Mój Play: Połączenie PC z internetem - manual :P - Mój Play

Skocz do zawartości

  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Połączenie PC z internetem - manual :P

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia79 Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja czw, 01 mar 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 01 marzec 2007 - 19:33

a wiec po kolei lacze sie przez USB, w PC Studio wpisuje wszystko jak w instrukcji tzn. kraj INNY, operator: INNY, numer z instrukcji, longin brak, haslo brak. Mie wiem gdzie mam wpisac to polaczenie inicjujace i nie wiem gdzie mam widziec ten CID5#. TEGO NIE WIEM i dlatego nie wpisuje. w pc studio mam tylko jeden modem do wyboru SAMSUNG CDMA 1# (chyba dokladnie tak) STANELAM W MIEJSCU
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   ddluk Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 2479
  • Rejestracja czw, 04 sty 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Gliwice
  • Operator:PLAY
  • Telefon:BlackBerry 9800, Palm Pre 2, Motorola Flipout
  • Taryfa:One Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 01 marzec 2007 - 20:06

kasia79 w jaki sposob laczysz sie z naszym forum, przegladarka, wap czy w inny sposob ?? taki maly offtopic :)
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia79 Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja czw, 01 mar 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 01 marzec 2007 - 20:40

pewnie chodzi Ci o ten drugi wpis w tym topicu bo ten pierwszy to ze zwyklego PCta chyba stale lacze w pracy :) .Tem drugi i ten obecny to z testowanegn SGH z370. mam nadzieje ze dostane te wskazowki bo strasznie sie pgsze na telefonie ble. zlitujcie sie i dajcie manuala dla blondynki. gdzie mam wpisac te polaczenie inicjujace. krok po kroku
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Ralf Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 485
  • Rejestracja śro, 31 sty 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Brwinów
  • Zainteresowania:Siatkówka
  • Operator:PLAY
  • Telefon:iPhone 3GS 32 GB / HTC Touch Pro 2
  • Taryfa:Longplay Telefon
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 01 marzec 2007 - 20:53

Kasia79 napisał:

Mie wiem gdzie mam wpisac to polaczenie inicjujace i nie wiem gdzie mam widziec ten CID5#.


CID5# nigdzie nie wpisujesz, numer inicujący we właściwościach modemu
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrek1004 Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja śro, 21 lut 07
  • Miejscowość:warszawa

Napisano 01 marzec 2007 - 22:05

a jak to jest z normalnym netem jest tak samo jak przez koma. sory za oftopa.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --



#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia79 Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja czw, 01 mar 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 01 marzec 2007 - 22:19

wiem ze musze wpisac to polaczenie inicjujace a tego cid nie. tylko gdyie mam wpisac to polaczenie. wchodye w panel sterowania dalejwe wlasciwosci modemu i mam zakladki: ogolne, opcje, zabezpieczenia, siec, zaawansowane. W zadnej z tych zakladek nie ma nic takiego jak polaczenie inicjujace i dlatego mam problem. napiszcie mi gdzie mam szukac miejsca na wpisanie tego polaczenia. na ta chwile to moj problem.
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Ralf Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 485
  • Rejestracja śro, 31 sty 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Brwinów
  • Zainteresowania:Siatkówka
  • Operator:PLAY
  • Telefon:iPhone 3GS 32 GB / HTC Touch Pro 2
  • Taryfa:Longplay Telefon
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 01 marzec 2007 - 22:23

nie połączenie a polecenie

jest w "Zaawansowane"
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia79 Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja czw, 01 mar 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 01 marzec 2007 - 23:28

HIP HIP HURA :mrgreen:
no w końcu się udało


miałam problem bo zamiast ustawiać modem ustawiałam połączenie internetowe :shock:

jak w końcu zorientowałam się że robię źle przystapiłam do grzebania w ustawieniach modemu ale .......... nie mogłam znaleć tego polecenia inicjującego bo nie miałam podłączonego telefonu :-/ dopieo po podpieciu telefonu pojawiło się to polecenie

no super że w końcu mam necik :mrgreen:


dziękuję wszystkim za pomoc, wielkie dzięki dla WAS
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Ralf Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 485
  • Rejestracja śro, 31 sty 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Brwinów
  • Zainteresowania:Siatkówka
  • Operator:PLAY
  • Telefon:iPhone 3GS 32 GB / HTC Touch Pro 2
  • Taryfa:Longplay Telefon
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 02 marzec 2007 - 09:35

Kasia79 napisał:

nie miałam podłączonego telefonu


to naprawde :-/
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   bask Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja nie, 04 lut 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 05 marzec 2007 - 20:45

Dodam tylko, że ustawienie profilu "internet" podane przez kogoś na poprzedniej stronie umożliwa korzystanie z komunikatorów internetowych, na przykład jadugadu :)
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Ralf Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 485
  • Rejestracja śro, 31 sty 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Brwinów
  • Zainteresowania:Siatkówka
  • Operator:PLAY
  • Telefon:iPhone 3GS 32 GB / HTC Touch Pro 2
  • Taryfa:Longplay Telefon
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 05 marzec 2007 - 21:13

każde połączenie z netem to umożliwia. ale tu nie jest mowa o necie "komórkowym" a "komputerowym"
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   staremisie Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja czw, 08 mar 07
  • Miejscowość:waw

