Mój Play: schodzący chrom z U700 - Mój Play

Skocz do zawartości

• (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

schodzący chrom z U700

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Marek Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 67
  • Rejestracja Sat, 01 Sep 07
  • Miejscowość:wawa

Napisano 15 November 2007 - 01:29

Witam.
Jak pisałem w innym temacie oddałem telefon na gwarancji do serwisu. Oczywiście odrzucono z powodu niewłaściwego użytkowania. HEHE zapytałem pana o definicję niewłaściwego użytkowania według samsunga, a on żeby zadzwonił do samsunga. To ja że on jest przedstawicielem samsunga to już nie wiedział co odpowiedzieć. Niekompetencja! Oczywiście zachowałem zimną krew i nie dostał z bani ;)
Jako że jestem człowiekiem upartym wybrałem się do UOKiK. Mogą zająć się tą sprawą. Trzeba złożyć podanie, xero dokumentu zakupu, xero gwarancji i xero papieru z serwisu że to wada niewłaściwego użytkowania (czyli standardowa odpowiedź serwisu). Jedyny biegły rzeczoznawca jakiego mają znajduje się we Wrocławiu (chyba że ktoś zna takiego w wawie), więc tu mogą być dwie drogi załatwienia sprawy. Pierwsza bez rzeczoznawcy na drodze rozmów, a druga na podstawie oceny biegłego rzeczoznawcy.
Jest wiele osób którym serwis odmówił naprawy gwarancyjnej. Proponuję zebrać się razem i złożyć grupowe pismo do UOKiK. Wiadomo że im więcej takich wniosków tym większa możliwość aby uznali to jako wadę tych telefonów.
Możemy również pojechać do wrocka i zrobić hurtem wycenę. Koszt takiej wyceny myślę że będzie w granicach 50 zł. Można również wysłać telefon kurierem i rzeczoznawca później go odsyła. Ale jak mówi stare przysłowie "jeśli chcesz żeby coś było dobrze zrobione, zrób to sam" wybieram się w trasę. Więc jeśli jest ktoś ma ochotę przyłączyć się do mnie i walczyć o swoje prawa zapraszam. Oczywiście liczę też na pomoc. Tak czy siak ja zaczynam już działać.
Musze jeszcze tylko wykonać krótki telefon do samsunga :mrgreen:

Mamy duże szanse wygrać. Raz wygrałem. Walczyłem o zwrot kasy lub nowe buty które po dwóch miesiącach rozpadły się. Nie był to badziew tylko firmowe buty za 500 zł. Sprawa zakończyła się po wizycie pana z UOKiK w sklepie. Zaraz po jego wyjściu zadzwonili i zaprosili po odbiór kasy :) Czyli potrafią załatwić sprawę.

pozdrawiam i zapraszam do współpracy.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy, paletka
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 15 November 2007 - 09:55

Marek napisał:

HEHE zapytałem pana o definicję niewłaściwego użytkowania według samsunga, a on żeby zadzwonił do samsunga. To ja że on jest przedstawicielem samsunga to już nie wiedział co odpowiedzieć.

tak z ciekawosci. Telefon oddawales koordynatorowi samsunga czy w salonie PLAY. Czy po prostu dodatkowo rozmawiales z koordynatorem Samsunga po odbiorze telefonu z serwisu??
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Marek Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 67
  • Rejestracja Sat, 01 Sep 07
  • Miejscowość:wawa

Napisano 15 November 2007 - 12:21

Marek napisał:

oddałem telefon na gwarancji do serwisu.

Oddawałem do serwisu Samsunga. "Naprawa" zajęła im jeden dzień. A telefonów nie naprawiają na miejscu tylko gdzieś wożą. Oddałem do serwisu w piątek, w poniedziałek był do odbioru. W soboty nie pracują.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Nemo Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1384
  • Rejestracja Sun, 04 Feb 07
  • Miejscowość:Jankowice
  • Taryfa:One Play

Napisano 15 November 2007 - 14:12

jaki serwis podpisał się pod ekspertyzą?
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117
  • Rejestracja Tue, 20 Mar 07
  • Miejscowość:3miasto/działdowo

Napisano 15 November 2007 - 23:25

Marek
Na schodzący a'la chrom nie powalczysz. To że schodzi to jest Twoja wina ;) Bo po co używasz telefon? Chowasz go brutalnie do kieszeni, wyjmujesz go i do tego wciskając/dotykając guziczki dzwonisz gdzieś. Ten telefon w założeniu producenta miał ładnie wyglądać na stoliku (ewentualnie na wystawie). ;)
Na moim VW Garbusie miałem kiedyś nalepkę: "Nie dotykać! Podziwiać!" ;)

No dobra! Koniec żartów :)
Gdzie masz w instrukcji (karcie gwarancyjnej) info o obudowie? To nie samochód żebyś dostał gwarancje 50 lat na karoserie. Już trochę poszperałem, popytałem się i... UOKiK sprawdzi, zbada sprawę i nic nie zrobi bo to nie jest objęte gwarancją. Nawet masowa reklamacja nic nie da. Niestety :/ Może dzięki nam - obecnym użytkownikom, przeszłe modele Samsunga będą lepiej wykańczane. Trzeba obchodzić się z telefonem delikatnie ale to chyba wszyscy wiedzieli kupując "lustereczko".
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245

