Strona 1 z 1
Pomocy: brak zasięgu
Napisano 30 July 2008 - 18:34
No właśnie, od jakiegoś czasu mam taki problem. W Warszawie zasięg strasznie mi skacze. Bywa, że są cztery kreski, potem nie ma wcale, potem ledwie-ledwie. Zrobiłem twardy reset i jest to samo, więc to nie wina softu.
Co mogę zrobić we własnym zakresie, żeby to sprawdzić? Jutro wyjeżdżam na urlop, więc serwis na razie odpada. Jak dobrać się do anteny, żeby przeczyścić jej styki? Co jeszcze mogę sam sprawdzić?
Pozdr.
Co mogę zrobić we własnym zakresie, żeby to sprawdzić? Jutro wyjeżdżam na urlop, więc serwis na razie odpada. Jak dobrać się do anteny, żeby przeczyścić jej styki? Co jeszcze mogę sam sprawdzić?
Pozdr.
Napisano 17 August 2008 - 21:54
Update: wyjechałem na dwa tygodnie na Ukrainę. Praktycznie wszędzie miałem pełen zasięg, choć może to akurat kwestia roamingu: mają tam więcej operatorów i zawsze jakiś był mocny w danym miejscu. Wróciłem do kraju i kupa. Na przejściu granicznym znajomych telefony widziały już wszystkie polskie sieci, a mój - nie. W domu - ten sam problem co przed wyjazdem: zero zasięgu.
Po przełożeniu karty do starszego Samsunga - wszystko śmiga i pod Playem i pod Plusem. Podobnie w Nokii E51, więc to nie wina karty. Brzmi jak problem z anteną, ale dlaczego nie było go za granicą?
Pozdr.
Po przełożeniu karty do starszego Samsunga - wszystko śmiga i pod Playem i pod Plusem. Podobnie w Nokii E51, więc to nie wina karty. Brzmi jak problem z anteną, ale dlaczego nie było go za granicą?
Pozdr.
Napisano 18 August 2008 - 18:02
Patrz pierwszy post. Wiecie co, może już zamknijmy ten temat, bo tylko nabija ludziom posty.
Pozdr.
[ Dodano: 2008-09-17, 17:24 ]
Ok, gwoli wyjaśnienia: wyjechałem na wakacje - mniej świrował. Ale po powrocie z polskimi sieciami sobie nie radził. Oddałem do warszawskiego serwisu, poczekałem dwa tygodnie ("na części"), dziś odebrałem - z wymienioną płytą główną i wgranym i600XXGC6.
Pozdr.
Pozdr.
[ Dodano: 2008-09-17, 17:24 ]
Ok, gwoli wyjaśnienia: wyjechałem na wakacje - mniej świrował. Ale po powrocie z polskimi sieciami sobie nie radził. Oddałem do warszawskiego serwisu, poczekałem dwa tygodnie ("na części"), dziś odebrałem - z wymienioną płytą główną i wgranym i600XXGC6.
Pozdr.
Napisano 12 October 2009 - 15:27
właśnie .
mam bardzo podobny problem .
ciągle nie mam zasięgu w Play.
mieszkam na wsi ale parę kilometrów [ może 10 ] od miasta.
i ciągle mam profil "alarmowe" a wtedy jak chcę gdzieś dzwonić to łączy mnie z policją . ; /
to jest niefajne . ; / :/
mój telefon to Samsung SGH - J600E .
pomoże ktoś ?
[ Dodano: 2009-10-12, 16:27 ]
właśnie .
i ciągle mam profil "alarmowe" a wtedy jak chcę gdzieś dzwonić to łączy mnie z policją . ; /
pomoże ktoś ?
pomoże ktoś ?
[ Dodano: 2009-10-12, 16:27 ]
właśnie .
pomoże ktoś ?
Napisano 13 October 2009 - 14:28
Kurczę .
A nie da się nic zrobić innego ? ;/
a i jeszcze jedno .
zepsuł mi się głośnik wewnętrzny w tym Samsungu .
wie ktoś może ile kosztuje taki głośnik ?
albo ile zapłacę za naprawę . ?
[ Dodano: 2009-10-13, 15:30 ]
jak to ?
ale czy to jest legalne ?
to zmienianie w ustawieniach ręcznych na Plusa ? ;/
A nie da się nic zrobić innego ? ;/
a i jeszcze jedno .
zepsuł mi się głośnik wewnętrzny w tym Samsungu .
wie ktoś może ile kosztuje taki głośnik ?
albo ile zapłacę za naprawę . ?
[ Dodano: 2009-10-13, 15:30 ]
jak to ?
ale czy to jest legalne ?
to zmienianie w ustawieniach ręcznych na Plusa ? ;/
Strona 1 z 1

Logowanie