Napisano 08 marzec 2007 - 16:19

pytanie za 100 punktów: gdzie wpisać skrypt inicjujący w mac os? mam motkę i mac os 10.4.8 modem ustawił mi się MOTOROLA BitSURFR 56K, łącze przez BT. Dzięki.
herbaciany hrabia, książkowy książę
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   rosol_domowy Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja pią, 09 mar 07
  • Miejscowość:wawa

Napisano 09 marzec 2007 - 16:23

/usr/sbin/pppd /dev/rfcomm3 1843200 noauth debug noipdefault defaultroute connect '/usr/sbin/chat -v "" "AT" OK "AT+CGDCONT=2,"IP","internet","",0,0" OK "ATD*99***2#" '

echo "czekaj..."
sleep 5

/sbin/route add default ppp0
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Lehoo Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja pon, 19 mar 07
  • Miejscowość:Wejherowo

Napisano 25 kwiecień 2007 - 11:46

Właśnie aktywowali mi nową kartę startową pre-paid... Na karcie testowej wszystko działało. Po włożeniu nowej karty już nie działa... Łączę się z laptopem przez podczerwień. Połączenie jest nawiązywane, ale żadna stronka się nie otwiera. Po kilku próbach wpisania adresów do przeglądarki automatycznie się rozłącza... Chyba koniec darmowego internetu mobilnego w laptopie... :( A miało być tak pięknie...
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   Ralf Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 485
  • Rejestracja śro, 31 sty 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Brwinów
  • Zainteresowania:Siatkówka
  • Operator:PLAY
  • Telefon:iPhone 3GS 32 GB / HTC Touch Pro 2
  • Taryfa:Longplay Telefon
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 25 kwiecień 2007 - 16:37

Lehoo napisał:

koniec darmowego internetu


a miał byc darmowy??
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia79 Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja czw, 01 mar 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 26 kwiecień 2007 - 10:59

a to dziwne że stara karta działała po aktywacji nowej :shock:

ciekawe która by "dzwoniła" gdyby ktoś do Ciebie zadzwonił :roll:
w końcu obie karty obsługiwały ten sam nr telefonu


pisząc darmowy miałeś na myśli testowy?
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Lehoo Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja pon, 19 mar 07
  • Miejscowość:Wejherowo

Napisano 26 kwiecień 2007 - 22:39

Nigdzie nie napisałem, że stara karta działała po aktywacji nowej... To jest oczywiste, że karta testowa została zdezaktywowana w momencie aktywacji nowej karty... Chodziło mi o to, że na karcie testowej internet był bądź co bądź za darmo - nie potrącano nic z karty, mogłem korzystać do woli... Na nowej karcie za to nie mogę wyświetlić żadnej stronki... Połączenie jest nawiązywane, ale internet nie chodzi... :( Oczywiście nikt też nie powiedział, że będzie za darmo... Ale może jeszcze ktoś pamięta sprawę z Heyą, jak można było korzystać z internetu, natomiast z karty nie znikał ani jeden kredyt, bo operator nie za bardzo zdawał sobie sprawę z tego, że udostępnia tę usługę, albo może i zdawał sobiesprawę, lecz nie ustalił cennika...
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia79 Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja czw, 01 mar 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 27 kwiecień 2007 - 09:58

Lehoo napisał:

Chodziło mi o to, że na karcie testowej internet był bądź co bądź za darmo - nie potrącano nic z karty, mogłem korzystać do woli


o to trafiłeś super kartę


Lehoo napisał:

Nigdzie nie napisałem, że stara karta działała po aktywacji nowej...


no właśnie tak zrozumiałam to ....

Lehoo napisał:

Właśnie aktywowali mi nową kartę startową pre-paid... Na karcie testowej wszystko działało

mam problem z polskimi znakami
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   Lehoo Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja pon, 19 mar 07
  • Miejscowość:Wejherowo

Napisano 27 kwiecień 2007 - 12:27

Nie uwierzę w to, że tylko ja miałem neta za darmo na testowej karcie... Dla mnie było to wręcz oczywiste... Ludzie - czy wam potrącano coś z kredytu na karcie testowej przy korzystaniu z internetu (z PC)??? Tej usługi nie było nawet w taryfach czy cennikach testowych... Bo wiadomo przecież że co innego korzystać z neta na telefonie, a co innego łączyć się z komputera poprzez telefon jako modem... Było co prawda jakieś darmowe 30MB, ale przecież to była ściema... Nawet z ujemnym stanem konta można było nadal robić wszystko... Może rzeczywiście miałem jakąś oryginalną kartę... :) Mniejsza z tym - najważniejsze jest pytanie czy ktoś łączył się z netem z PC poprzez telefon w playu z nową kartą? I jak to wygląda?
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia79 Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja czw, 01 mar 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 02 maj 2007 - 10:27

tak miałam potrącane z mojego limitu

bez względu na to czy korzystałam z netu w telefonie czy w PCie

a tej usługi nie było w cenniku bo OFICJALNIE mielismy testować SAM telefon i OFICJALNIE korzystanie z netu przez PC było niemile widziane (niektórym wręcz mówiono że niezgodne z Regulaminem)
0

  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych