Strona 1 z 1
V3xx
Napisano 26 February 2007 - 12:56
rozłącza tzn co? może też tak mam
Napisano 19 March 2007 - 09:03
i którą karte włożysz do motki?
Napisano 19 March 2007 - 15:20
Grycha,
zdjęcie simlocka z V3xx
http://matrax.net/fo...ead.php?t=69150
Link podał ddluk w innym wątku, sam nie sprawdzałem.
zdjęcie simlocka z V3xx
http://matrax.net/fo...ead.php?t=69150
Link podał ddluk w innym wątku, sam nie sprawdzałem.
Napisano 20 March 2007 - 15:04
Napisano 01 April 2007 - 15:20
masterus napisał:
wyskakuje mi ze niema sterownikow do jakiegos "test command" i jeszcze inne.
Kiedy instalujesz sterownik, najpierw dajesz "Zainstaluj sterowniki z określonej lokalizacji (zaawansowane)", potem wystarczy dawać za każdym razem opcję "Zainstaluj sterownik automatycznie (zalecane)" (komunikaty typu "MCU Data Logger", "Motorola Flash Interface").
Napisano 09 April 2007 - 18:43
mialem ten telefon, jednak odkupilem od operatora i... opylilem na allegro. w miedzy czasie dowiedzialem sie tego i owegoo simlockach z motorolek V3xx i V6 maxx - kody sa ponoc wykradane z serwisow, jest kazdy kod przygotowany dla kazdego orginalnego kodu IMEI. Koszt kodu to w zaleznosci od dojscia, ale faktycznie srednia cena rynkowa to ok 80PLN
- Tak samo mozna zalozyc simlocka, kupujemy inny kod, ktory przechodzi podobna droge i mozemy sobie kodami zdejmowac i zakladac simlocka w dowolnym momencie we wlasnym zakresie. Nie potrzeba do tego polaczenia z komputerem, rozkrecania telefonu. Jedyne co to ingerencja w oprogramowanie zapisane w specjalnym miejscu w telefonie do ktorego zgodnie z regulaminem gwarancji, nie powinnismy zagladac.
Zapytacie czy mozna rozpoznac ze simlock byl zdejmowany/zakladany kodem. Z informacji jakie zaczerpnalem z kilku niezaleznych autoryzowanych serwisow -Tak. Jednak malo kiedy jest tak dokladnie sprawdzany telefon. Czasem moze sie trafic ze serwis pozna sie, wtedy oddaja karte gwarancyjna przekreslona, z wpisem ze z winy uzytkownika lamiacego warunki gwarancji... gwarancja jest uniewazniona ;/
- dobrze jest zrobic maly wywiad srodowiskowy tu i tam
bo mozemy sie zdziwic, jednak statystycznie bardzo male prawdopodobienstwo odkrycia takiej ingerencji 
POWODZENIA
- Tak samo mozna zalozyc simlocka, kupujemy inny kod, ktory przechodzi podobna droge i mozemy sobie kodami zdejmowac i zakladac simlocka w dowolnym momencie we wlasnym zakresie. Nie potrzeba do tego polaczenia z komputerem, rozkrecania telefonu. Jedyne co to ingerencja w oprogramowanie zapisane w specjalnym miejscu w telefonie do ktorego zgodnie z regulaminem gwarancji, nie powinnismy zagladac.
Zapytacie czy mozna rozpoznac ze simlock byl zdejmowany/zakladany kodem. Z informacji jakie zaczerpnalem z kilku niezaleznych autoryzowanych serwisow -Tak. Jednak malo kiedy jest tak dokladnie sprawdzany telefon. Czasem moze sie trafic ze serwis pozna sie, wtedy oddaja karte gwarancyjna przekreslona, z wpisem ze z winy uzytkownika lamiacego warunki gwarancji... gwarancja jest uniewazniona ;/
- dobrze jest zrobic maly wywiad srodowiskowy tu i tam
POWODZENIA
Strona 1 z 1

Logowanie