Napisano 15 November 2007 - 23:41

Ja to bym osobiscie jeszcze postraszyl PLAY ze jak nie pomaluja telefonu spowrotem albo nie wymienia to jest podstawa do zerwania umowy z winy operatora bo jak korzystac z ich uslug z telefonu bez farby?? Przeciez to wstyd wyjac w miejscu publicznym zeby gdzies zadzwonic, sms nie mozna napisac bo patrzec na telefon sie nie da itp. ;)

[ Dodano: 2007-11-15, 23:42 ]
OD razu wyjasniam. Wszystko zostało napisane w ramach zartu. Zeby mi potem znowu ktos czegos nie nawymyslal :)
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 15 November 2007 - 23:48

DaNTe figlarzu :mrgreen:
Radzę uzbroić telefon w jakąś obudowę bo chrom zniknie jeżeli nie w kieszeni to na stoliku. ;)
Ja już mam takie coś i choć nie jest dopasowane idealnie to zabezpiecza przed zanikaniem błyszczka a przy okazji telefon nabrał charakteru "nielusterkowego" ;) Trzeba tylko pilnować aby nie było za dużo brudu pomiędzy obudową a telefonem :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   wszary Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 31
  • Rejestracja Wed, 14 Nov 07
  • Miejscowość:Cz-Dz

Napisano 16 November 2007 - 12:47

Ja z kolei ponad miesiąc temu zamówiłem na allegro pokrowiec na mój egzemplarz i do tej pory nic nie otrzymałem, a fonik cały czas traci na wartości z powodu wytarcia chromu.
not for all
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 16 November 2007 - 19:35

Skoro czekasz już ponad miesiąc i nic z tym nie robisz to i traci ;)
Walcz chłopie o swoje :)
A jak się całkowicie zetrze to zawsze można pomalować chromem w spray'u ;)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   alban Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Rejestracja Sun, 18 Nov 07
  • Miejscowość:Zielona Góra

Napisano 18 November 2007 - 14:09

a ja bardzo intensywnie zastanawiam sie nad zakupem tego samsunga, i przeczytalem o nim wszystkie posty i jedynym mankamentem jest wlasnie problem poruszony tu.. i stad moje pytanie.. z jaka intensywnoscia schodzi ten "chrom"? W zasadzie to jest dosc powazny problem, bo kupujemy telefon ktory nie tylko ma miec fajne funkcje ale tez ma sie nam podobac i chcialbym wiedziec czy ten chrom schodzi bardzo szybko przy normalnym uzytkowaniu, czy np jak sie go jakims "pierscionkime, obraczka" itp zachaczy to wtedy zaczyna schodzic.. ? jak to wyglada w praktyce i jesli ktos z was ma juz ten problem to czy moglibyscie wsadzic zdjecie tej usterki na waszym telefonie na jakis serwis fotosik.pl albo cos i dopisac po jakim czasie sie pojawila ?

Bylbym bardzo wdzieczny. pzdr
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245

Napisano 18 November 2007 - 17:58

alban, wiekszosc salonow PLAY ma do niego crystal case w cenie 9zł wiec mozesz sobie taki kupic razem z telefonem wtedy nie bedziesz musial sie martwic o schodzacy chrom :) a telefon tez sie w tym ladnie prezentuje :)
Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Pomerol Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja Thu, 13 Sep 07
  • Miejscowość:KrólewskieMiastoKrk
  • Zainteresowania:Siatkówka i nie zmienia się nic !!

Napisano 18 November 2007 - 19:44

A mógłby ktoś zrobić zdjęcie u700 własnie w takkim ubranku jak crystal case :?:

Ciekawi mnie jak wygląda.

Ja mam 2 miesiące chrom zszedł w miejscu gdzie obudowa łączy sie w zwyświetlaczem nad przyciskiem widerozmowy. JEst to taka jakby rysa 1 cm długa i na 0,5 mm szeroka. rowniez zaczyna schodzic minimalnie chorm obok przycisku POWER.
Obchodze sie z telefonem megadelikatnie. Kabura skórzana, poliwęglan na wyświetlaczu. adne klucze obrączki pierścionki nie wchodza w gre. Dość dużo dzwonię, SMSuje 1000 SMS/MMS :D na miesiąc. Do tego maile, net bluetooth, wiec telefon jest raczej eksploatowany.

Co do zdjęć tego jak wygląda nasz brzydki U700 to na allegro w samsungach sa uzywane u 700 i tam widac jak zlazi chrom.

Nie wiem jak ten crystal.... ale jakos mi sie telefony w crystalach nie podobają, poza tym lubię "czuć" telefon.

Jeśli naprawdę zależy CI zeby wygladal efektownie to chyba jednak nie decyduj się na u700. Poczekalbym na G600 w lepszej cenie bo chyba on nie ma takich problemow z obudowa a jest to ciekawy model.

