I tutaj pytanie: czy przy pierwszej wizycie dotyczącej przeniesienia trzeba podawać jakieś numery seryjne obecnej karty SIM, czy np. sam nr telefonu i dane osobowe?
Strona 1 z 1
Przeniesienie Orange -> Play
Napisano 03 November 2007 - 13:05
controverse napisał:
Jako, że jestem nieletni, to muszę wysłać mamusię żeby załatwiała mi przeniesienie 
I tutaj pytanie: czy przy pierwszej wizycie dotyczącej przeniesienia trzeba podawać jakieś numery seryjne obecnej karty SIM, czy np. sam nr telefonu i dane osobowe?
Na początku upewnij się czy Twój numer jest zarejestrowany w Orange, jeżeli masz na abonament to na pewno jest, jeśli na kartę to najprawdopodobniej nie. Następnie udaj się z osobą pełnoletnią do salonu Play. Podajesz im numer telefonu, a także wszystkie dane osobowe i jeżeli chcesz wypełniasz kartę pełnomocnictwa (w ten sposób Play robi wszystko za Ciebie, nie musisz latać po salonach), za kilka dni dzwonią, że operacja się powiodła lub nie i idziesz podpisywać umowę do salonu..
Napisano 03 November 2007 - 13:13
controverse napisał:
Numer na pewno jest zarejestrowany na moją mamę, jako że nie bardzo mam czas to muszę ją puścić samą na głęboką wodę
Jakie informacje będzie musiała podać przy tej operacji?
Nie jestem dokładnie pewny, ale z pewnością numer telefonu, dane osobowe.. możliwe że numer karty SIM też. Zależy czy chcesz zlecić im pełnomocnictwo czy chcesz sam latać po salonach i to załatwiać...
Napisano 03 November 2007 - 13:46
tomo napisał:
Podajesz im numer telefonu, a także wszystkie dane osobowe i jeżeli chcesz wypełniasz kartę pełnomocnictwa (w ten sposób Play robi wszystko za Ciebie, nie musisz latać po salonach), za kilka dni dzwonią, że operacja się powiodła lub nie i idziesz podpisywać umowę do salonu.. 
Jezeli obecny numer w orange jest uzywany w systemie pre-paid wniosek musi byc podpisany z pelnomocnictwem
Napisano 03 November 2007 - 13:57
DaNTe napisał:
tomo napisał:
Podajesz im numer telefonu, a także wszystkie dane osobowe i jeżeli chcesz wypełniasz kartę pełnomocnictwa (w ten sposób Play robi wszystko za Ciebie, nie musisz latać po salonach), za kilka dni dzwonią, że operacja się powiodła lub nie i idziesz podpisywać umowę do salonu.. 
Jezeli obecny numer w orange jest uzywany w systemie pre-paid wniosek musi byc podpisany z pelnomocnictwem
Musi być? Na infolinii powiedziano mi, że mogę podpisać albo i nie. Gdy nie podpiszę, będę musiał wszystko sam załatwiać, a gdy podpiszę oni się tym zajmą.
Napisano 03 November 2007 - 14:07
DaNTe napisał:
Po pierwsze jezeli odnosisz sie sie wypowiedzi przed Twoja nie uzywaj opcji "cytuj". Po drugie w przejsciu z pre-paid nie istnieje mozliwosc wniosku bez pelnomocnictwa.
Informuję, że w pierwszej kolejności odwiedza Pan Salon Sprzedaży Play w
celu wypełnienia wniosku o przeniesienie numeru. Do tego potrzebny jest
tylko dowód osobisty, potwierdzający zameldowanie na pobyt stały.
Zachęcamy Pana do skorzystania z pełnomocnictwa. Jest to usługa bezpłatna,
oferowana z myślą o zaoszczędzeniu czasu naszym klientom. Wszelkie
formalności związane z przeniesieniem numeru
załatwia pełnomocnik.
Pytanie odnosiło się właśnie do przeniesienia numeru z karty do Play abonament. Jak widać, nie jest ona wymagana.
Napisano 03 November 2007 - 14:21
W przypadku przenoszenia numeru z systemu prepaid pełnomocnictwo jest wymagane, bez zgody na pełnomocnictwo nie założy się sprawy o przeniesienie numeru. Wybór taki jest mozliwy jedynie przy przenoszeniu numeru ABONAMENTOWEGO. Tak jak napisał DaNTe - innej mozliwości nie ma. I nie decyduje tu typ usługi, na którą się przechodzi, a typ usługi, z której się przechodzi. Jednym słowem. z karty TYLKO z pełnomocnictwem, z abonamentu z lub bez pełnomocnictwa.
Napisano 03 November 2007 - 14:23
pigus napisał:
W przypadku przenoszenia numeru z systemu prepaid pełnomocnictwo jest wymagane, bez zgody na pełnomocnictwo nie założy się sprawy o przeniesienie numeru. Wybór taki jest mozliwy jedynie przy przenoszeniu numeru ABONAMENTOWEGO. Tak jak napisał DaNTe - innej mozliwości nie ma.
W takim razie serwis pomocy internetowej wprowadza ludzi w błąd. Jednak to i tak nie ważne, bo i tak skorzystałbym z tego pełnomocnictwa, w sumie to tylko lepiej dla nas.
Napisano 23 February 2008 - 10:13
W tej chwili mam telefon w Orange na abonament. Umowę terminową mam do 15 kwietnia, natomiast okres rozliczeniowy kończy mi się zawsze 18 danego miesiąca. Zamierzam zatem złożyć oświadczenie o nieprzedłużaniu umowy przed 15 marca (np. 12 marca). Kiedy według Was najlepiej iść do Play'a i złożyć dyspozycję przeniesienia numeru, tak aby przeniesienie numeru do Playa nastąpiło najpóźniej do 18 kwietnia. Dzięki z góry za info. Pozdrawiam
Marcin
Strona 1 z 1

Logowanie