Nie mniej nie załuje zakupu, filmów nie bede ogladał, ale jakość kładąca, super. Ilośc dzwonków: de facto 1, motywów 2. Smutny wybór.... Tyle na razie.
Strona 1 z 1
Pierwsze wrażenia
Napisano 23 October 2007 - 08:21
Użytkuje od dwóch dni. Dużo pozytywów, ale zacznę od wad, tych przynajmniej, które odkryłem już. Obsługa menu - da sie przyzwyczaić, ale wkurzające jest to, że aby wykonać prostą czynność trzeba kilka razy naciskać róźne polecenia. Prosty przykład, do netu można wejść jednym przyciskiem, ale zamknięcie przegladarki nie zamyka sprawy. Trzeba przejsć do innej części menu i rozłączyć się (znowu klikając ze 4 przyciski po drodze). Nie da się niczego skasować od razu, trzeba zaznaczać, kasować a potem jeszcze potwierdzać. Bateria, wczoraj kładłem sie spac, wskaźnik pokazywał połowe stanu naładowania. Rano telefon wyłączony, powód? Zero energii. To zaskoczenie totalne. W ciągu dnia zawiesił się raz. Pomaga tylko wyjęcie baterii, a spróbujcie ją wyjąć....
) Się da, ale trzeba pomyslec. Jak ktoś uzytkował Nokie to płacze nie rozumiejąc dlaczego trzeba męczyć tyle guzików. Nie odkryłem żadnych możliwości skrótów, poza uproszczonym wybieraniem numeru. Szkoda. Dobrze ze dostep do aparatu jednym klawiszem. Czekam aż ktoś (może ja sam) odkryje, że jednak można toto przyspieszyć. Zastrzeżenie: jedyne szybsze posługiwanie sie poleceniami, to umieszczenie komend na ekranie głownym. Moze to wlasnie to.... tyle że robi się śmietnik.
Nie mniej nie załuje zakupu, filmów nie bede ogladał, ale jakość kładąca, super. Ilośc dzwonków: de facto 1, motywów 2. Smutny wybór.... Tyle na razie.
Napisano 23 October 2007 - 15:12
. Jak się sprawują same klawisze? Jak przyglądałem się temu telefonowi w Empiku to dość mocno trzeba było je naciskać. Wziąwszy pod uwagę to, co mówisz zapowiadają się kłopoty z jej użytkowaniem (natury czysto ergonomicznej). Powiedz też, jak sprawuje się iTap w wersji polskiej. W mojej starej V3 jest to rzecz często mnie irytująca z braku możliwości wyłączenia naszych narodowych znaków diakrytycznych. Z drugiej strony, to wszak Symbian a widziałem gdzieś program który po napisaniu smska a przed jego wysłaniem ogałaca go ze wszystkich akcentów.
. Napisałbyś też parę słów o odtwarzaczu muzyki. Czy nie przegapili czegoś jeśli chodzi o przeglądanie większej biblioteki (wszak Motorola chwali się obsługą kart do 32Gb, choć 8Gb dopiero pod koniec tego roku będą dostępne).
. Napisałbyś też parę słów o odtwarzaczu muzyki. Czy nie przegapili czegoś jeśli chodzi o przeglądanie większej biblioteki (wszak Motorola chwali się obsługą kart do 32Gb, choć 8Gb dopiero pod koniec tego roku będą dostępne).
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
Napisano 23 October 2007 - 19:12
Daj mi ze dwa dni, mam sporo pracy i tylko dzwonie. Jak masz duze paluchy to.... ja mam srednie i nie zawsze sie udaje, ale nie chce juz krytykowac, mysle ze sie przyzwyczaje. Znalazłem strone, ktora moze sie przydac: http://matrax.net/fo...7418#post577418
tyle na razie. Dzwonilem do Moto, baterie trzeba sformatowac, ja to pominalem, zobacze jutro ile wytrzyma, jade pociagiem 4 h i zapuszcze e-booka. Do nastepnego...
tyle na razie. Dzwonilem do Moto, baterie trzeba sformatowac, ja to pominalem, zobacze jutro ile wytrzyma, jade pociagiem 4 h i zapuszcze e-booka. Do nastepnego...
Napisano 30 October 2007 - 09:40
mytoken napisał:
Dzwonilem do Moto, baterie trzeba sformatowac, ja to pominalem, zobacze jutro ile wytrzyma, jade pociagiem 4 h i zapuszcze e-booka. Do nastepnego...
