Strona 1 z 1
Bateria
Napisano 11 February 2008 - 20:46
Bateria niby jest polimerowa i zachwalana za długą żywotność a mi trzyma maxymalnie 3 doby przy umiarkowanym użytkowaniu (kilka minut i sms dziennie i czasem na kilka minut włacze odtwarzacz mp3)... przy przełączeniu z sieci UMTS na GSM nie widzę odczuwalnej różnicy bo sprawdzałem.. a Wam ile średnio trzyma?? więcej niż 3 dni?
Napisano 13 February 2008 - 12:06
dawidfide napisał:
1jurek napisał:
U mnie bateria rewelacyjnie, przy normalnym użytkowaniu 6 - 7 dni
chyba jak telefon leży w szufladzie i nikt na niego nie dzwoni, ps u mnie 3 dni przy normalnym użytkowaniu
wcale mi nie zależy czy ktoś wierzy czy nie - po trzykrotnym formatowaniu baterii ( jedni twierdzą że potrzeba inni że absolutnie nie) ja dość często telefonuję i korzystam z wi fi (szasami) i doładowuję telefon raz w tygodniu pozdr..
Napisano 14 February 2008 - 00:12
to raczej nie tyle symbian co procesor 369mhz który nie chodzi na powietrze
10 lat temu do obsługi takiego proca w kompie mielismy zasilacze a teraz baterie wielkości paczki zapałek . wiec uwazam ze 3 dni to naprawde dobry wynik , mam nokie n95 i ona trzyma praktycznie jeden dzien...
Napisano 14 February 2008 - 09:28
hiob napisał:
w instrukcji jest napisane ze niezdrowym jest doprowadzać baterie do skrajnego wyładowania i zeby nie zostawiac jej za długo podłączonej (bo polimerowa) a to oznacza ze formatowanie nie wskazane... jak formatowałeś?
Napisano 15 February 2008 - 17:41
1jurek napisał:
3 razy po około 8 godz. po wcześniejszym całkowitym rozładowaniu
Powiem tak: baterię swoją już uszkodziłeś. Pomimo tego, że trzyma Ci teraz dobrze to sam zauważysz jak będzie trzymała Ci coraz krócej i nie wytrzyma więcej niż 7-8 miesięcy (no chyba że trafiłeś na naprawdę wyjątkowy egzemplarz i będziesz miał szczęście). Baterii polimerowych nie wolno formatować, ponieważ zrobiło to sam producent. Jest to szczególny rodzaj baterii, całkiem inny niż pozostałe i całkowite rozładowywanie i długotrwałe ładowanie ją uszkadza. Można ją za to doładowywać w każdym momencie (one to lubią) bez uszczerbku na żywotności. Sam mam jeszcze Sony Ericssona T610 już chyba ze cztery lata i mam wciąż tą samą oryginalną baterię. Trzyma co prawda już 2-3 dni, jednak cały czas jest sprawna. Nigdy jej tam nie formatowałem i dosyć często była doładowywana. Teraz mam m.in. K800i i tam również jest polimer i nie formatowałem jej. Po prostu ładuję ją tak, jak przewidział to producent.
Napisano 30 October 2008 - 19:03
Li-ion, może jednak masz podróbkę?
Napisano 30 October 2008 - 19:42
bbart79 napisał:
Powiem tak: baterię swoją już uszkodziłeś. Pomimo tego, że trzyma Ci teraz dobrze to sam zauważysz jak będzie trzymała Ci coraz krócej i nie wytrzyma więcej niż 7-8 miesięcy (no chyba że trafiłeś na naprawdę wyjątkowy egzemplarz i będziesz miał szczęście).
No patrz a ja w swoim SE też formowałem ją i telefon ma ponad rok i bateria jest jak nowa, trzyma tyle co zawsze :mrgreen:
Więc proszę nie mów takich rzeczy, bo to nie ma pokrycia z rzeczywistością.
Strona 1 z 1

Logowanie