Mój Play: [KU800] - naprawiać samodzielnie, czy nie? - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

[KU800] - naprawiać samodzielnie, czy nie?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   BarthezzLodz Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 317
  • Rejestracja Sun, 30 Sep 07
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 27 December 2007 - 13:32

Jest taka sprawa. W moim telefonie uległo uszkodzeniu, a właściwie obluzowaniu gniazdo ładowarki/kabla USB/słuchawek. Po prostu chowa się za plastik i, aby włożyć słuchawki/ładowarkę/kabelek muszę to odginać za pomocą agrafki lub innego przedmiotu tego typu, co jest bardzo uciążliwe.
Wiem, że gdybym oddał telefon do serwisu, nie zostałby on naprawiony w ramach darmowej gwarancji, gdyż jest to z całą pewnością uszkodzenie mechaniczne (a że gniazdo jest zrobione beznadziejnie, to druga sprawa). Chciałbym, żeby ktoś mi doradził, czy naprawiać to gniazdo samemu (naprawiać, za dużo powiedziane - poprawić, bo się obluzowało), wiąże się to z utratą gwarancji. A czy ktoś się może orientuje ile by kosztowała naprawa tego gniazda?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ddluk Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 2479
  • Rejestracja Thu, 04 Jan 07
  • Miejscowość:Gliwice
  • Operator:PLAY
  • Telefon:BlackBerry 9800, Palm Pre 2, Motorola Flipout
  • Taryfa:One Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 28 December 2007 - 13:52

Spróbuj oddać na gwarancje, a nóż się uda. Jak nie to przyślą z powrotem i naprawisz na własną rękę. Miałem ciekawą sprawę z Motorola v500 jakiś czas temu. Urwało mi się uszko do którego doczepiało się smycz. Pani w punkcie serwisowym dziwnie na mnie popatrzyła, ale telefon przyjęła. Przesłali do Warszawy. Po tygodniu przysłali telefon z nową obudową :) A wyglądało to na uszkodzenie mechaniczne.
0

Strona 1 z 1