Mój Play: W PLAY gruszki i ceny minut spadają same - Mój Play

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

W PLAY gruszki i ceny minut spadają same

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   emarcin Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 287
  • Rejestracja Mon, 17 Dec 07
  • Miejscowość:mazowsze
  • Operator:inne
  • Telefon:SGS2
  • Taryfa:Brak
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 04 April 2008 - 18:42

Interesuje mnie taka sprawa czy po włączeniu tego pakietu dotychczasowo włączone pakiety deaktywują się? Mam tu na myśli pakiet 1000sms/mms.
I jeszcze czy jak raz doładuje konto np. za 200zł to rozmowy w sieci i na stacjonarne będą za 30gr cały czas czy jak doładuje następnym razem konto np za 30zł to już stawka wraca na 59gr?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ratownik00 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 50
  • Rejestracja Mon, 14 May 07
  • Miejscowość:Bydgoszcz

Napisano 04 April 2008 - 18:45

Tu wszystko jest przeliczono, nic za darmo
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   emarcin Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 287

Napisano 04 April 2008 - 18:48

ratownik00 napisał:

Tu wszystko jest przeliczono, nic za darmo

Tzn? Może ktoś ma regulamin tej oferty? Może ktoś coś więcej wie?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy, paletka
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 04 April 2008 - 18:53

Cytat

I jeszcze czy jak raz doładuje konto np. za 200zł to rozmowy w sieci i na stacjonarne będą za 30gr cały czas czy jak doładuje następnym razem konto np za 30zł to już stawka wraca na 59gr?

Jeżeli będziesz zachowywał ważność połączeń wychodzących to będziesz miał taniej....zapomnisz się jeden dzień i jesteś w du*ie zbierasz profity od nowa
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   emarcin Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 287

Napisano 04 April 2008 - 18:56

DaNTe napisał:

Cytat

Jeżeli będziesz zachowywał ważność połączeń wychodzących to będziesz miał taniej....zapomnisz się jeden dzień i jesteś w du*ie zbierasz profity od nowa

Ok czyli rozumiem, że jak raz doładuje za 200zł to będę miał rozmowy w sieci i na stacjonarne za 30gr na zawsze trzeba tylko utrzymać ważność połączeń wychodzących dobrze rozumiem mam nadzieję :)
A co z pakietem 1000sms/mms? Deaktywuje się? I czy prawdą jest, że nie będzie bonusów za doładowania jakie są do tej pory od kwoty 50zł?
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   axe Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 87
  • Rejestracja Fri, 16 Mar 07
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • Zainteresowania:żużel

Napisano 04 April 2008 - 20:43

czy ja to dobrze rozumiem doladuje np 1 raz za 50 zl i mam rozmowy zawsze po stalej cenie przez 3 miesiace pozniej doladuje za 30 zl po 3 miesiacach a sume mam 80 zl to cena spada i tak? Ciekawe jak rozliczana bedzie stawka z numerem stacjonarnym?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   donat2000 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Vip
  • Postów 76
  • Rejestracja Mon, 26 Mar 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 04 April 2008 - 20:50

A ja się zastanawiam nad taką kwestią jak: jestem od roku w play przez ten czas doładowałem za 400 zł czy jeśli przejdę na tą nową ofertę czy dostanę najtańsze rozmowy? CZy jeśłi mam pakiet 200sms czy nadal będzię on aktualny? Czy promocja telefon na deser nadal też bedzie aktualna? czy zbieranie minut będzie aktulane?

Jeśli ktoś będzie posiadał regulamin to dajce linka bo to co jest na www. bglogplay.eu można też przeczytać na playmobile.pl zakładka media
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   emarcin Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 287

Napisano 04 April 2008 - 21:05

donat2000 napisał:

jestem od roku w play przez ten czas doładowałem za 400 zł czy jeśli przejdę na tą nową ofertę czy dostanę najtańsze rozmowy?

No to już jest lekka przesada :-x
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   susek Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 91
  • Rejestracja Mon, 17 Sep 07
  • Miejscowość:Nowy Dwór Mazowiecki
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 04 April 2008 - 21:05

axe napisał:

czy ja to dobrze rozumiem doladuje np 1 raz za 50 zl i mam rozmowy zawsze po stalej cenie przez 3 miesiace pozniej doladuje za 30 zl po 3 miesiacach a sume mam 80 zl to cena spada i tak?
dobrze rozumiesz

donat2000 napisał:

jestem od roku w play przez ten czas doładowałem za 400 zł czy jeśli przejdę na tą nową ofertę czy dostanę najtańsze rozmowy?
zaczynasz od zera
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   donat2000 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Vip
  • Postów 76

Napisano 05 April 2008 - 18:45

susek napisał:

axe napisał:

czy ja to dobrze rozumiem doladuje np 1 raz za 50 zl i mam rozmowy zawsze po stalej cenie przez 3 miesiace pozniej doladuje za 30 zl po 3 miesiacach a sume mam 80 zl to cena spada i tak?
dobrze rozumiesz

donat2000 napisał:

zaczynasz od zera

Skoro kolega nam daje tu taką wykładnie jak należy rozumieć ofertę to może podzieli się także regulaminem który zapewne posiada, albo kolaka prowadzi sobie na swój użytek dywagacje krótkie dywagacje które nie mają żadnych podstaw merytorycznych. <lol>
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   potorr Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja Fri, 15 Feb 08
  • Miejscowość:Osówka

Napisano 06 April 2008 - 19:08

nie sądziłem ze kiedykolwiek napisze taką opinię o Play ale ta nowa Play Karta to po prostu dno !! Do tej pory bylem bardzo zadowolony z Play - doładowania bonusowe i zbieraj minuty i na pewno nie przejde do nowej Play karty . Jednak jeżeli zabiorą bonusowe złotówki w starej Play karcie i usluge zbieraj minuty idę do Plusa . Myślałem że Play to inny operator niz stara 3 po zaprezętowaniu nowej oferty widze ze gorszy nawet jest od beznadziejnej Oranżady . Play zawodzi:-(
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   donat2000 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Vip
  • Postów 76

Napisano 07 April 2008 - 16:37

To już wiem to co m nie interesowało przy przejściu na nową taryfę na kartę:

telefon na deser - przechodzi

pakiet 200sms - nie przechodzi

pakiet 1000sms/mms - nie przechodzi

suma doładowań do momentu zmiany taryfy - nie istotna

stawka w nowej taryfie - liczona od pierwszego doładowania po zmianie taryfy czyli stary u żytkownik zaczyna od nowa.

Moja opinia - mi się przechodzić nie opłaca ponieważ stracę pakiet sms200 no i nic w sumie nie zyskam.... A dlaczego stwaki są wyższe w przedziale 0-34 zł? Bo żeby gluty nie kupowały sobie coraz nowego startera i żeby nie miały za tanio na początku... Może coś bardziej interesującego wymyśli kreatywny dział marketingu aby nie tracić klientów :/
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   SPEEDER Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 64
  • Rejestracja Thu, 24 May 07
  • Miejscowość:Częstochowa

Napisano 07 April 2008 - 19:52

Przejrzałem tę "Gruszkową ofertę"Play'a i jestem bardzo rozczarowany. Przecież oni więcej zabierają niż dają! Brak exstrazłotówek za doładowanie konta, czy dodatkowe minuty za odebrane połaczenia - do wykorzystania tylko w ramach sieci Play poprostu mnie dobiło... W każdym razie w rozmowie z Call Center zapewniono mnie, że "na siłę" do nowej oferty nikt przeniesiony nie będzie. To co napisałem to tylko moje prywatne zdanie na temat tych "Gruszek, co same spadają"... Pomysł tej oferty pachnie mi "pomarańczową" szkołą marketingu :-)
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Doki Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 221
  • Rejestracja Mon, 07 Apr 08
  • Miejscowość:Tychy
  • Zainteresowania:Tym, czym nie trzeba

Napisano 07 April 2008 - 20:01

SPEEDER napisał:

Przejrzałem tę "Gruszkową ofertę"Play'a i jestem bardzo rozczarowany. Przecież oni więcej zabierają niż dają! Brak exstrazłotówek za doładowanie konta,czy dodatkowe minuty za odebrane połaczenia do wykorzystania tylko w ramach sieci Play poprostu mnie dobił... W każdym razie w rozmowie z Call Center zapewniono mnie, że "na siłę" do nowej oferty nikt przeniesiony nie będzie. To co napisałem to tylko moje prywatne zdanie na temat tych "Gruszek co same spadają"... W każdym razie pomysł tej oferty pachnie mi "pomarańczową" szkołą marketingową :-)

A wiesz dlaczego? Popatrz:

Ja np. doładowuję sobie zawsze za 50 zł i dostaję 20 zł; prosta matematyka i wychodzi na to, że w rzeczywistości płacę 35 gr / min.
Tym samym, jeśli by zachowali te premie, to po spuszczeniu doładowaniami ceny do 30 gr płaciłbym naprawdę 21 gr / min, a to już chyba nie byłoby tak opłacalne.

Gdzieś czytałem, że w tej chwili koszty w Polsce tak spadły, że ceny za minutę połączenia powinny wynosić 15 gr do swojej sieci oraz 70 gr poza sieć macierzystą (i tak będą zarabiać dużo), także jeszcze mamy duuużo luzu ;)
Jeśli Ci pomogłem to kliknij "POMÓGŁ" - mi to też pomoże i na pewno dowartościuje ! :mrgreen:

G Ó R N O Ś L Ą S K I K L U B S P O R T O W Y T Y C H Y
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   donat2000 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Vip
  • Postów 76

