Strona 1 z 1
Gdzie jesteście?! :)
Napisano 23 February 2008 - 13:24
czy w playu coś takiego działa jak w ORANGE
Gdzie jesteście?
Chcesz wiedzieć gdzie bawią się twoi znajomi? Chciałbyś znaleźć ich szybko i bezbłędnie? Aktywuj usługę Gdzie Jesteście?, która pozwoli ci zlokalizować przyjaciół znajdujących się w stworzonej przez ciebie grupie, zarówno pojedynczo jak i kilku jednocześnie. Usługa oparta jest na systemie LBS (Localisation Based Service), który umożliwia lokalizowanie znajomych znajdujących się w zasięgu Orange. Dodatkowo możesz wymieniać z członkami swojej grupy informacje tekstowe i nawiązywać z nimi kontakt za pomocą SMS.
w PLUSGSM : Wiem gdzie jesteś
Po wysłaniu specjalnego SMS-a, Twoi bliscy otrzymają informację, o tym gdzie jesteś, określoną za pomocą np. nazwy miasta i/lub skrzyżowania ulic.
PLAY korzysta z PLUSA wiec też tak można? ?
Gdzie jesteście?
Chcesz wiedzieć gdzie bawią się twoi znajomi? Chciałbyś znaleźć ich szybko i bezbłędnie? Aktywuj usługę Gdzie Jesteście?, która pozwoli ci zlokalizować przyjaciół znajdujących się w stworzonej przez ciebie grupie, zarówno pojedynczo jak i kilku jednocześnie. Usługa oparta jest na systemie LBS (Localisation Based Service), który umożliwia lokalizowanie znajomych znajdujących się w zasięgu Orange. Dodatkowo możesz wymieniać z członkami swojej grupy informacje tekstowe i nawiązywać z nimi kontakt za pomocą SMS.
w PLUSGSM : Wiem gdzie jesteś
Po wysłaniu specjalnego SMS-a, Twoi bliscy otrzymają informację, o tym gdzie jesteś, określoną za pomocą np. nazwy miasta i/lub skrzyżowania ulic.
PLAY korzysta z PLUSA wiec też tak można? ?
Napisano 01 March 2008 - 10:23
Apropos tematu, to lokalizacja przy nadajnikach GSM odbywa się z dokładnością do 150m (jeżeli w zasięgu 2 nadajników) lub w przypadku UMTS do 10 m. Usługa ciekawa, powinni ją wprowadzić (nie każdy musi korzystać), poza tym PLAY ma listę BTSów Plusa. Przynajmniej tak myślę, że Plus udostępniając nadajniki na pewno użyczył też ich lokalizację. Ale zostało dużo ważniejszych zadań przed platformą PLAY, jak naprawa systemu MMS (pobieranie danych za transmisję MMSa), przejścia z abonamentu na kartę i kilku innych drobnych, acz równie mało chlubnych usterek, o których nie wie opinia publiczna.
PS. Wszystko działa, to na pewno jakaś konserwacja ;] - przyzwyczajenie z CC.
Przy okazji - tak często jak słyszycie "konserwacja", tak często zapytajcie "jakiego nadajnika" lub w "jakim mieście" - kuuuuuuuupa śmiechu <lol> <lol> <lol>
PS. Wszystko działa, to na pewno jakaś konserwacja ;] - przyzwyczajenie z CC.
Przy okazji - tak często jak słyszycie "konserwacja", tak często zapytajcie "jakiego nadajnika" lub w "jakim mieście" - kuuuuuuuupa śmiechu <lol> <lol> <lol>
1. Użyj "szukaj"
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
Napisano 26 June 2008 - 08:25
odnośnie namierzania....
ostatnio testowaliśmy numer 112
wszystko pięknie, ale play wychodził najgorzej
era wskazała dokładną pozycję (nawet odpowiednią część budynku)
plus i play (na swoim nadajniku) pokazały okrąg z którego dzwoniono, ale my dzwoniliśmy z miejsca poza okręgiem
ale jeśli taka usługa byłaby w play to bym chętnie używał
ostatnio testowaliśmy numer 112
wszystko pięknie, ale play wychodził najgorzej
era wskazała dokładną pozycję (nawet odpowiednią część budynku)
plus i play (na swoim nadajniku) pokazały okrąg z którego dzwoniono, ale my dzwoniliśmy z miejsca poza okręgiem
ale jeśli taka usługa byłaby w play to bym chętnie używał
Napisano 08 December 2010 - 21:05
Użytkownik SYNTIUM dnia 23 February 2008 - 13:24 napisał
czy w playu coś takiego działa jak w ORANGE
[...]
[...]
Choć temat ma już ponad dwa lata, myślę że wart jest uwagi
...nie tylko w Orange jest taki bajer <link
w Plusie jest podobna usługa <link
nawet Era uruchomiła niedawno taką oto <link usługę lokalizacyjną
Play reklamuje się ostatnio jako : "Najszybciej rozwijająca się sieć w Polsce" > Play o sobie <
Dlatego dziwi mnie fakt, że sieć istniejąca od pięciu lat nie uruchomiła jeszcze żadnej tego typu usługi lokalizacyjnej (chyba że takowa istnieje)
...co o tym myślicie ? Będzie kiedyś w Play coś takiego?
(nie chodzi mi o np. NaviExpert)
Napisano 08 December 2010 - 23:50
Ta usługę gdzie jest dziecko mają wszystkie sieci oprócz play 
powinni do nich dołączyć
powinni do nich dołączyć
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Strona 1 z 1

Logowanie