Mój Play: Uruchomienie Javy - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Uruchomienie Javy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pniaku Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12
  • Rejestracja Tue, 25 Dec 07
  • Miejscowość:Gliwice

Napisano 25 December 2007 - 12:12

Witam. Wczoraj kupiłem LG KU311.
Pozgrywałem kilka gier java z komputera w rozdzielczości 176x220.
Jedna na pięc po zainstalowaniu chodzi a reszta przy włączaniu pokazuje się logo JAVA i powraca do aplikacji. Proszę o pomoc.
Pozdrowienia
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   BarthezzLodz Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 317
  • Rejestracja Sun, 30 Sep 07
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 25 December 2007 - 12:56

Czyli jest jak najbardziej w porządku. To, że gra/aplikacja jest w rozdz. 176x220, to wcale nie znaczy, że będzie ona działała na każdym telefonie, który posiada wyświetlacz o takiej rozdzielczości. Po prostu: twój telefon nie obsługuje tej gry.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Namek Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 17
  • Rejestracja Sat, 22 Dec 07
  • Miejscowość:Białystok

Napisano 25 December 2007 - 17:44

Mam ten sam problem i z tego co widzę, nie da się odpalić gier wykorzystujących BlueTooth do komunikacji pomiędzy dwoma telefonami : np. BlueChat, czy Walkie Talk BlueTooth. Próbowałem już w tych aplikacjach w pliku MANIFEST.MF dodać linijkę: " MIDletX-LG-Contents: KU311 " potwierdzającą kompatybilność aplikacji z telefonem, ale na niewiele to się zdało. W modelu B2050 "zabieg" dodania takiej linijki (MIDletX-LG-Contents: B2050) był wręcz obowiązkowy, bo aplikacja/gra nie mogła przejść przez kabel do telefonu. Wina leży na pewno po stronie softu - LG jakoś nie przykłada się w ogóle do oprogramowania swoich telefonów i to jest główna przyczyna tego, iż komórki LG nie są tak chętnie kupowane, co np. Sony-Ericsson. A co do B2050: w Polsce wgrywany jest soft, który (choć powinien) nie ma JAVY!!! Przez kilka lat LG miało w d#... forum lgmobile.pl (obecnie lgmobile.forall.pl lub ntmobile.pl), w którym sam się udzielałem. Pisaliśmy wiele e-maili do LG, straciliśmy sporo pieniędzy na rozmowy telefoniczne z LG - zawsze się jakoś wykręcali. Minęło parę lat i nic się nie posunęło ani o centymetr, choć wystarczyło, aby LG spolszczył najnowszy soft, dostępny w innych krajach. Tak się jednak nie stało, więc postanowiliśmy sami spolszczyć bodajże Rosyjską wersję 115 (z JAVĄ), kiedy w Polsce była 105 bez JAVY. W sumie sam się sobie dziwię, czemu nie szukaliśmy wyjścia w jakiejś organizacji dbającej o interas konsumentów...
POzdrawiam!!

Wesołych Świąt!!! :mrgreen:
0

Strona 1 z 1