Teza
Konkursy SMS to przynęta na naiwnych i chciwych, jeden wielki wałek a może nawet ewidentne sku**ysyństwo!
Dowód
Otrzymałem dzisiaj SMS następującej treści:
Czy masz dzisiaj szczęście? Czy Nokia 5220 Xpress Music będzie Twoja? Sprawdź to! Wyślij SPRAWDZAM na 7149 (1,22zł z VAT) fun.playmobile.pl
Zazwyczaj nie biorę udziału w takich konkursach bo mi po prostu szkoda kasy. Nie wiem co mnie podkusiło żeby odpisać na tego cholernego SMS'a. Pomyślałem "122 grosze to nie fortuna, może się uda". O jakże naiwny byłem, żeby innego, bardziej dosadnego określenia nie użyć!
Po chwili otrzymałem następną wiadomość:
Nokia 5220 będzie Twoja, jeśli w 80 sekund odpowiesz na 3 pytania! Pierwsze: Czy kraj kangurów to Austria(1) czy Australia(2)? Wyślij 1 lub 2 na 7149 (1,22zł)
W tym momencie powinienem sobie dać spokój ale jakiś diabełek szepnął: "dawaj, to tylko niecałe 4 zeta a może dostaniesz fona". Więc wysłałem.
Po następnej chwili przyszło 2 pytanie. Wysłałem odpowiedź. Potem przyszło 3, na które także odpowiedziałem.
W odpowiedzi dostałem wiadomość, która zagotowała mi krew w żyłach! Pozwolę sobie ją przytoczyć:
Trzy dobre odpowiedzi w 51 sek. Za szybko o 29 sek. Popraw ten wynik(1) lub ruszaj na wyprawę po 1000z!(2) Wyślij 1 lub 2 na 7149 (1,22zł z vat)
Jak Wam się podoba? Ja zdenerwowałem się bardzo! Było nie było ale 4,88zł poszło w błoto a ja nadal byłem w dupie, bez szansy na wygranie telefonu. Obiecałem sobie solennie że już nigdy przenigdy i takie tam, gęsto sypiąc przy tym łaciną
Na co czekasz? Możesz wygrać 1000zł! Po prostu spróbuj. Wyślij sms WYPRAWA na 7149 (1,22zł)
Po otrzymaniu tej wiadomości poziom mojej frustracji poszybował tak wysoko, że prawie zacząłem toczyć pianę! "To banda! - pomyślałem - Zainwestowałem w nich prawie piątaka, nic nie wygrałem a oni jeszcze mają czelność mi takie rzeczy przysyłać!!!"
Jako że po każdej burzy przychodzi spokój, ostatnia wiadomość:
Sprawdź swoje wyniki w grze o Nokię 5220. Bądź dziś najlepszy a nagroda Cię nie ominie. Wyślij sms WYNIK na 7149 (1,22zł)
wywołała u mnie tylko pogardliwy uśmieszek. Po prostu nie miałem już sił się wk**wiać.
W świetle moich osobistych doświadczeń myślę, że postawioną tezę można uznać za udowodnioną.
W przypadku otrzymania SMS'ów podobnego typu zalecam postępowanie według algorytmu: =>Opcje=>Usuń.
Może ktoś z Was miał przygody z tego typu konkursami? A może ktoś coś w nich wygrał? Jeżeli macie ochotę to wypowiedzcie się. Czytając ten temat mam nadzieję podleczyć swoje zszargane nerwy.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji:D

Logowanie