Mój Play: Gorzkie Żale czyli liposa rozważania o konkursach SMS'owych. - Mój Play

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Gorzkie Żale czyli liposa rozważania o konkursach SMS'owych.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 16 September 2008 - 23:50

Pierwszy i ostatni raz wziąłem dzisiaj udział w konkursie SMS. Mam w związku z tym pewne przemyślenia.

Teza
Konkursy SMS to przynęta na naiwnych i chciwych, jeden wielki wałek a może nawet ewidentne sku**ysyństwo!

Dowód
Otrzymałem dzisiaj SMS następującej treści:

Czy masz dzisiaj szczęście? Czy Nokia 5220 Xpress Music będzie Twoja? Sprawdź to! Wyślij SPRAWDZAM na 7149 (1,22zł z VAT) fun.playmobile.pl

Zazwyczaj nie biorę udziału w takich konkursach bo mi po prostu szkoda kasy. Nie wiem co mnie podkusiło żeby odpisać na tego cholernego SMS'a. Pomyślałem "122 grosze to nie fortuna, może się uda". O jakże naiwny byłem, żeby innego, bardziej dosadnego określenia nie użyć!

Po chwili otrzymałem następną wiadomość:

Nokia 5220 będzie Twoja, jeśli w 80 sekund odpowiesz na 3 pytania! Pierwsze: Czy kraj kangurów to Austria(1) czy Australia(2)? Wyślij 1 lub 2 na 7149 (1,22zł)

W tym momencie powinienem sobie dać spokój ale jakiś diabełek szepnął: "dawaj, to tylko niecałe 4 zeta a może dostaniesz fona". Więc wysłałem.
Po następnej chwili przyszło 2 pytanie. Wysłałem odpowiedź. Potem przyszło 3, na które także odpowiedziałem.

W odpowiedzi dostałem wiadomość, która zagotowała mi krew w żyłach! Pozwolę sobie ją przytoczyć:

Trzy dobre odpowiedzi w 51 sek. Za szybko o 29 sek. Popraw ten wynik(1) lub ruszaj na wyprawę po 1000z!(2) Wyślij 1 lub 2 na 7149 (1,22zł z vat)

Jak Wam się podoba? Ja zdenerwowałem się bardzo! Było nie było ale 4,88zł poszło w błoto a ja nadal byłem w dupie, bez szansy na wygranie telefonu. Obiecałem sobie solennie że już nigdy przenigdy i takie tam, gęsto sypiąc przy tym łaciną;). Kiedy zacząłem się już uspokajać otrzymałem następnego SMS'a:

Na co czekasz? Możesz wygrać 1000zł! Po prostu spróbuj. Wyślij sms WYPRAWA na 7149 (1,22zł)

Po otrzymaniu tej wiadomości poziom mojej frustracji poszybował tak wysoko, że prawie zacząłem toczyć pianę! "To banda! - pomyślałem - Zainwestowałem w nich prawie piątaka, nic nie wygrałem a oni jeszcze mają czelność mi takie rzeczy przysyłać!!!"

Jako że po każdej burzy przychodzi spokój, ostatnia wiadomość:

Sprawdź swoje wyniki w grze o Nokię 5220. Bądź dziś najlepszy a nagroda Cię nie ominie. Wyślij sms WYNIK na 7149 (1,22zł)

wywołała u mnie tylko pogardliwy uśmieszek. Po prostu nie miałem już sił się wk**wiać.

W świetle moich osobistych doświadczeń myślę, że postawioną tezę można uznać za udowodnioną.
W przypadku otrzymania SMS'ów podobnego typu zalecam postępowanie według algorytmu: =>Opcje=>Usuń.

Może ktoś z Was miał przygody z tego typu konkursami? A może ktoś coś w nich wygrał? Jeżeli macie ochotę to wypowiedzcie się. Czytając ten temat mam nadzieję podleczyć swoje zszargane nerwy.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji:D
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   potargany Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 439
  • Rejestracja Fri, 16 Mar 07
  • Miejscowość:Poznan-Lubon
  • Zainteresowania:reklama/psychologia

Napisano 17 September 2008 - 00:02

Ja NIGDY nie otrzymałem takiej wiadomości , NIGDY nie dostałem SMS z tymi pierdami , konkursami , promocjami - nie wyraziłem zgody na otrzymywanie owych SMS , więc mnie nie kusi...
I takich wiadomości nie otrzymuje od 17 marca 2007 roku :)
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P

Napisano 17 September 2008 - 00:07

A czy mając starą PlayKartę mogę w jakiś sposób zablokować te wiadomości?
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   rafcio007 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 190
  • Rejestracja Sun, 12 Aug 07
  • Miejscowość:BiałaPodlaska Lublin

