Strona 1 z 1
Dokumenty potrzebne do Play dla Firm
Napisano 11 November 2007 - 16:52
sskeleton napisał:
Nie chcialem zakladac nowego tematu, dlatego pisze tutaj.
Co trzeba miec ze soba przy podpisywaniu umowy na play biznes? NIP? REGON?
Co trzeba miec ze soba przy podpisywaniu umowy na play biznes? NIP? REGON?
Doradca Biznesowy i prywatny w sieci Play - Wyślij e-mail
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Napisano 22 November 2007 - 09:04
Ech. Zależy od rodzaju firmy. Wszystko jest do znalezienia w Wykazie Dokumentów umieszczonym na stronie Playa.
LINK: Wykaz dokumentów niezbędnych do zawarcia umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych w zależności od typu podmiotu
Każdy z Was ma część racji. Szczegóły w pliku j/w.
LINK: Wykaz dokumentów niezbędnych do zawarcia umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych w zależności od typu podmiotu
Każdy z Was ma część racji. Szczegóły w pliku j/w.
Napisano 16 January 2009 - 15:23
Pytanie - co jak dopiero firmę otworzyłem? Nie mogę wziąć/przepisać z osoby prywatnej numeru? Mam już abo w Play ponad rok. Prywatnie. W lutym startuję z własną działalnością i chciałbym ten numer od razu na firmę przerejestrować. ZUSu nie mam, bo dopiero w marcu będę płacił pierwszy. Wiadomo - przy firmie liczy się tylko jedno - koszty! Nie chciałbym pierwszego miesiąca działalności zakończyć ze zbyt dużym dochodem więc każdy koszt ważny - zwłaszcza telefon, bo małych rachunków to raczej nie płacę ostatnio.
Napisano 16 January 2009 - 18:45
misioooo, nip regon wpis DO i czekasz na weryfikację, jak przejdziesz pozytywnie to robisz cesję a w zasadzie zmianę abonenta
ZUS już nie jest wymagany
ZUS już nie jest wymagany
kliknięcie "pomógł", mi też pomoże i na pewno dowartościuje
Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
Cała Polska czyta klientom, regulaminy promocji, codziennie!
Napisano 17 January 2009 - 16:08
pigus ale jaka cesja? Przecież nic się nie zmienia tylko zmiana z os. prywatnej na jednoosobową działalność. Przynajmniej w Plusie u mnie, w Orangu i w Erze taka zmiana jest zmianą na koncie, a nie cesją (zmianą właściciela numeru).
Ale spox - dokument zgłoszeniowy do ZUS będzie oczywiście więc problemów nie powinno być
Dam znać jak to poszło już "po" zabawie.
Ale spox - dokument zgłoszeniowy do ZUS będzie oczywiście więc problemów nie powinno być
Napisano 17 January 2009 - 16:35
misioooo, przepraszam. Wczytałem się jedynie w odpowiedź pidzeja nie czytając Twojej. Oczywiście, że przepisanie Umowy z os. fizycznej na tę samą os. fizyczna prowadzącą działalność gospodarczą jest tylko zmianą kategorii klienta dokonywaną przez zwykłe zgłoszenie na koncie, a nie cesję. Jednakże z racji bytu firmy poniżej 3 miesięcy musisz uzyskać zgodę Playa, a do tego są potrzebne dokumenty wpis, NIP, REGON + ZUS jeśli Play sobie tego zażyczy. Myślę, że teraz już wyjaśnione.
Co do zgody, zweryfikuję czy aby na pewno będzie musowa. Osoba tu się nie zmienia.
Co do zgody, zweryfikuję czy aby na pewno będzie musowa. Osoba tu się nie zmienia.
Strona 1 z 1

Logowanie