Problem z konsultantami Playa
Napisano 07 September 2008 - 12:13
Otóż, chciałem skorzystać z usługi internetu play dla abonentów (10GB transfer za 45zł). Konsultantka powiedziała, że najpierw należy wykupić abonament, dopiero potem umowę o internet (a nie razem). Sama zadzwoniła po podpisaniu 2 letniej umowy abonentowej na telefon i zaproponowała Play Online dla abonentów. Co się okazało? Kilka godzin później przyszło na maila pismo o negatywnej weryfikacji. Okazuje się, że można zamówić jednocześnie obie usługi... Ale, żeby oddzielnie to już trzeba czekać 105 dni!
Kolejna rozmowa z konsultantami była próbą odparcia odpowiedzialności za słowa tamtej konsultantki. To kto do jasnej cholery ma odpowiadać za słowa konsultanta Play jak nie P4? Potem obiecano, że odsłuchają moje rozmowy z tą 'profesjonalistką' i zadzwonią w środę... Swoją drogą to fatalnie traktują klientów konsultanci Playa. Oni popełnili błąd, a to ja mam na tym tracić? Ich niedoczekanie.
Moglibyście napisać, co wy byście w tej sytuacji zrobili? Wizyta w salonie Playa? Zerwanie umowy (została podpisana w czwartek 4 września, a zdaje się, że zgodnie z prawem mogę w ciągu 7 dni roboczych zerwać umowę bez żadnych 'opłat specjalnych'). Albo jescze coś innego? Może rzecznik praw konsumenta?
ps. Nawet się nie pofatygowali i jescze telefonu nie aktywowali, mimo swoich zapewnień... Wielki minus dla Playa. W końcu to pracownicy świadczą o swojej firmie.
Napisano 07 September 2008 - 13:33
2. Co do samego oburzenia Twego, haotyczne to, nie wiem kto co zrobił a czego nie zrobił.
3. Co do samej aktywacji i 105 dni, konsultant może napisac do odpowiedniego działu z prośbą o zwiększenie limitu. Ale Tobie procedury tłumaczyc nie musze bo i tak nie Ty to będziesz zrobić.
4. na umowuie widnieje zapis ze operator a do 10 dni czas na aktywacje numeru wiec wiesz...
Idz do jakiegoś rozgarniętego punktu, moze cos poradzą
Napisano 07 September 2008 - 14:52
Cytat
Czy ja wiem czy chaotyczne? Ale jeśli chcesz prościej. Konsultant zadziałał na szkodę klienta (podając nieprawdziwe informacje), a inni wolą bawić się w kotka i myszkę, zamiast pomóc klientowi...
Cytat
Potrzebne są jakieś dodatkowe dokumenty potwierdzające zatrudnienie? Czy cokolwiek innego?
Cytat
No to były obiecanki-cacanki z ich strony...
Napisano 07 September 2008 - 16:58
venimeux napisał:
nie
anubis17 napisał:
sprzedawca w salonie nie zarabia na włączeniu dodatkowych pakietów, więc dostałeś złą informację z niewiedzy lub roztargnienia konsultanta
Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
Napisano 08 September 2008 - 17:46
Podpisując umowę na czas określony sam bym się upewnił co do zapisów regulaminu i umowy - w końcu będą obowiązywać np. przez 2 lata.
Napisano 09 September 2008 - 00:08
venimeux napisał:
venimeux napisał:
Nie wrzucaj tu jednak konsultantce. Prawde mowiac, gdybysmy o takiej rzeczy poinformowali nasza gore, momentalnie byloby to uniemozliwione. Kombinujac nieco i silujac sie z systemem mozna znalezc taka mozliwosc omijajac 105 dni. Sprzedawca moze ci jednak odmowic przeprowadzenia takiej proby, ze wzgledu na samego siebie - moze dostac mocny ochrzan od gory, ze do czegos takiego dopuscil, bo, prawde mowiac - staly klient playa powinien byc do tego grona zaakceptowany dopiero po 105 dniach.
Co wiecej - czasem weryfikacja w BIG-u i u innych operatorow moze ci dac jedynie jedna aktywacje dostepna na raz i wtedy trzeba te 105 dni odczekac, zeby podpisac druga umowe i tutaj nie ma przebacz - 105 dni jest musem i koniec.
venimeux napisał:
Napisano 09 September 2008 - 05:54
RaptoR napisał:
Nie wrzucaj tu jednak konsultantce. Prawde mowiac, gdybysmy o takiej rzeczy poinformowali nasza gore, momentalnie byloby to uniemozliwione.
na drugi dzien juz mozna, a co do góry, to pamiątej o 2 mln...
Napisano 15 September 2008 - 07:51
Klient > prawo konsumenckie > klient oburzony
Z wszystkim trzeba się liczyć, każda z tych stron jest ważna, jednak trzeba pamiętać o tym, że klient ma wybór / klient dokonuje wyboru / klient musi być uchylny co do kogoś kto wykonuje usługi... klient musi uhonorować to, że ktoś łaskawy jest, że ten ktoś kto wykonuje usługi robi to z życzliwością
Napisano 30 September 2008 - 22:03
wsyszlam zniesmaczona zostawiajac te podpisane druki z moimi danymi ...
a potem wbijam sie na wasza stronke i okazuje sie, ze na ...nie obrazajac ...normalnie niedouczonego dupka trafilam . I teraz co? mamm szukac innego operatora? czy inny salon? czy przez internet zamowic? czy isc i jeszcze raz grzecznie kolesiowui wytlumaczyc, ze bledne wbicie nawet 1 cyferki powoduje negatywna weryfikacje ....no ale jak wczesniej nie zrozumial to chyba juz tego nie pojmie ...a moj facet z netu zamowil i cieszy sie juz cackiem ...ile play stracil ludzi przez niedouczonych i wrecz leniwych pracownikow?! ech...
Napisano 01 October 2008 - 09:02
Pogrzebałam w necie i co? weryfikacja negatywna wynika ze zlego wbicia danych - a może się mylę?! TO PROSZĘ WTYTŁUMACZCIE MI TO?! a po za tym koles te dokumenty sam powinnien mi dac jezeli nie moze dojsc do podpisania umowt, nieprawdaż?! a tak ...
Napisano 01 October 2008 - 09:52
karmelek anita napisał:
nie może Ci dac tych dokumentow, podpisalas zgode na sprawdzenie wiarygodnosci platniczej i zgode na kserowanie dokumentow, bez kserowania dokumentow nie moglby sprawdzic Twojej wiarygodnosci platniczej, a skoro skserowal i sprawdzil to musi miec dowod na to ze sie zgodzilas, czyli podsumowujac wszystko to co sobie zostawil to dobrze zrobil, chociaz powinien dac Ci kopie.
Co do sprawdzenia danych to jesli byla weryfikacja negatywna to zazwyczaj znaczy ze gdzies wisisz, natomiast jak wystepuje bład to pomylka w danych. jesli chcesz wyjasnic sprawe to zglos sie po weryfikacje do InfoMonitora
Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!

Logowanie