Witam, czy można wysłać MMS z tej Motoroli w taki sposób, aby zawierał on sam tekst? Jedynie przy załączaniu np zdjęcia, wówczas wiadomość sms zostaje automatycznie zamieniona na mms. Czy da się to zmienić jakoś samemu ręcznie? Z góry dziękuję za pomoc.
Strona 1 z 1
jak wysłać mms?
Napisano 14 November 2007 - 12:08
w instrukcji tego nie znalazłem. Może jak dodasz zamiast zdjęcia np kolejny slajd to też zrobi się mms z tego
Doradca Biznesowy i prywatny w sieci Play - Wyślij e-mail
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Napisano 14 November 2007 - 19:08
Hmm.. Ciekawe. Próbowałem napisać długaśnego SMSa - i zamiast zamienić na MMS to nadal jest SMS (2 wiadomości). Na pewno można jakoś wymusić, żeby wszystko szło jako MMS poprzez edycję odpowiedniego seema
Poszukam jak znajdę czas.
[ Dodano: 2007-11-16, 23:33 ]
Ja znalazłem
Trzeba uaktywnić możliwość pisania EMS. Wtedy w wiadomościach będzie opcja "Utwórz wiadomość multimedialną"
KLIK
Wymaga to drobnych umiejętności modowania motoroli
[ Dodano: 2007-11-16, 23:33 ]
Ja znalazłem
Trzeba uaktywnić możliwość pisania EMS. Wtedy w wiadomościach będzie opcja "Utwórz wiadomość multimedialną"
KLIK
Wymaga to drobnych umiejętności modowania motoroli
Napisano 22 November 2007 - 12:43
W tym się już niestety nie orientuję 
Ale odkryłem jeszcze jeden sposób: wystarczy napisać wiadomość, po czym wejść w Opcje wysyłania i zmienić priorytet na Pilny, wówczas kom zapyta, czy chcesz zmienić typ wiadomości, gdyż ta opcja jest dostępna tylko dla MMS....
Ale odkryłem jeszcze jeden sposób: wystarczy napisać wiadomość, po czym wejść w Opcje wysyłania i zmienić priorytet na Pilny, wówczas kom zapyta, czy chcesz zmienić typ wiadomości, gdyż ta opcja jest dostępna tylko dla MMS....
Napisano 22 November 2007 - 17:33
A czy chcąc dostać raport o dostarczenie sms/mms trzeba, tak jak w V3 , za każdym razem zaznaczać przy wysyłce opcje raportu czy tez można zmienić ustawienia by za każdorazową wysyłką "raport" był generowany automatycznie??
Jak ewoluowało menu w V 6 w stosunku do V3??
Jak ewoluowało menu w V 6 w stosunku do V3??
Napisano 22 November 2007 - 23:11
Tak - standardowo musisz przy każdej wiadomości odhaczać raport. Jednak możesz zrobić tak. Zassaj programik Moto Supertrubka Odhacz na samym dole opcję do raportów i jazda - masz włączone raporty sms/mms standardowo. Jak nie chcesz raportu - musisz ręcznie odhaczyć 
Oczywiście jest to modyfikacja software'u
Oczywiście jest to modyfikacja software'u
Napisano 23 November 2007 - 23:12
Osobiście nic nie zauważyłem. Klapka ma lekki luz, ale musi takowy mieć - takie już właściwości mechaniczne są przy klapkach
I to nie jest żadna wada - po prostu mechanika. Wyświetlacz piękny, kolorki bardzo żywe - ja jadę na minimalnym podświetleniu - spokojnie wszystko widać. Przy jaśniejszym niż 3 - wali w nocy w oczy tak, że oślepnąć można 
Klawiatura podświetlana na niebiesko - rewelacyjnie to w nocy wygląda.
Telefon ten można zaliczyć do tych "ślicznie modowalnych" - mnóstwo alternatywnego softu w necie + patche etc (jak na te raporty czy nowe tryby "pasa startowego" - migające niebieskie paski na zew. szybce jak coś się dzieje i wiele innych).
Do tego bateria elegancko trzyma - grałem jakieś 2h (Java) i wskaźnik nadal pokazywał pełną baterię (po naładowaniu). Spadł o 1/3 po kilku kolejnych godzinach czuwania i kilku minutach rozmowy.
Klawiatura podświetlana na niebiesko - rewelacyjnie to w nocy wygląda.
Telefon ten można zaliczyć do tych "ślicznie modowalnych" - mnóstwo alternatywnego softu w necie + patche etc (jak na te raporty czy nowe tryby "pasa startowego" - migające niebieskie paski na zew. szybce jak coś się dzieje i wiele innych).
Do tego bateria elegancko trzyma - grałem jakieś 2h (Java) i wskaźnik nadal pokazywał pełną baterię (po naładowaniu). Spadł o 1/3 po kilku kolejnych godzinach czuwania i kilku minutach rozmowy.
Strona 1 z 1

Logowanie