Napisano 07 April 2008 - 20:23

Zbieranie minut nadal obowiązuje nawet w tej nowej taryfie. A nie zuaważyłem wcześniej że nie ma tych promocyjnych złotówek czyli robią w jajo <lol>
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   SPEEDER Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 64
  • Rejestracja Thu, 24 May 07
  • Miejscowość:Częstochowa

Napisano 07 April 2008 - 21:13

Złotówki za doladowanie są zlikwidowane, natomiast promocyjne minuty za odebrane połaczenia są do wykorzystania ponoć tylko w ramach sieci Play :-(
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Telefon:komórkowy, paletka
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 08 April 2008 - 00:43

nie ponoć a napewno tylko do wykorzystania w PLAY
Dołączona grafika
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   donat2000 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Vip
  • Postów 76

Napisano 08 April 2008 - 09:26

To coraz bardziej się przekonuję że nie warto zmieniać tej starej taryfy na nową. Zresztą nie dziwie się Playowi. PRzez rok postawili już sporą sieć nadajników i zaczynają stawiać na usługi w sieci bo to zmniejszy ich straty, zobaczymy jakie następne będą promocje play.....
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   aju Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja Fri, 04 Apr 08
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 08 April 2008 - 10:22

donat2000 napisał:

To coraz bardziej się przekonuję że nie warto zmieniać tej starej taryfy na nową.

Nie warto i nie opłaca się :) To wiadome, szczególnie gdy ktoś ma jeszcze stary pakiet sms.

donat2000 napisał:

Zresztą nie dziwie się Playowi.

A ja się dziwię: ich siła tkwiła do tej pory w atrakcyjnych stawkach DO INNYCH OPERATORÓW, w tym pakiety.
Zwróciliście uwagę że z nową ofertą na kartę ceny poszły w górę? Chyba nie mają aż takiego popytu by sobie na to pozwolić <lol>

donat2000 napisał:

zaczynają stawiać na usługi w sieci bo to zmniejszy ich straty, zobaczymy jakie następne będą promocje play.....

A jak dla mnie to chyba chcą zniechęcić klientów.
Dla mnie to wszystko nie jest przejrzyste i to istny pic na wode. Czekam na wakacyjne promocje bo wiosenne są do du*y :-)
W każdym bądź radzie co z hasłami:
"u nas najtaniej"
" w play nie dzielimy znajomych na lepszych i gorszych"
No słucham co się z nimi stało? Czyżby wiosenne powietrze źle podziałało?
Jako użytkownik play czuję się troszkę oszukany.
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   blazej-nowak1 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 206
  • Rejestracja Sat, 08 Sep 07
  • Miejscowość:KOŁO/ Wielkopolska
  • Zainteresowania:Gry, muzyka, popijanie w cieniu piwka :-)
  • Telefon:HTC 7 Mozart 8GB; Samsung S5620 (MONTE)+4GB microSD,

Napisano 08 April 2008 - 12:16

aju napisał:

donat2000 napisał:

To coraz bardziej się przekonuję że nie warto zmieniać tej starej taryfy na nową.

Nie warto i nie opłaca się :) To wiadome, szczególnie gdy ktoś ma jeszcze stary pakiet sms.

donat2000 napisał:

Zresztą nie dziwie się Playowi.

A ja się dziwię: ich siła tkwiła do tej pory w atrakcyjnych stawkach DO INNYCH OPERATORÓW, w tym pakiety.
Zwróciliście uwagę że z nową ofertą na kartę ceny poszły w górę? Chyba nie mają aż takiego popytu by sobie na to pozwolić <lol>

donat2000 napisał:

zaczynają stawiać na usługi w sieci bo to zmniejszy ich straty, zobaczymy jakie następne będą promocje play.....

A jak dla mnie to chyba chcą zniechęcić klientów.
Dla mnie to wszystko nie jest przejrzyste i to istny pic na wode. Czekam na wakacyjne promocje bo wiosenne są do du*y :-)
W każdym bądź radzie co z hasłami:
"u nas najtaniej"
" w play nie dzielimy znajomych na lepszych i gorszych"
No słucham co się z nimi stało? Czyżby wiosenne powietrze źle podziałało?
Jako użytkownik play czuję się troszkę oszukany.

A ja proponuje wszystkim za żenowanym przejście do Mixa tam od początku wejścia tej oferty nic się nie zmieniło no może oprócz tej niby promocji Payfon czyli zaniżenia kilku telefonów i to wszystko nic się nie zmienia nie ma jakichś bzdurnych pakietów które w Plusie zapychają linię i możesz sobie tel w d..e wsadzić bo się nie dodzwonisz i nie sytuacji że telefon w ciągu doby wykonuje 23 godziny rozmów bo nie ma takich pakietów dlatego w tym Play jest konsekwentny wyobraża sobie ktoś takie coś jedne z drugim jak siedzi 5 czy 10 godzin i prowadzi wideo rozmowę z kimś a jak musi k..e zrobić to co idzie i rozmawia dalej przy okazji pokazując wnętrze sedesu itd. :-) szok normalnie
Dołączona grafika
0

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3