Strona 1 z 1
Bateria ;/
Napisano 19 February 2008 - 19:23
Wejdź do ciemnego pomieszczenia, rozsuń telefon i sprawdź podświetlenie klawiszy alfanumerycznych.
Jeśli nie świecą, musisz oddać telefon do naprawy, gdyż krótki czas czuwania jest najprawdopodobniej tym spowodowany.
Proponuję jeszcze na koniec zrobić tak:
MENU: Ustawienia -> Telefon -> Oszczędność energii -> Włączone.
To powinno wydłużyć czas pracy telefonu.
Jeśli nie świecą, musisz oddać telefon do naprawy, gdyż krótki czas czuwania jest najprawdopodobniej tym spowodowany.
Proponuję jeszcze na koniec zrobić tak:
MENU: Ustawienia -> Telefon -> Oszczędność energii -> Włączone.
To powinno wydłużyć czas pracy telefonu.
Napisano 19 February 2008 - 21:29
podswietlenie dolnych mi niedziała bo znow mi sie zepsuło (chyba spadł mi gdzies ) ale własnie chodzi o to ze na gwarancje nie oddam juz bo wczoraj mi przyslali telefon bo wysłałem na gwarancje ale skapli sie ze mam inne oprogramowanie (soft) i mi anulowali gwarancje i powiedzieli ze za "jedyne 400 zł " moga mi naprawic i mi wtedy przywroca gwarancje ;/ aa i dodam ze podczas ładowanai bateria sie mocno nagrzewa ... no i co teraz?? :/
Napisano 20 February 2008 - 06:38
wada telefonu spowodowana jest wadliwą płytką klawiatury która nie działa poprawnie przez co bateria się nagrzewa a telefon wytrzymuje tylko kilka godzin. Na moje oko zmiana oprogramowania nie jest temu winna więc serwis powinien naprawic telefon w ramach gwarancji
A na przyszłość mała rada...jak kupujesz najbardziej wadliwy telefon to raczej nic w nim sam nie rób bo gwarancja się napewno przyda
A na przyszłość mała rada...jak kupujesz najbardziej wadliwy telefon to raczej nic w nim sam nie rób bo gwarancja się napewno przyda
Napisano 21 February 2008 - 10:45
jp22 napisał:
ale lipa ile juz mnie nerwow kosztował ten telefon to masakra...
Sam Ciebie rozumiem. Też to przeżywałem. Najbardziej wkurzyłem się jak popsuło mi się gniazdo od ładowania. Niestety gwarancja tego nie obejmowała (proponowali naprawę za 140 zł). Oczywiście nie zgodziłem się, więc ją anulowali. Jeszcze tego dnia oddałem telefon do komisu, w celu naprawy za 80 zł. Został naprawiony, całe szczęście, że komis daje trzymiesięczną gwarancję, bo już trzy razy go naprawiałem.
Teraz zbieram sobie na N76, a ten telefon pragnę sprzedać.
PS Sorki za OT :oops:
Napisano 06 August 2008 - 18:01
LG początkowo dawało na rok gwarancje, ale to były początki (KU311), czasy czekoladki to była już raczej dwuletnia. info jest w karcie gwarancyjnej.
już nie chce mówić, że można wziąć z innego LG (nawet nie z telefonu) gwarancje gdzie jest 2 lata
albo poprzez punkt prosić o duplikat gwarancji, gdzie lata raczej będzie
a na akcesoria każdy daje pół roku
już nie chce mówić, że można wziąć z innego LG (nawet nie z telefonu) gwarancje gdzie jest 2 lata
a na akcesoria każdy daje pół roku
Napisano 07 August 2008 - 05:56
z tym duplikatem to może być kłopot gdyż serwisy niechętnie wydają duplikat. Ale zawsze można przyjąć telefon bez karty gwarancyjnej na podstawie samej umowy i dołączyć ksero dla serwisu. Z tyłu ksera można napisać, że karta gwarancyjna została zgubiona/zniszczona do wyboru i wtedy też nie ma problemu z wysłaniem telefonu na serwis w ramach gwarancji
Napisano 09 November 2008 - 11:43
Ja mam podobnie, tyle, że myślałem, że to nie od tego. Oddałem telefon z innej przyczyny do serwisu i go dostałem. W tym momencie zgubiła mi się ładowarka. Kupiłem jakąś za dwa złote, jednak długo sobie nie pobyła (kaboooommm). Następnie kupiłem ładowarkę, a koleś zapewniał, że oryginał. Jest logo LG i takie tam więc wziąłem. Jednak coś mi nie pasuje: na ładowarce pisze "Made in China by SUNSUN". Jest coś takiego na ładowarce dołączonej do zestawu? Jeżeli zabiorę teraz telefon do serwisu dlatego, że mi słabo trzyma to mi przez to nie anulują gwarancji?
Napisano 09 November 2008 - 13:53
Niestety baterie w LG to jakieś nieporozumienie jest... Bardzo słabo trzymają.
Napisano 10 November 2008 - 23:13
No niestety tu was muszę zmartwić w moim LG-ku świetnie bateria trzyma może żle sie nią opiekujecie????
Ja telefon zawsze ładuje przy pierwszym ( no czasem niestety nie da rady i dopiero jak jestem w domu czyli jakieś 3-4 godziny mi pika że jest słaba) piknięci i do full na wyłączonym telefonie i co muszę powiedzieć że od czasu gdy u mnie działa 3G PLAYA to bateria świetnie :roll: trzyma 5 do 6 dni trzyma spokojnie telefon używam od 7.09.2007r.
Ja telefon zawsze ładuje przy pierwszym ( no czasem niestety nie da rady i dopiero jak jestem w domu czyli jakieś 3-4 godziny mi pika że jest słaba) piknięci i do full na wyłączonym telefonie i co muszę powiedzieć że od czasu gdy u mnie działa 3G PLAYA to bateria świetnie :roll: trzyma 5 do 6 dni trzyma spokojnie telefon używam od 7.09.2007r.
Strona 1 z 1

Logowanie