Mój Play: Problem z konsultantami Playa - Mój Play

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problem z konsultantami Playa

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   venimeux Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:skądś

Napisano 07 September 2008 - 12:13

Mam nadzieję, że na forum Playa znajdują się pracownicy tegoż operatora, którzy bardziej cenią sobie klientów i znają regulaminy obowiązujące w firmie, którą reprezentują.
Otóż, chciałem skorzystać z usługi internetu play dla abonentów (10GB transfer za 45zł). Konsultantka powiedziała, że najpierw należy wykupić abonament, dopiero potem umowę o internet (a nie razem). Sama zadzwoniła po podpisaniu 2 letniej umowy abonentowej na telefon i zaproponowała Play Online dla abonentów. Co się okazało? Kilka godzin później przyszło na maila pismo o negatywnej weryfikacji. Okazuje się, że można zamówić jednocześnie obie usługi... Ale, żeby oddzielnie to już trzeba czekać 105 dni!
Kolejna rozmowa z konsultantami była próbą odparcia odpowiedzialności za słowa tamtej konsultantki. To kto do jasnej cholery ma odpowiadać za słowa konsultanta Play jak nie P4? Potem obiecano, że odsłuchają moje rozmowy z tą 'profesjonalistką' i zadzwonią w środę... Swoją drogą to fatalnie traktują klientów konsultanci Playa. Oni popełnili błąd, a to ja mam na tym tracić? Ich niedoczekanie.
Moglibyście napisać, co wy byście w tej sytuacji zrobili? Wizyta w salonie Playa? Zerwanie umowy (została podpisana w czwartek 4 września, a zdaje się, że zgodnie z prawem mogę w ciągu 7 dni roboczych zerwać umowę bez żadnych 'opłat specjalnych'). Albo jescze coś innego? Może rzecznik praw konsumenta?

ps. Nawet się nie pofatygowali i jescze telefonu nie aktywowali, mimo swoich zapewnień... Wielki minus dla Playa. W końcu to pracownicy świadczą o swojej firmie.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Nowy Sącz
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 07 September 2008 - 13:33

1. umowy tak łatwo nie rozwiążesz bez ponoszenia kosztów. 7 dni możesz rozwiązać umowe jakby nie aktywowali i kupowałbyś usługe za pośrednictwem e-shopu np.

2. Co do samego oburzenia Twego, haotyczne to, nie wiem kto co zrobił a czego nie zrobił.

3. Co do samej aktywacji i 105 dni, konsultant może napisac do odpowiedniego działu z prośbą o zwiększenie limitu. Ale Tobie procedury tłumaczyc nie musze bo i tak nie Ty to będziesz zrobić.

4. na umowuie widnieje zapis ze operator a do 10 dni czas na aktywacje numeru wiec wiesz...

Idz do jakiegoś rozgarniętego punktu, moze cos poradzą ;)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   anubis17 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 75
  • Rejestracja Sun, 02 Mar 08
  • Miejscowość:aaa

Napisano 07 September 2008 - 14:51

Ja też miałem niedawno problem z plejem. Sprzedawca w salonie chciał na mnie zarobić i aktywował pakiet płatny, mówiąc że jest bezpłatny. Na szczęście na stronie playa napisałem o problemie i sie tam zajeli ze nie musiałem nic płacić
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   venimeux Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:skądś

Napisano 07 September 2008 - 14:52

Cytat

2. Co do samego oburzenia Twego, haotyczne to, nie wiem kto co zrobił a czego nie zrobił.

Czy ja wiem czy chaotyczne? Ale jeśli chcesz prościej. Konsultant zadziałał na szkodę klienta (podając nieprawdziwe informacje), a inni wolą bawić się w kotka i myszkę, zamiast pomóc klientowi...

Cytat

3. Co do samej aktywacji i 105 dni, konsultant może napisac do odpowiedniego działu z prośbą o zwiększenie limitu. Ale Tobie procedury tłumaczyc nie musze bo i tak nie Ty to będziesz zrobić.

Potrzebne są jakieś dodatkowe dokumenty potwierdzające zatrudnienie? Czy cokolwiek innego?

Cytat

4. na umowuie widnieje zapis ze operator a do 10 dni czas na aktywacje numeru wiec wiesz...

No to były obiecanki-cacanki z ich strony...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   pidzej Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 1413
  • Rejestracja Tue, 15 May 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Zainteresowania:Mam
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 September 2008 - 16:58

venimeux napisał:

Potrzebne są jakieś dodatkowe dokumenty potwierdzające zatrudnienie? Czy cokolwiek innego?

nie

anubis17 napisał:

Sprzedawca w salonie chciał na mnie zarobić

sprzedawca w salonie nie zarabia na włączeniu dodatkowych pakietów, więc dostałeś złą informację z niewiedzy lub roztargnienia konsultanta
kliknięcie "pomógł", mi też pomoże i na pewno dowartościuje

Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344

Napisano 07 September 2008 - 20:18

Cytat

anubis17 napisał/a:

to nie era, ze konsultant na wszystkim zarabia.... ładne plotki.. chyba, że te o erze tez..

Cytat

No to były obiecanki-cacanki z ich strony...

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Telefon:komórkowy, paletka

Napisano 07 September 2008 - 22:50

venimeux napisał:

Nawet się nie pofatygowali i jescze telefonu nie aktywowali, mimo swoich zapewnień... Wielki minus dla Playa. W końcu to pracownicy świadczą o swojej firmie.

wyłącz i włącz telefon :)
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   502066726 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 591
  • Rejestracja Fri, 06 Apr 07
  • Miejscowość:Posen

Napisano 08 September 2008 - 06:19

venimeux, a powiedz chociaz jakie miasto, bo czuje tutaj, ze cos o Tobie slyszalem :D
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   anubis17 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 75
  • Rejestracja Sun, 02 Mar 08
  • Miejscowość:aaa

Napisano 08 September 2008 - 17:17

Jarem napisał:

Cytat

anubis17 napisał/a:

to nie era, ze konsultant na wszystkim zarabia

Pisałem to w przenośni
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   szpiegu86 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 194
  • Rejestracja Sun, 29 Apr 07
  • Miejscowość:Jel.Góra / Wrocław
  • Zainteresowania:Internet, polityka, historia najnowsza

Napisano 08 September 2008 - 17:46

No cóż... jak pretensje to tylko do siebie. Nigdy nie wiesz z jakim sprzedawcą bądź konsultantem rozmawiasz. Może doświadczony profesjonalista, a może żółtodziób w swój pierwszy dzień w pracy.
Podpisując umowę na czas określony sam bym się upewnił co do zapisów regulaminu i umowy - w końcu będą obowiązywać np. przez 2 lata.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   RaptoR Ikona

• Philosoraptor
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2142
  • Rejestracja Sun, 04 Mar 07
  • Zainteresowania:stuff
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Longplay Premium

Napisano 09 September 2008 - 00:08

venimeux napisał:

Otóż, chciałem skorzystać z usługi internetu play dla abonentów (10GB transfer za 45zł).
Pojdz do salonu. Wez 5 gb. Poczekaj trzy dni. Podpisz na 10gb. Oddaj modem z pierwszej umowy dzien pozniej.

venimeux napisał:

Okazuje się, że można zamówić jednocześnie obie usługi... Ale, żeby oddzielnie to już trzeba czekać 105 dni!
Teoretycznie tak to wyglada. W praktyce przy aktywacji i pozytywnej weryfikacji u innych operatorow otrzymujesz 2 wolne aktywacje. Jednak zebys mial mozliwosc wyboru promocji dla stalych abonentow, musi minac pare dni, zeby system zalapal ciebie jako uzytkownika sieci play - ile to czasu trwa? Minimalnie nie sprawdzalem, ale wiem, ze po 3 dniach na pewno bedziesz miec ta mozliwosc.

Nie wrzucaj tu jednak konsultantce. Prawde mowiac, gdybysmy o takiej rzeczy poinformowali nasza gore, momentalnie byloby to uniemozliwione. Kombinujac nieco i silujac sie z systemem mozna znalezc taka mozliwosc omijajac 105 dni. Sprzedawca moze ci jednak odmowic przeprowadzenia takiej proby, ze wzgledu na samego siebie - moze dostac mocny ochrzan od gory, ze do czegos takiego dopuscil, bo, prawde mowiac - staly klient playa powinien byc do tego grona zaakceptowany dopiero po 105 dniach.

Co wiecej - czasem weryfikacja w BIG-u i u innych operatorow moze ci dac jedynie jedna aktywacje dostepna na raz i wtedy trzeba te 105 dni odczekac, zeby podpisac druga umowe i tutaj nie ma przebacz - 105 dni jest musem i koniec.

venimeux napisał:

Oni popełnili błąd, a to ja mam na tym tracić? Ich niedoczekanie.
Nie oni popelnili blad, tylko dzialaja zgodnie z regulaminem. Moga go nagiac, ale z takim podejsciem, jakie prezentujesz, konsultantowi moze sie nie chciec naginac owego regulaminu.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   502066726 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 591
  • Rejestracja Fri, 06 Apr 07
  • Miejscowość:Posen

Napisano 09 September 2008 - 05:54

RaptoR napisał:

ile to czasu trwa? Minimalnie nie sprawdzalem, ale wiem, ze po 3 dniach na pewno bedziesz miec ta mozliwosc.

Nie wrzucaj tu jednak konsultantce. Prawde mowiac, gdybysmy o takiej rzeczy poinformowali nasza gore, momentalnie byloby to uniemozliwione.

na drugi dzien juz mozna, a co do góry, to pamiątej o 2 mln... :P
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   eSiK Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 289
  • Rejestracja Wed, 07 Feb 07
  • Miejscowość:WaWa
  • Zainteresowania:nowe technologie, muzyka, media
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 15 September 2008 - 00:02

Jakie 3 dni?! Wystarczy odczekać 20-30 min po aktywacji telefonu i już pojawia się promocja. Wiem o tym z autopsji oraz od SS ;)
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   bollek Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 24
  • Rejestracja Sun, 27 May 07
  • Miejscowość:Rybnik

Napisano 15 September 2008 - 07:51

Operator > usługi > korzyści i dobra dla klienta
Klient > prawo konsumenckie > klient oburzony

Z wszystkim trzeba się liczyć, każda z tych stron jest ważna, jednak trzeba pamiętać o tym, że klient ma wybór / klient dokonuje wyboru / klient musi być uchylny co do kogoś kto wykonuje usługi... klient musi uhonorować to, że ktoś łaskawy jest, że ten ktoś kto wykonuje usługi robi to z życzliwością
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   karmelek anita Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja Tue, 30 Sep 08
  • Miejscowość:brzeg

Napisano 30 September 2008 - 22:03

umarłam w butach ... - ide do salonu decydujac sie w koncu na abonamet (ach, eryk :)) daje kolesiowi dowod, w miedzyczasie podpisuje 4 x tak a on - weryfikacja negatywna. Umarłam..jak? Mówie prosze jeszcze raz wbić (bo sumienie mam wyjatkowo czyste) a on, ze nie to nie ma sensu .... pytam sie ale o co chodzi? a on ze nie wie ... :)))) wiec mowie jeszcze raz prosze wbic - a on NIE nie zna sie na pracy?!!
wsyszlam zniesmaczona zostawiajac te podpisane druki z moimi danymi ...:)))) .....
a potem wbijam sie na wasza stronke i okazuje sie, ze na ...nie obrazajac ...normalnie niedouczonego dupka trafilam . I teraz co? mamm szukac innego operatora? czy inny salon? czy przez internet zamowic? czy isc i jeszcze raz grzecznie kolesiowui wytlumaczyc, ze bledne wbicie nawet 1 cyferki powoduje negatywna weryfikacje ....no ale jak wczesniej nie zrozumial to chyba juz tego nie pojmie ...a moj facet z netu zamowil i cieszy sie juz cackiem ...ile play stracil ludzi przez niedouczonych i wrecz leniwych pracownikow?! ech...
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   ddluk Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 2479
  • Rejestracja Thu, 04 Jan 07
  • Miejscowość:Gliwice
  • Telefon:BlackBerry 9800, Palm Pre 2, Motorola Flipout
  • Taryfa:One Play

Napisano 30 September 2008 - 22:11

Idź i mu powiedz co za błąd popełnił :) i pozdrów od redakcji BlogPlay :P a jak nie będzie chciał wpisać tego jeszcze raz, daj znać na priva :)
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   karmelek anita Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 30 September 2008 - 22:36

ok - spróbuję jeszcze raz ..dziękuję i do usłyszenia jutro :)))) [/list]
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344

Napisano 30 September 2008 - 23:12

karmelek anita, a to nie czytasz co podpisujesz? nie sprawdzalas danych? jaki komunikat pojawil sie?
Regret? That's fucked up word.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   karmelek anita Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 01 October 2008 - 09:02

komunikat jaki pojawił sie - to weryfikacja negatywna Koleś zapytał mnie się - Co to znaczy? - tonem a mam cię!!!! no to ja go sie pytam no własnie, nie rozumiem...proszę mi wytłumaczyć o co chodzi - Koleś mówi, że nie wie, że wbił dane z mojego dowodu, wiec mu mówie wbij jeszcze raz bo to jakiś błąd, a on, że nie, że to nic nie da. A zanim doszło do weryfikacji podpisałam dokument zezwalający na podanie nr do obsługi, robienie ksera dokumentów - i wyszłam z tego salonu tak wkurwiona, ze zapomniałam to wziąść z sobą ...
Pogrzebałam w necie i co? weryfikacja negatywna wynika ze zlego wbicia danych - a może się mylę?! TO PROSZĘ WTYTŁUMACZCIE MI TO?! a po za tym koles te dokumenty sam powinnien mi dac jezeli nie moze dojsc do podpisania umowt, nieprawdaż?! a tak ...
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   pidzej Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 1413
  • Rejestracja Tue, 15 May 07
  • Zainteresowania:Mam
  • Taryfa:Inna

Napisano 01 October 2008 - 09:52

karmelek anita napisał:

po za tym koles te dokumenty sam powinnien mi dac jezeli nie moze dojsc do podpisania umowt

nie może Ci dac tych dokumentow, podpisalas zgode na sprawdzenie wiarygodnosci platniczej i zgode na kserowanie dokumentow, bez kserowania dokumentow nie moglby sprawdzic Twojej wiarygodnosci platniczej, a skoro skserowal i sprawdzil to musi miec dowod na to ze sie zgodzilas, czyli podsumowujac wszystko to co sobie zostawil to dobrze zrobil, chociaz powinien dac Ci kopie.
Co do sprawdzenia danych to jesli byla weryfikacja negatywna to zazwyczaj znaczy ze gdzies wisisz, natomiast jak wystepuje bład to pomylka w danych. jesli chcesz wyjasnic sprawe to zglos sie po weryfikacje do InfoMonitora
kliknięcie "pomógł", mi też pomoże i na pewno dowartościuje

Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
0

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3