Napisano 17 September 2008 - 00:27

ta to jeszcze nic ^^
wyslisj darmowy!! pusty sms a numer cso tam cos tam ten co w TV reklamuja a zgarniesz kase ^^ pozniej podam jaki numer dokladnie chodzi, ok wyslalem 4 fun pustego darmowego sms-a i otrzymalem odpowiedz balbalba jesli chcesz wygrac wyslij smsa pod numer xxx za xxx zl, nie wyslalem zadnego sms-a procz tego 1 darmowego, a pomimo to w ciagu 2 dni otrzymalem 11 wiadomosci z tego konkursu, abym wyslal sms-a to zwieksza mi sie szansne na wygrana itd masakra ^^ co ja zrobilem !!!
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   potargany Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 439

Napisano 17 September 2008 - 01:25

lipos tak mozesz idziesz do salonu PLAY - i cofasz zgode na otrzymywanie info marketingowych , promocyjnych
Dołączona grafika
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Nowy Sącz
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 17 September 2008 - 09:47

no to straciles piątaka i troche nerwów. Ja bedą kiedys w angli wziałem udzial w czyms podobnym... nie dosc ze samo bralo kase z konta (!) w zamian dostawalem jakies dzwonki, tylko ze ja chcialem jeden dzwonek a nie cala kolekcje.. a jak juz kasa na koncie sie skonczyla to przestało... Doladowalem za 5 zeby sprawdzic i momentalnie zaczelo pobierac kase.. pomoglo wymiana numeru :P

Ale z tego co wiem to niekoniecznie Play robi te konkursy, wiec niekoniecznie do nich trzeba miec zale.
Regret? That's fucked up word.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   smiady Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 235
  • Rejestracja Sat, 13 Sep 08
  • Miejscowość:Ostrzeszów
  • Zainteresowania:różne

Napisano 17 September 2008 - 10:26

dobra historyjka

10/10 :mrgreen:

Teoretyczne jak w konkursie bierze udzial powyzej 100 osob i jest tylko jedna nagroda to szanse sa ponizej 1 % ale jak na prawie 2 mln uzytkownikow play to na pewno troche wiecej wiary wezmie w konkursie udzial niz te 100 osob wtedy wogole nie warto grac prawdopodobienstwo jest rowne 0.

co to za playa dac za nagrode komorke dla nich zaden wydatek a zarobia na tym konkursie i jeszcze banalne pytania zeby kazdy odpowiedzial
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Telefon:komórkowy, paletka

Napisano 17 September 2008 - 11:56

lipos, właśnie dostałem tego samego sms tylko, że mi proponują N70....powinni wiedzieć, że nie zagram bo nie lubie Nokii :P
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   pidzej Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 1413
  • Rejestracja Tue, 15 May 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Zainteresowania:Mam
  • Taryfa:Inna

Napisano 17 September 2008 - 20:49

rafcio007 napisał:

pusty sms a numer cso tam cos tam ten co w TV reklamuja a zgarniesz kase ^^ pozniej podam jaki numer dokladnie chodzi, ok wyslalem 4 fun pustego darmowego sms-a i otrzymalem odpowiedz

złapałem się na to samo, ale chyba już mi przestają wysyłac bo dzis dostałem tylko jednego :P
kliknięcie "pomógł", mi też pomoże i na pewno dowartościuje

Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   aree1987 Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 428
  • Rejestracja Sat, 21 Apr 07
  • Miejscowość:Mielec

Napisano 17 September 2008 - 22:22

pidzej napisał:

rafcio007 napisał:

pusty sms a numer cso tam cos tam ten co w TV reklamuja a zgarniesz kase ^^ pozniej podam jaki numer dokladnie chodzi, ok wyslalem 4 fun pustego darmowego sms-a i otrzymalem odpowiedz

złapałem się na to samo, ale chyba już mi przestają wysyłac bo dzis dostałem tylko jednego :P

aaaaaaa mi skurczybyki po 3-4 dziennie przysyłają już mam dość!! Nie da się tego jakoś zastrzec że sobie nie życzę? :P
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Nowy Sącz

Napisano 17 September 2008 - 22:57

aree1987, idziesz do salonu PLAY - i cofasz zgode na otrzymywanie info marketingowych , promocyjnych.
Regret? That's fucked up word.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   potargany Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 439

Napisano 17 September 2008 - 23:00

ale wysyłając sms na nr PREMIUM jakies gry itp - automatycznie dajesz im zgode na otrzymywanie tych ustroństw
Dołączona grafika
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Ralf Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 485
  • Rejestracja Wed, 31 Jan 07
  • Miejscowość:Brwinów
  • Zainteresowania:Siatkówka
  • Telefon:iPhone 3GS 32 GB / HTC Touch Pro 2
  • Taryfa:Longplay Telefon

Napisano 17 September 2008 - 23:34

oj...te konkursy nie są dla naiwnych, wczoraj dostałem pendrive playa z konkursu .... za te startery po 3 zł ;) nie pamietam nazwy. więc coś można u nich jednak wygrac :)
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ravi8 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 26
  • Rejestracja Tue, 11 Sep 07
  • Miejscowość:Leszno

Napisano 18 September 2008 - 16:42

Ralf napisał:

oj...te konkursy nie są dla naiwnych, wczoraj dostałem pendrive playa z konkursu .... za te startery po 3 zł ;) nie pamietam nazwy. więc coś można u nich jednak wygrac :)

No a ja właśnie na niego czekam i czekam i od 2 miesięcy jakoś nic nie przychodzi :/
Może na dniach przyślą skoro Ty wczoraj dostałeś...

