Mój Play: wymiana telefonu na warunkach gwarancji - Mój Play

Skocz do zawartości

• (5 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

wymiana telefonu na warunkach gwarancji

#81 Użytkownik nie jest zalogowany   hiob Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 150
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 08 September 2010 - 18:31

Czy zgłoszenie wymiany telefonu na nowy (czyt: wysłanie do ekspertyzy) musi być w tym salonie w którym był kupowany telefon czy może być w dowolnym innym? Moja nokia kupowana była u doradcy biznesowego który prowadził jednoosobową działalność gospodarczą i wolałbym to załatwić w salonie, gdyż nie jest on z mojego miasta. Telefon był już 5 razy w naprawie (w autoryzowanych punktach Nokii) z czego czwarta naprawa to była wymiana płyty głównej (która przyniosła ze sobą nowe usterki, których piąta naprawa NIE naprawiła). Dante kilka postów wcześniej pisał że wymiana płyty głównej jest traktowana jako wymiana telefonu, więc w tym wypadku nie mam prawa się ubiegać o wymiane mimo aż pięciu napraw?? Autoryzowany Punkt Nokii twierdzi że oni nie moga wymienić na nowy choćby była naprawiania 1000 razy i takie sprawy można wyłącznie załatwiać ze sprzedawcą z tytułu rękojmi, jednak nie jestem pewien czy Pan z serwisu Nokii nie wprowadzał mnie w błąd. Prosiłbym kogoś kto zajmował się podobnymi sprawami o pomoc.
0

#82 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Miejscowość:Nowy Sącz
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 08 September 2010 - 19:55

Jeżeli posiadasz kartę gwarancyjną z dowodem zakupu to możesz w każdym punkcie Play. Problem w tym abyś trafił na kompetentną osobę w tej dziedzinie.

Jeżeli serwis Noki nie wymienił Ci jeszcze, możesz to zrobić ze sprzedawcą, czyli z Play.

Telefon leci na ekspertyzę, jeżeli ta jest na Twoją korzyść to do tyg po ekspertyzie masz nowy tel. (taki sam, bądź o takich parametrach).

Moim klientom zawsze doradzam dorzucenie pisma, w którym powołują się na odpowiednie paragrafy o rękojmi w przypadku firm, czy niezgodności towaru z umową dla osób indywidualnych. Jakbyś chciał wzór to PM.
Regret? That's fucked up word.
0

#83 Użytkownik nie jest zalogowany   hiob Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 150
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 12 September 2010 - 19:59

@Jarem

"Użytkownik Jarem nie może otrzymywać żadnych nowych wiadomości". Przepełniona skrzynka?
0

#84 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Miejscowość:Nowy Sącz
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 12 September 2010 - 20:57