Mój Play: Dlaczego komputer nie wykrywa telefonu? - Mój Play

Skocz do zawartości

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Dlaczego komputer nie wykrywa telefonu?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Karolina198720 Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja czw, 08 lis 07
  • Miejscowość:Poznań

Napisano 09 listopad 2007 - 22:59

Po zainstalowaniu na nowo Samsung PC Studio 3 nadal komputer nie może sie połączyć z telefonem. Pomimo, że wszystko robiłam prawidlowo podczas instalacji-kabel usb podłączylam na koniec instalacji. :?:
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   gawlinski1 Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 37
  • Rejestracja wto, 06 lis 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 09 listopad 2007 - 23:40

a) windows jaki? jak XP dobrze
B) czy wykrylo urzadzenie? jak tak do tez dobrze:)
c) jak wykrylo telefon to czy napisalo ze zainstalowalo go czy ze brak sterownikow?
jak zainstalowalo prawidlowo to lecimy dalej...
d) czy w ustawieniach telefonu masz w polaczeniach wybrane usb czy bluetooth? jak USB to dobrze jak nie to zmien
...teraz to mi sie pomysły skończyły.. ale jak napiszesz więcej szczegółów to pomogę:)
dzień dobry chciał bym zareklamować BRAK ZASIĘGU W WINDZIE jeśli to sie nie zmieni rozwiąże umowę z wami:))))))))))))))))))))
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   artex92 Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 469
  • Rejestracja pią, 27 lip 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Wrocław
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Motorola Milestone
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 10 listopad 2007 - 00:03

Sproboj zaktualizowac pcstudio- powinno pomoc w 50%
Żal mi niektórych....
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   gawlinski1 Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 37
  • Rejestracja wto, 06 lis 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 10 listopad 2007 - 00:14

artex92, tez w 50% kupno nowego telefonu powinno załatwić sprawę
(drugie 50% to to ze może to być to taki sam model lub podobny)
bez żartów.
niech zainteresowana sie wypowie.. warto by było ze jak ktoś na forum coś pisze to by podawał szczegóły a nie tylko "telefon mi nie działa.. taki z klapka" to co dla nie których jest mało ważne może ułatwić odp i skrócić ilość postów do 2-3 i .
dzień dobry chciał bym zareklamować BRAK ZASIĘGU W WINDZIE jeśli to sie nie zmieni rozwiąże umowę z wami:))))))))))))))))))))
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mattOS Ikona

  • Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 118
  • Rejestracja wto, 09 paź 07
  • Miejscowość:Warszawa / Puławy

Napisano 10 listopad 2007 - 07:35

Karolina198720 napisał:

Po zainstalowaniu na nowo Samsung PC Studio 3 nadal komputer nie może sie połączyć z telefonem. Pomimo, że wszystko robiłam prawidlowo podczas instalacji-kabel usb podłączylam na koniec instalacji. :?:


Wyskoczyla informacja ze wszystko zainstalowalo sie poprawnie?

Czy po podlaczeniu kabla usb laduje Ci telefon?

Sproboj podlaczyc sie przez "odtwarzac multimedialny":
1) Ustawienia/Ustawienia telefonu/Ustawienia USB/Odtwarzacz mulimedialny
2) Musisz miec zainstalowany Windows Media Player 10 albo 11 - tak na dobra sprawe nie wiem czy to jest wymagane bo mialem zainstalowana juz 11, ale lepiej zeby byla
3) Podlacz kabel do telefonu - telefon ma w sobie wszystkie sterowniki wiec instalacja powinna pojsc bezperoblemowo. Nastepnie ikonka komorki powinna wyswietlic sie w moim komputerze. Bardzo duza szybkosc pzesylu danych - 2 czasami i 3 razy szybsza niz przez PC studio i Bluetooth'a.

Prosze odpowiedzec na pytanie dotyczace ladowania talefonu - mozesz miec uszkodzny kabel USB

Pozdrawiam
looking for purpose
0

#0 Bot Reklamowy

  • Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --



#6 Użytkownik nie jest zalogowany   gawlinski1 Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 37
  • Rejestracja wto, 06 lis 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 10 listopad 2007 - 11:08

mattOS, Windows Media Player nie jest wymagany to tylko player.. moze byc nawet winamp..:)
dzień dobry chciał bym zareklamować BRAK ZASIĘGU W WINDZIE jeśli to sie nie zmieni rozwiąże umowę z wami:))))))))))))))))))))
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   BrowaRR Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja pon, 12 lis 07
  • Miejscowość:polska

Napisano 12 listopad 2007 - 11:12

u mnie tez problem a sytuacja wygląda tak ze instaluje pc studio 3, usb drivers podłączam telefon i mam wybrać sposób połączenia daje usb..czekam i czekam i nic:/ a telefon zaczyna sie ladowac:/ nie wiem co sie stało ale wcześniej wszystko działało bez problemu i zauważyłem ze ostatnio coś dużo problemów z tym podłączeniem na forum sie pojawiłlo
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   santix Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja pią, 26 paź 07
  • Miejscowość:g-wo

Napisano 12 listopad 2007 - 19:17

Po zainstalowaniu PC Studio i podlaczeniu kabelka do telefonu zrob cos takiego:
Wpisujemy na klawiaturze telefonu następujący kod *#0523# i wybieramy kolejno:
[9] common --> [6] USB Configuration --> [1] Samsung USB
Mi pomoglo, Tobie zarowno tez pomoze ;]
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   BrowaRR Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja pon, 12 lis 07
  • Miejscowość:polska

Napisano 12 listopad 2007 - 22:14

santix napisał:

Po zainstalowaniu PC Studio i podlaczeniu kabelka do telefonu zrob cos takiego:
Wpisujemy na klawiaturze telefonu następujący kod *#0523# i wybieramy kolejno:
[9] common --> [6] USB Configuration --> [1] Samsung USB
Mi pomoglo, Tobie zarowno tez pomoze ;]


pomogło, browar sie należy dzieki
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   husio Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja pią, 07 gru 07
  • Miejscowość:Rzeszów

Napisano 07 grudzień 2007 - 16:33

To ja już nie wiem. Próbowałem już wszystkich z ww. porad(i nie tylko) ale nic nie pomaga...:/ . zainstalowalem pc studio podlaczylem kabelek (bateria mi sie laduje) i nic ... probowalem kompa i koma wyłączać i włączać ale nic nie pomaga...komputer go poprostu nie widzi... Próbowałem tez wpisywac te kody na koma ale tez nic to nie dało( zreszta ja [1] Samsung USB mialem ustawione domyslnie). Nie mam pomyslu poprostu co z tym zrobic moze ktos jakis ma ? ... telefon mam od kilku dni wiec glupio byloby jakby juz cos nie dzialalo.
husek
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   szejq Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja pon, 03 gru 07
  • Miejscowość:Szczecin

Napisano 08 grudzień 2007 - 11:39

santix napisał:

Po zainstalowaniu PC Studio i podlaczeniu kabelka do telefonu zrob cos takiego:
Wpisujemy na klawiaturze telefonu następujący kod *#0523# i wybieramy kolejno:
[9] common --> [6] USB Configuration --> [1] Samsung USB
Mi pomoglo, Tobie zarowno tez pomoze ;]


Mi to też pomogło. Poprostu trzeba chyba pamiętać, że po wgraniu javy znów trzeba sie przestawić na usb connection a nie qualmcom czy coś takiego
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Strrrrrr! Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja czw, 20 gru 07
  • Miejscowość:znienacka

Napisano 27 grudzień 2007 - 02:24

Niby istnije możliwość zgrywawnia muzyki wprost z WMP, jednak ja jakoś nie mogę się do tego dopokać. Próbowałam różnych kombinacji i wszystko na nic.
Gdy włączyłam opcję "Odtwarzacz Multimedialny" przy opdłączaniu kabla YSB, system wykrył nowe urządzenie, jednak po chwili poinformował mnie że 'Wystąpił błąd podczas instalacji sprzętu.Twój nowy sprzęt może nie działać właściwie"
Chyba nie muszę dodawać że komputer nie wykrywa mojego telefonu jako dysku przenośnego...
Mam win Xp i zainstalowane Pc Studio(żeby nie było że że że że ;) )
W czym problem?
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   HeNtai Ikona

  • Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 108
  • Rejestracja pon, 17 wrz 07
  • Miejscowość:Szczecin
  • Zainteresowania:all ;'d

Napisano 27 grudzień 2007 - 10:57

Masz WMP 11? (10 ma problemy)
XP z Service Pack 2 jest?
Poprawnie zainstalowane sterowniki do USB?
Inne urzadzenia dzialaja po tymi portami USB?
Jaka masz wersje PC Studio?
PLAY'owiec, nie ZOMO'wiec!
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Strrrrrr! Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja czw, 20 gru 07
  • Miejscowość:znienacka

Napisano 27 grudzień 2007 - 14:18

HeNtai napisał:

Masz WMP 11? (10 ma problemy)
XP z Service Pack 2 jest?
Poprawnie zainstalowane sterowniki do USB?
Inne urzadzenia dzialaja po tymi portami USB?
Jaka masz wersje PC Studio?

1. Tam. Mam WMP 11
2. jest
3. Eee tzn? Zainstalowałam te sterowniki co były na płycie i tyle ;f
4. Nie mam żadnych innych podpiętych urządzeń
5. Samsung PC Studio 3. 1.2 GF5
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   mattOS Ikona

  • Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 118
  • Rejestracja wto, 09 paź 07
  • Miejscowość:Warszawa / Puławy

Napisano 27 grudzień 2007 - 17:04

ja zmienilem tylko z samsung PC na odtwarzacz multimedialny i tyle

sterowniki ma telefon w sobie - insatalowanie trwalo moze ze 25 sekund i przebieglo bezproblemowo

no i mam WMP11
looking for purpose
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Strrrrrr! Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja czw, 20 gru 07
  • Miejscowość:znienacka

Napisano 27 grudzień 2007 - 17:07

Bardzo fajnie... Ale co z tego?
U mnie ta opcja nic nie daje

[ Dodano: 2008-01-01, 23:45 ]
Naprawdę nikt mi nie jest w stanie pomóc? :(
Nie wiem czy iść z tym do serwisu czy lepiej nie bo mnie wyśmieją
Niemożliwe aby wina siedziała po stronie mojego systemu. Przecież to Xp a w przypadku tego systemu nie powinno być problemów z USB, to nie win98 :-?
Występują problemy przy instalacji sterowników. Tak si widzi sytuacji w meneżerze urządzeń;

Załączone pliki


0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   adek Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 18
  • Rejestracja czw, 18 paź 07
  • Miejscowość:wy to wiecie

Napisano 11 luty 2008 - 17:38

Witam.
żeby nie zaczynać nowego tematu pozwolicie że podepnę się tutaj :D
Otóż ja równiez nie moge podłaczyć samsunga pod kompa. Jak go podłącze kabelkiem to wykrywa mi aparat :/ w menedzeru urządzeń jest - urzadzenie do obrazowania :-? NIe wiem jak to się stało i co się porobiło;/ Wcześniej wszystko działało bez problemu.

Oczywisice WM 11 - jest
USB stery - są
w telefonie ustawione na - odtwarzacz mulimedialny.


Miał ktos cos podobnego albo wie jak to rozwiązać żeby wykrywało mi jako - urządzenie przenośne, tak abym mógł zgrywać dalej mp3??

Pozdro
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   typ009 Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 2694
  • Rejestracja wto, 20 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Rybnik
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 11 luty 2008 - 18:34

jak chcesz przenosić mp3 i inne to zainstaluj Samsung PC Studio, które masz na cd albo szarpnij sie kilka groszy na czytnik kart pamięci
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   adek Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 18
  • Rejestracja czw, 18 paź 07
  • Miejscowość:wy to wiecie

Napisano 11 luty 2008 - 23:02

Samsung PC Studio też mam zainstalowane, Telefon jest dalej wykrywany przez system jako urządzenie do obrazowania/aparat. Wcześniej tego nie było.
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   chelol Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja sob, 05 kwi 08
  • Miejscowość:Sanok

Napisano 05 kwiecień 2008 - 17:15

Ja ;
-mam Win98(nie moge przeindtalować, bo komp siądzie)
-mam WMP ale 9
-nie mam Sam PC Studio


CO ROBIĆ??????????????????
0

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych