Jak pisałem w innym temacie oddałem telefon na gwarancji do serwisu. Oczywiście odrzucono z powodu niewłaściwego użytkowania. HEHE zapytałem pana o definicję niewłaściwego użytkowania według samsunga, a on żeby zadzwonił do samsunga. To ja że on jest przedstawicielem samsunga to już nie wiedział co odpowiedzieć. Niekompetencja! Oczywiście zachowałem zimną krew i nie dostał z bani
Jako że jestem człowiekiem upartym wybrałem się do UOKiK. Mogą zająć się tą sprawą. Trzeba złożyć podanie, xero dokumentu zakupu, xero gwarancji i xero papieru z serwisu że to wada niewłaściwego użytkowania (czyli standardowa odpowiedź serwisu). Jedyny biegły rzeczoznawca jakiego mają znajduje się we Wrocławiu (chyba że ktoś zna takiego w wawie), więc tu mogą być dwie drogi załatwienia sprawy. Pierwsza bez rzeczoznawcy na drodze rozmów, a druga na podstawie oceny biegłego rzeczoznawcy.
Jest wiele osób którym serwis odmówił naprawy gwarancyjnej. Proponuję zebrać się razem i złożyć grupowe pismo do UOKiK. Wiadomo że im więcej takich wniosków tym większa możliwość aby uznali to jako wadę tych telefonów.
Możemy również pojechać do wrocka i zrobić hurtem wycenę. Koszt takiej wyceny myślę że będzie w granicach 50 zł. Można również wysłać telefon kurierem i rzeczoznawca później go odsyła. Ale jak mówi stare przysłowie "jeśli chcesz żeby coś było dobrze zrobione, zrób to sam" wybieram się w trasę. Więc jeśli jest ktoś ma ochotę przyłączyć się do mnie i walczyć o swoje prawa zapraszam. Oczywiście liczę też na pomoc. Tak czy siak ja zaczynam już działać.
Musze jeszcze tylko wykonać krótki telefon do samsunga :mrgreen:
Mamy duże szanse wygrać. Raz wygrałem. Walczyłem o zwrot kasy lub nowe buty które po dwóch miesiącach rozpadły się. Nie był to badziew tylko firmowe buty za 500 zł. Sprawa zakończyła się po wizycie pana z UOKiK w sklepie. Zaraz po jego wyjściu zadzwonili i zaprosili po odbiór kasy
pozdrawiam i zapraszam do współpracy.

Logowanie