Ogólnie to często biorę udział w tego typu konkursach od czasu kiedy wygrałem Motorole L6 w konkursie urodzinowym Plusa... ale kiedy to było :P od tamtej wygranej nic tylko ten pendrive...
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   x_kwadrat Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Mon, 03 Sep 07
  • Miejscowość:Galicja

Napisano 19 September 2008 - 12:07

Ja mam sporo kasy na koncie, więc na początku wakacji sobie pomyślałem, że na RMF Maxxx jest konkurs za dużo/ za mało. Wysyłasz w smsie propozycję sumy, a oni mówią na antenie jaki jest przedział, pierwsza osoba która trafi sumę co do grosza wygrywa ją.

Konkurs dobrze wspominałem, bo przed laty na normalnym RMFie był podobny konkurs, ale wtedy to polegało na tym, ze dzwoni się na 012 2 miliony i na antenie podaję sumę. Wówczas było to uczciwe, swój typ podawałeś na żywo i zawężałeś przedział, trzebabyło sobie notować co kto powiedział itd - fajny konkurs był, dużo emocji ale nie udało mi się nic wygrać ;(

Teraz miało być podobnie, ale przez sms. Wysłałem jednego o kwocie coś koło 1521zł 21gr, jak przedział był ponad 100zł. I co się okazało? Po godzinie na antenie podają że przedział jest między 1520zl ileś tam groszy, a 1522zł ileś tam groszy, jak ja wcześniej wysłałem smsa 1521,21zł czyli już trafiłem w przedział. Po jakis 30 minutach przychodzi mi sms i w nim podany ten sam przedział i zachęcają do wysłania sms'a...
Już nic im nie wysyłałem, bo wiadomo- stary konkurs na RMFie dawał ludziom wygrać, bo oni nic nie mieli z tego że ktoś do nich dzwoni, teraz to jest tylko po to, żeby zarobić na sms'ach a potem dać komuś trochę z tego zarobku.
Ostatecznie wynik się zamknął kwotą 1521zł 20gr, a więc o grosz różnicy z moim sms'em...Nigdy więcej konkursów sms, ale straciłem przynajmniej tylko 1 góra 2 złote, nie pamiętam :)
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja Thu, 30 Oct 08
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 30 October 2008 - 11:07

Oczywiście, że w takich konkursach można coś wygrać... ale pomyślcie ile jeleni się składa na tę N70 czy coś innego?! To prawie tak samo jak z totolotkiem! cały naród sie składa - totalna narodowa ściapa! - a wygrywa jeden, może parę osób (tym gorzej dla nich). Te konkursy to też ściapa... a czy ściema?! Osobiście nie przeszkadza mi otrzymywanie tych wiadomości - czasami mnie rozweselają, jak mi smutno... Bo jak sobie pomyśle ile osób się na to łapie i ile wyrzuca kasę w błoto... z czystej ... naiwności, a nie daj Bóg, głupoty ...

Po prostu Banan!
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   smiady Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 235
  • Rejestracja Sat, 13 Sep 08
  • Miejscowość:Ostrzeszów
  • Zainteresowania:różne

Napisano 30 October 2008 - 20:09

no tak powszechnie tak kazdy rozumuje ale za to pare tysiecy ludzi i tak gra i wydaje kase
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2625
  • Rejestracja Wed, 16 Jul 08
  • Miejscowość:LKS
  • Zainteresowania:...
  • Telefon:Samsung Wave 533/F480
  • Taryfa:Mixtura

Napisano 30 October 2008 - 21:10

Kiedyś nawet zagrałem w jeden ale skończyło się na tym, że połowę konta sczyściłem a nagrody nima :|
Dołączona grafika
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja Thu, 30 Oct 08
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 30 October 2008 - 22:33

Niech żyje szczerość! :D
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2625
  • Rejestracja Wed, 16 Jul 08
  • Miejscowość:LKS
  • Zainteresowania:...
  • Telefon:Samsung Wave 533/F480
  • Taryfa:Mixtura

Napisano 30 October 2008 - 22:37

Ktoś musi wydać, żeby ktoś coś dostał (tylko dlaczego ja?) ;)
Dołączona grafika
0

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3