Telefon jest naprawdę ciekawy, wiele przydatnych narzędzi, funkcjonalny minusem jest bateria i ta obudowa. Sam się zastanawiam jak będzie wygladał ten telefon jak ten pseudo chrom zejdzie. Jak dzis pokazuje komus tego fona mówi: OOOOO jaki ladny, kobitki to mega sie zachwycaja... ale jak im pokaze taki plackowaty srebrno-bialy kom to chyba beda mowic uuuuu a co to sie stalo...

Podsumowując: jesli jesteś mega esteta i nie zaakceptujesz zejcia farby srebrnej z obudowy to przemyśl 100x zakup.

Pozdrawiam :)
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 18 November 2007 - 19:53

Nie przesadzajcie Panowie! :)
Nawet jak zejdzie trochę chromu to są spray'e z chromem do tworzyw sztucznych ;)
A telefon w crystalu jak już pisałem wcześniej wygląda nadal charakterystycznie.
Używam często w pracy gdzie telefon wala się po różnych dziwnych miejscach i taka obudowa się przydaje. A jak chcesz się pochwalić "lustereczkiem" to wystarczą 2 sekundy aby zdjąć ten kawałek plastiku ;)
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   alban Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7

Napisano 18 November 2007 - 21:11

dzieki za odpowiedzi, chyba raczej na bank zainwestuje w porzadna folie oraz w ta obudowe... chociaz zeby przez pol roku jakos wygladal, a pozniej.. telefon jak to telefon :)

PS. na allegro znalazlem cos takiego...
http://allegro.pl/it...iem_czarny.html
jak myslicie? jest to lepsze niz ten przezroczysty plastik?
bo doszedlem do wniosku ze na bank FOLIA plus... i tu wlasnie.. wydaje mi sie ze to male kauczukowe cos zajmie mniej miejsca w keiszeni niz ta przezroczysta obudowa.. ? jak myslicie? moze mial ktos stycznosc na zywo z ta "czarna" obudowa dodatkowa ?
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 18 November 2007 - 23:12

Sam wybierz co najbardziej Ci się podoba albo weź jedno i drugie. Koszt nie jest wysoki a zawsze możesz sobie zamieniać obudowy ;)
Fajnie że to znalazłeś bo chyba sobie zakupie. Czasami jakieś niezgrabne łapki biorą mój telefon i nagle jakoś wypada na podłogę. Może ta powłoka gumowa przedłuży żywot ;)
Wielkościowo obudowa przeźroczysta i czarna to jest to samo więc patrz raczej na wygląd lub funkcjonalność.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   alban Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7

Napisano 19 November 2007 - 08:34

no wlasnie tak tez mysle, ze ta gumowa bardziej sie sprawdzi, ale dobrze mowisz, ze nei zaszkodzi miec dwoch - taka i taka ;)
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   kamiloson Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Sat, 08 Dec 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 08 December 2007 - 00:45

mi osobiscie nie widza sie zadne gumowe czy plastikowe nakladki na fona, strasznie napalilem sie na ten model ale w zwiazku z tym ze tak bardzo sciera sie chrom to nie wiem czy zdecyduje sie na zakup.
Szkoda ze nie ma innych sposobów zabezpieczenia fona przed scieraniem, bo gdy podjąlem decyzje o przeniesieniu sie do Play w głowie utkwil mi tylko ten model U700 :/ :cry: :/
No i teraz sam nie wiem co mam zrobic.... :-x
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 08 December 2007 - 09:45

Bez paniki ;)
Aż tak bardzo się nie ściera. A w przeźroczystym opakowanku wygląda naprawde ciekawie. Idź do lepszego salonu Play w którym mają Crystale i poproś o prezentacje ;)
Sam oceń :)
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   kamiloson Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Sat, 08 Dec 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 08 December 2007 - 11:10

kryha666 napisał:

Bez paniki ;)
Aż tak bardzo się nie ściera.

No ale jednak sie sciera, czy bardziej czy mniej to juz zalezy od intensywnosci uzytkowania, a nie po to kupuje tel aby po kilku miesiacach uzytkowania wygladal jak wrak... :/
Crystale odpada -> nie widza mi sie telefony w takich akcesoriach...
Bede musial wziac jakis inny telefon prawdopodobnie W880i (szkoda) i wymienie gdzies w komisie na nówkę Z720 (tez fajny fon) no i przynajmniej nie bedzie sie wycierał <lol>
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   kubekman Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja Sun, 28 Oct 07
  • Miejscowość:Częstochowa

Napisano 09 December 2007 - 10:24

Tez sie bałem ze zacznie schodzic,jednak okazalo sie ze uzywam go juz 1,5 miesiaca i nic sie nie starlo.Jestem przeciwnikiem wszystkich pokrowcow kabur i reszty chinskiego dziadostwa,kupuje sie telefon i uzywa.Wyglada brzydko?to sie sprzedaje i nastepny bierze.
Pozdrawiam kubekman
0

• (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »