Mamy Cię! Dlaczego nie ma promocji dla abonentów?
Napisano 19 November 2007 - 14:12
Tak się zastanawiam, bo coraz częściej dużo ludzi pyta się o promocje na abonament. Mimo promocji "Wakacyjnego roamingu" i "Pakietu Player" nie widzę żadnych ukłonów w stronę użytkowników abonamentowych. Mimo, że przechodzę niedługo z abonamentu na kartę, to zastanawiam się dlaczego Play postępuje zgodnie z zasadą - podpisałeś cyrograf na 2 lata - mamy Cię!
Play Karta jest o wiele atrakcyjniejszą ofertą niż abonament (nie wliczając telefonu) - też jest premia, a wystarczy dobrze doładowywać konto, żeby korzystać tylko z premii. Dochodzą również pakiety SMS/MMS (ten 1000 jest naprawdę świetny), odzyskiwanie kasy itp. Przy abonamencie i zawieszeniu usług, to nawet po zapłacie nie dostaniesz Pakietu Złotówek, a wszystko bedzie liczone poza abo. Taka kara dla nieregularnie płacących. Tak obiektywnie patrząc, to Play Karta jest o wiele atrakcyjniejsza niż abonament.
Czy się mylę?
Play Karta jest o wiele atrakcyjniejszą ofertą niż abonament (nie wliczając telefonu) - też jest premia, a wystarczy dobrze doładowywać konto, żeby korzystać tylko z premii. Dochodzą również pakiety SMS/MMS (ten 1000 jest naprawdę świetny), odzyskiwanie kasy itp. Przy abonamencie i zawieszeniu usług, to nawet po zapłacie nie dostaniesz Pakietu Złotówek, a wszystko bedzie liczone poza abo. Taka kara dla nieregularnie płacących. Tak obiektywnie patrząc, to Play Karta jest o wiele atrakcyjniejsza niż abonament.
Czy się mylę?
1. Użyj "szukaj"
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
Napisano 19 November 2007 - 14:25
Trochę się z tobą zgadzam. Podpisałeś to teraz męcz się 2 lata. No ale jakby nie patrzeć te męki i tak są przyjemne w porównaniu do inych operatorów. Może faktycznie brakuje, jakiś usług zmniejszających koszta ale przecież i tak mamy tanio. Na razie operatorowi najbardziej zależy na tych nieszczęsnych 750 tyś abonentów. Ciekawe tylko ile z tego to będą pre-paidy. Chcąc nie chcąc ja czekam coś co zrobi dla abonamentowców.
A tak nawiasem to ostatnio prosiłem cię coś na PW. Pamiętasz? To tajne przez poufne
A tak nawiasem to ostatnio prosiłem cię coś na PW. Pamiętasz? To tajne przez poufne
Doradca Biznesowy i prywatny w sieci Play - Wyślij e-mail
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Napisano 19 November 2007 - 14:51
juje, nie rozumiecie że prepaidowców jest trudniej przyciągnąć do sieci, i tak działać by na stałe korzystali z usług i regularnie ładowali konta, niż postpaidowców. poza tym stałą promocją w abonamencie jest gratis kwotowy co miesiąc, już nie wspomne że cena telefonu to też promocja.
;C
;C
Napisano 19 November 2007 - 15:41
jakie są + play karty w porównaniu z abo
do każdego doladowania dostajesz bonus ( abo nie )
masz pakiet 200 sms ( abo nie )
2 za 1 minuty ( abo dla firm juz nie ? )
no i pieniazki na karcie nie przepadaja
a w abo ...
MAMY CIE
czy abonamentowcy maja dobrze - telefon za 1zl ( i 2 lata na smyczy )
do każdego doladowania dostajesz bonus ( abo nie )
masz pakiet 200 sms ( abo nie )
2 za 1 minuty ( abo dla firm juz nie ? )
no i pieniazki na karcie nie przepadaja
MAMY CIE
czy abonamentowcy maja dobrze - telefon za 1zl ( i 2 lata na smyczy )
Napisano 19 November 2007 - 17:18
typ009 napisał:
poza tym stałą promocją w abonamencie jest gratis kwotowy co miesiąc
Doradca Biznesowy i prywatny w sieci Play - Wyślij e-mail
Napisano 19 November 2007 - 18:16
Ja mam abo. Wiedziałem co brałem
Dla mnie promocja to słuchawka 3G z HSDPA za 49zł (motka v6) i 49gr/min. Do tego płacę 70zł a mam 100zł na wykorzystanie. W porównaniu z innymi sieciami - mega promocja
Jak ktoś chce darmowy numer - zapraszam do mnie do POS PlusaGSM
mamy darmowy w karcie, mixie i abo
Do tego do 15h połączeń do plusa za 30zł miesięcznie przez cały okres umowy... Osobiście nie patrzę gdzie dzwonię i mi Play pasuje i już.
W jakiej innej sieci dają promocje abo w trakcie trwania umowy?
W jakiej innej sieci dają promocje abo w trakcie trwania umowy?
Napisano 19 November 2007 - 21:15
playkartowcy niech sie nie wypowiadaja, bo nie wiedza jak to jest nic nie dostac. i nie chodzi o to, ze mialo byc po rowno bla bla bla, bo to wiadomo, niewykonalne, ale chodzi o to, ze myśmy mieli 2 czy 3 promocje, troche wg mnie bezuzyteczne, a taki paket 1000 czy 200 to serio cos.
Napisano 19 November 2007 - 22:11
502066726 napisał:
playkartowcy niech sie nie wypowiadaja
Co do tego całego lamentu abonamentowców to jakby nie patrzeć widzieliście pod czym się podpisywaliście w dniu zawarcia umowy więc o co te żale? Obecnie jestem użytkownikiem karty, do tej pory byłem abonamentowcem w plusie. Podpisując umowę w Plusie zgadzałem się na warunki jakie oferował mi operator w dniu podpisania umowy i nie płakałem gdy w międzyczasie weszła jakaś promocja. My mamy pakiet smsów, Wy telefony, za które my na wolnym rynku musimy zapłacić spore kwoty, i jedni i drudzy mamy 1 minutę za dwie. Nie będzie nigdy po równo.
Napisano 19 November 2007 - 22:29
spokojnie, każdy ma troche racji:) ,co do tego ze abonamentowcy liczą że im sie coś tez nalezy nowego-zgadza sie ze nie powinni bo z jakiej paki, ale wystarczy spojrzec co wyprawia play, to czlowiek dostaje calkowitego zludzenia i zaczyna chciec wiecej, ale chyba nic w tym zlego, play tak rozdaje karty i kusi ze to normalne objawy, wypowiadam sie tak bo jestem szczesliwym posiadaczem i play abo i play karty, pewnie sie spytacie dlaczego to i to, bo play karta mnie ujela znaczy sie pakiet 1000 sms'ow:) , tez mialem mieszane uczucia jako posiadac tylko play abonamentu, ale teraz jak mam to i to-jest cudownie, tylko jest jedno ale-wiadomo jak to jest jak ma sie przy sobie wiecej niz dwa telefony:(
i moja prosba-trzymajmy sie razem a nie starajmy sie isc w inna strone:)
i moja prosba-trzymajmy sie razem a nie starajmy sie isc w inna strone:)
...:)

Logowanie