sms wybrać ten numer i oddzwonić do danej osoby.
W plusie jest to chyba najlepiej rozwiązane. Sms Przychodzki z numeru osoby, która do ciebie próbowała się dodzwonić a jak osobę masz w książce to zczytuje to.
Będę próbował interweniować w tej kwestii, gdyż mam swój własny biznes i każde moje nie oddzwonienie do klienta to strata niemałej kaski.
Jak myślicie, przejdzie to?
Uważam że powiadamianie powinno być w formie sms, wtedy można z poziomu sms wybrać ten numer i oddzwonić do danej osoby.
W plusie jest to chyba najlepiej rozwiązane. Sms Przychodzki z numeru osoby, która do ciebie próbowała się dodzwonić a jak osobę masz w książce to zczytuje to.
Będę próbował interweniować w tej kwestii, gdyż mam swój własny biznes i każde moje nie oddzwonienie do klienta to strata niemałej kaski.
Napisano 13 June 2009 - 18:41
krzysiaq napisał:
czy ja wiem ... play widać szuka oszczędności.
Wcześniej , jakiś rok temu powiadomienia właśnie były wysyłane w postaci normalnych smsów . Można było wtedy bez problemu od razu oddzwonić, teraz to jakaś lipa ....
krzysiaq napisał:
nie tylko w plusie, w Orange również tak jest
Pozdrawiam
Napisano 13 June 2009 - 19:33
kurcze niedobrze.
Strasznie irytujące jest powiadamianie w takiej postaci.
Jak przeniesienie numeru dojdzie do skutku to będę mimo wszystko męczył techniczny.
To aż taka jest różnica kwotowa pomiędzy wysłaniem sms a powiadamianiem w taki sposób jak to jest teraz? :shock:
Strasznie irytujące jest powiadamianie w takiej postaci.
Jak przeniesienie numeru dojdzie do skutku to będę mimo wszystko męczył techniczny.
To aż taka jest różnica kwotowa pomiędzy wysłaniem sms a powiadamianiem w taki sposób jak to jest teraz? :shock:
Napisano 14 June 2009 - 09:27
Macie problemy chłopaki...
Napisano 14 June 2009 - 09:58
nie, no ale to jest rzeczywiście spory problem...
ja często jakiś klawisz nacisnę zanim zdążę zobaczyć kto dzwonił... i wtedy znika i nie ma możliwości powrotu... już pomijając to, że muszę latać z kartką i długopisem, żeby spisać numer i sprawdzić kto to dzwonił i ewentualnie oddzwonić
SMSy zdecydowanie lepsze. oczywiście najlepiej z opcją wyłączenia (bo nie wszyscy takie coś chcą mieć)
ja często jakiś klawisz nacisnę zanim zdążę zobaczyć kto dzwonił... i wtedy znika i nie ma możliwości powrotu... już pomijając to, że muszę latać z kartką i długopisem, żeby spisać numer i sprawdzić kto to dzwonił i ewentualnie oddzwonić
SMSy zdecydowanie lepsze. oczywiście najlepiej z opcją wyłączenia (bo nie wszyscy takie coś chcą mieć)
Napisano 14 June 2009 - 11:22
jasne że dla mnie to problem. Prowadzę działalność i nie oddzwonienie może skutkować stratą klienta. więc to jest dla mnie problem! :evil: :evil:
To są właśnie takie szczegóły, które wbrew pozorom są dosyć istotne i stawiają pod wątpliwość czy dobrze robię przechodząc z plusa.
Jakoś śmieszne wydaje mi się to, żeby biegać z długopisem i spisywać numer a najczęściej taka informacja zostaje skasowana przez przypadek, zresztą koleżanka wszystko wyjaśniła.
To są właśnie takie szczegóły, które wbrew pozorom są dosyć istotne i stawiają pod wątpliwość czy dobrze robię przechodząc z plusa.
Jakoś śmieszne wydaje mi się to, żeby biegać z długopisem i spisywać numer a najczęściej taka informacja zostaje skasowana przez przypadek, zresztą koleżanka wszystko wyjaśniła.
Napisano 08 July 2009 - 07:22
Mi też to bardzo przeszkadza. Telefonu również używam do kontaktu z klientami i nie oddzwonienie może skończyć się ich utratą. To że cięcie kosztów - opłaty na rzecz Plusa za dostarczenie sms-a to ewentualnie jestem skłonny zrozumieć ale powinni zrobić że jak już znajdziemy się w zasięgu nadajników Play-a to wtedy mogła by taka informacja przychodzić jako sms
Napisano 08 July 2009 - 22:06
tu nie ma co wątpić, tylko trzeba działać i słać reklamację do nich. Jak nikt nie będzie zgłaszał tego to na pewno nikt sam z siebie tego nie zmieni.
Ja np wczoraj kupiłem sobie N95-2 i ten telefon ani nie daje sygnału przy tej wiadomości ani nic nie można z nią zrobić poza przeczytaniem i wyjściem z niej. A dopóki się z niej nie wyjdzie nie można nic z telefonem zrobić bo jest jakby zablokowany.
Przecież to paranoja żeby w taki sposób było powiadamianie.
Jestem w trakcie przenosin z plusa i waham się coraz częściej czy dobrze robię, jako 9 letni klient plusa.
Na szczęście, podpisałem umowę tylko na rok, tak więc najwyżej rok się przemęczę. Ale jeśli tylko raz zdarzy się że przez przypadek stracę informacje kto do mnie dzwonił, od razu składam wymówienie i jestem gotów ponieść nawet karę. Akurat strata takiego potencjalnego dla mnie klienta wiąże się z wysokością kary, tak więc nie będę miał skrupułów. :evil:
Ja np wczoraj kupiłem sobie N95-2 i ten telefon ani nie daje sygnału przy tej wiadomości ani nic nie można z nią zrobić poza przeczytaniem i wyjściem z niej. A dopóki się z niej nie wyjdzie nie można nic z telefonem zrobić bo jest jakby zablokowany.
Przecież to paranoja żeby w taki sposób było powiadamianie.
Jestem w trakcie przenosin z plusa i waham się coraz częściej czy dobrze robię, jako 9 letni klient plusa.
Na szczęście, podpisałem umowę tylko na rok, tak więc najwyżej rok się przemęczę. Ale jeśli tylko raz zdarzy się że przez przypadek stracę informacje kto do mnie dzwonił, od razu składam wymówienie i jestem gotów ponieść nawet karę. Akurat strata takiego potencjalnego dla mnie klienta wiąże się z wysokością kary, tak więc nie będę miał skrupułów. :evil:
- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie