witam! jak w temacie... czy z tego tel sciagaja juz simlocki, czy sa jakies problemy po zdjeciu simlocka i le mniej wiecej kosztuje zdjecie simlocka???
Strona 1 z 1
simlock
Napisano 06 November 2007 - 15:28
idzie bez problemu kosztuje jakies 60-100 zl w zaleznosci od serwisu.Ale nie wszystkie serwisy go robia ogólnie sprzet do LG jest drogi i tak szybko sie nie zwraca. Pamietaj ze po zdjeciu simlocka stracisz gwarancje i wszystkie dane. Niestety zdjecie simlocka w LG tak wlasnie dziala. Wczesniej jesli to mozliwe skopiuj dane ktora sa Ci potrzebne i dopiero wtedy wybierz sie do serwisu.
Napisano 06 November 2007 - 17:51
Witam co chodzi o simlocki to jest bardzo krótka historia, gdyż to nie LG wymaga telefonu z simlockiem na gwarancji tylko SAM OPERATOR. Telefon możesz oddać bez simlocka ale tylko do serwisu i nigdzie inndziej ci tego nie uwzględnią. Przykładem tym opieram się gdyż mój brat miał motke V600 i wypaliły mu się 4 piksele na lcd wewnętrznym tel. był w sieci era na simlocku wcześniej zakupiony na allegro . A brat wcześniej sobie sam simlocka ściągnął więc napisał a później zadzwonił do serwisu akurat w Warszawie i powiedzieli że nie ma problemu a o simlocka to sami powiedzieli że oni nie zakładają simlocka tylko na zlecenie danego operatora i to operator zastrzega w gwarancji o simlocku a nie producent i serwis. Polecam zadzwonić do serwisu LG i wypytać o szczegółowe dane pozdrawiam. Mam nadzieje że pomogłem :-)
Napisano 07 November 2007 - 13:40
Widzisz kazdy serwis ktory chce odblokowywac tel wgrywac softy itp musi naprawde porzadne pieniadze za soft zaplacic. Stad tez wysokie ceny simlockow ktore z czasem spadaja...Pytales io simlocka odpowiedzialem na pomorzu tak sie kształtują ceny simockow
Strona 1 z 1

Logowanie