Baterii litowych nie trzeba formowac, tym bardziej "formatowac". Dales sie nabrac (krotko mowiac serwis Moto Cie zlal...)
Motorole Z8 wycofali z UK ze wzgledu na duze problemy z oprogramowaniem. Dobrze (i dluzej na baterii) bedzie dzialac za jakis czas, jak wprowadza normalne (a nie testowe) oprogramowanie.
Zauwazylem ze wiele telefonow sprzedawanych w Play, to swego rodzaju eksperymenty - aparaty, ktore jeszcze nie weszly na rynek swiatowy, bo sa w fazie testow. Czyzby Play bral kase za testowanie aparatow na swoich klientach?
Napisano 30 October 2007 - 14:14
DaNTe napisał:
Po prostu jestes przyzwyczajony tym ze "trójca" wprowadza telefony dopiero jak reszta europy sie nimi znudzi...gdyby wprowadzali nowosci musieli by podniesc i tak wysokie ceny telefonow
Nie mam nic przeciwko wprowadzaniu na rynek nowosci. Jednak testowanie produktow "beta" na klientach nie jest fair (trafilem na nieszczesny KU250, widze ze teraz z Motka Z8 jest podobnie - sieci w UK wycofuja ja ze sprzedazy ze wzgledu na niedzialajacy soft - az do chwili naprawienia go przez producenta...)
Napisano 13 November 2007 - 18:58
O2 wcale nie wycofuje z8 wprowadza jej nastepce wiec raczej to nie jakies eksperymentowanie przez play na klientach. Co do tej motorli soft poprostu nie jest dopracowany pewnie po z10 sie to zmieni ale trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Jak tam opinia po uzytkowaniu telefonu przez znacznie dluzszy czas zmienila sie?
Napisano 21 December 2007 - 12:17
Minelo pol roku od zakupu. Masakra, wylacza sie co chwile, juz druga naprawa. Okazuje sie ze klawisze przyklejone sa obustronna tasma klejaca !!! )male kolko w srodku np=.
Jesli macie ten telefon w zasiegu wzroku, szybko odwroccie glowe gdzie indziej..,
jesli nie chcecie zalowac
Jesli macie ten telefon w zasiegu wzroku, szybko odwroccie glowe gdzie indziej..,
jesli nie chcecie zalowac
Napisano 17 January 2008 - 17:55
Telefon posiadam od 7 miesiecy..... Totalna porazka. Pierwsze miesiace tel. jak najbardziej pozytywnie ogarniety, wszystko dziala jak trzeba i posiada co trzeba. Po około 4 miesiącu zaczynal sie wieszac nie raz czy dwa dziennie ale czasami potrafil nawet po kilka razy w ciagu godziny, co gorsza mialem nawet przypadki ze niechcial sie wlaczyc. Dopiero po kilku godzinach meczenia sie wsadzania i wysadzania bateri zaczynal pracowac ale nie tak jak trzeba :evil: Przypadkow takich mialem kilka ale po ostatnim cos mu calkowice odwalilo i przycisku niedzialaja tak jak powinny. Telefon całkowicie zbzikował naciskajac OK potrafi wejsc w kalendarz czy odpalic jakies zdjęcie mimo ze cel byl zupelnie inny. O wejsciu do MENU juz wogole zapomnialem, bo gdy naciskam "Domek" to otwiera mi sie ta lista co sie powinna otwierac po nacisnieciu przycisku wyzej ( lewa najwyzsza kropka ). Zamierzam jeszcze sie dowiedziec czy da sie go naprawic w punkcie GSM ale mimo to telefon po prostu robiony na wyglad i aby go jak najszybciej wypuscic na rynek! Kupilem go za niewiele ponad 200 funtow z nadzieja ze posluzy mi on chociaż 2 lata.... zawiodłem się!!!
Napisano 06 March 2008 - 21:07
konorr napisał:
.
trzeba było sformatować
Osobiście zastanawiam się nad tym telefonem, mam w komunikatorze symbiana i nie narzekam, więc czemu miałbym narzekać na tego? Jest aż tak źle?
Dla przyszłych użytkowników ten test podsuwam;)
http://telefon.gsm.p...ZR-Z8/test.html
Strona 1 z 1

Logowanie