1. Czy da się w tym telefonie ustawić wiadomości sieciowe tak żeby na ekranie było: PLAY - Gdańsk (albo inna lokalizacja nadajnika). Pytam bo dzisiaj pierwszy raz od kiedy mam ten telefon będąc w lesie w Gdańsku zobaczyłem zamiast PLAY, PLAY - GDAŃSK a potem nawet zmieniło się na PLAY - POMORSKIE. Wróciłem do miasta i znowu tylko PLAY. O co chodzi ? Czy tak jest też u was ?
2. Nierozumiem co oznacza jedna ikonka. Tera spróbuje ją opisać.... . Znajduję się u góry, mniej więcej po środku (trochę na prawo od środka), czyli na prawo od kresek zasięgu i 3G i globusa internetu. Na lewo zaś od naładowania baterii i trybu dzwonienia (dzwonek czy wibra).
Jak wygląda? 2 białe zaokrąglone kwadraty. Coś jak dwa nachodzące na siebie dymki z komiksów. Co to ? Pojawia mi się ni z gruszki ni z pietruszki a w instrukcji NIC nie ma.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Wiadomości sieciowe / niezrozumiała ikonka
Napisano 18 November 2007 - 13:59
1. wychodzi mi na to że nadajniki PLAYA nie wspierają tej usługi a nadajniki PLUSA (wewnętrzny roaming) wspierają. Zaobserwowałem to wczoraj wychodząc z jednej strefy w drugą.
edit:
Jeśli chcemy żeby działały wiadomości sieciowe w ustawieniach telefonu trzeba zmienić tryb sieci (ustawienia>sieć>tryb sieci) na GSM.
edit:
Jeśli chcemy żeby działały wiadomości sieciowe w ustawieniach telefonu trzeba zmienić tryb sieci (ustawienia>sieć>tryb sieci) na GSM.
Napisano 19 November 2007 - 10:59
ad 1. Wyswietlanie informacji o polozeniu zalezy od lokalizacji. Np. w centrum Bydgoszczy pokazuja sie nawet czasem nazwy ulic, poza centrum tylko "Bydgoszcz".
Jadac na polnoc od Bydgoszczy, na ekranie zobaczyc mozna poszczegolne miejscowosci, lecz w Borach Tucholskich jest juz tylko nazwa wojewodztwa.
ad 2. Ta ikonka oznacza, ze uruchomione sa 2 programy na raz (multitasking). Wcisnij klawisz po lewej stronie telefonu z taka sama ikonka, a bedziesz mogl przelaczyc sie miedzy uruchomionymi programami. Jak je pozamykasz, ew. uruchomiony bedzie tylko jeden, ikonka zniknie.
Jadac na polnoc od Bydgoszczy, na ekranie zobaczyc mozna poszczegolne miejscowosci, lecz w Borach Tucholskich jest juz tylko nazwa wojewodztwa.
ad 2. Ta ikonka oznacza, ze uruchomione sa 2 programy na raz (multitasking). Wcisnij klawisz po lewej stronie telefonu z taka sama ikonka, a bedziesz mogl przelaczyc sie miedzy uruchomionymi programami. Jak je pozamykasz, ew. uruchomiony bedzie tylko jeden, ikonka zniknie.
Strona 1 z 1

Logowanie