- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Zaświadczenie o zatrudnieniu
Napisano 02 October 2007 - 21:54
Niestety od paru miesięcy istnieje dodatkowy wymóg o którym potencjalny klient raczej nie wie. Zaświadczenie przedstawione do podpisania umowy MUSI zawierać numer pesel bądź serię i numer dowodu osobistego. Głupi wymóg, szczególnie że większość pracodawców nie wpisuje standardowo takich danych na druk. Tylko w PLAY dotychczas spotkałem się z tym wymogiem, ale niestety... mus to mus.
Tak więc jeśli ktoś z Was zamierza podpisać umowę z P4 niech pamięta o tych danych w chwili pobierania zaświadczenia o zatrudnieniu od swojego pracodawcy.
Napisano 03 October 2007 - 11:49
Napisano 03 October 2007 - 12:00
Jednak w przypadku Playa sam sobie drukujesz. Do tego masz miejsce na pesel. Jak szef będzie wypełniał (czy księgowa np.) to powinien zauważyć to pole. Jak nie zauważy - sam sobie tam wpiszesz i już. I nie jest to łamanie prawa. Twoje dane i twoje zaświadczenie. Możesz je legalnie sam wypełnić. Ważne, żebyś nie podrabiał podpisów/pieczątek nie swoich i tyle.
Napisano 03 October 2007 - 12:21
Napisano 06 October 2007 - 17:48
Ponieważ jednak jak idiota czekałem na U 700 albo inny sensowny telefon jak N6151 (a prawda jest taka, że dostępne są tylko low-endy i może 1 czy dwa modele z wyższej półki na tydzień, które od razu lądują na allegro, bo takie są układy w salonach...), to i tak pewnie bym się nie doczekał. Trudno- nie ta sieć, to inna. Miałem średnio około 500 minut wychodzących miesięcznie, więc pewnie ktoś mnie przygarnie
Napisano 06 October 2007 - 18:33
Nemo napisał:
Salony rozdały wiele blankietów i dlatego jest ten miesiąc przejściowy.
:roll: no to gratuluje wyszkolenia personelu na Placu Konstytucji - konsultantka z przykrością oznajmiła mi że nie przyjmą mojego, tylko te które sami dają... ALe jak teraz wszedłem na stronkę, to zgodnie z "Wykaz_dokumentow_do_umowy_0_17.pdf" miała rację...
A co do rachunków, to w momencie gdy człowiek robi projekty w całym kraju i wiele rzeczy zapewnia pracodawca, trudno mieć cokolwiek na siebie :/// Nawet mieszkanie wynajmuje mi firma :/ W sumie jak zrobiłem szybki rachunek sumienia, to jedyne fvat na mnie to net w Aster - sam net, czyli nie kabłówka, więc i tak nie przejdzie :///
PS. Jak teraz poczytałem dokładniej, to i tak nie wejdę w Play - chciałem topowy abo, czyli 150 zł. I jak zobaczyłem coś takiego, to po prostu zaniemówiłem :
ważna karta kredytowa (wypukła). Karta kredytowa jest wymagana zawsze przy
zakupie telefonu w abonamencie 150 - Jeżeli klient nie ma żadnego z powyższych
dokumentów i wyraźnie zgadza się na kserokopię karty.
R O T F L po prostu - chcesz wysoki abo, daj nam zrobić kopię swojej karty. Chyba w głowach im się pomieszało...
Napisano 06 October 2007 - 18:38
KudrigY napisał:
Na stronie jest wykaz w wersji 18, który będzie obowiązywał od 1/11, w linku jest błędna wersja [17].
KudrigY napisał:
No właśnie, racja z tym przepisem, ale tak samo jak Nowy wzór Zaświadczenia bezwzględnie będzie honorowany od 1/11. Do końca X Abo 150zł można wziąć na dowolny dokument z listy obowiązujących i honorowanych przez Play.
Napisano 06 October 2007 - 18:52
W sumie moje plany dot. N6151 ostro się zdezaktualizowały jak na różnych forach zaczęto pisać jak szybko leci bateria, i ogólnych problemach z czułoscią baterii li-po w tej nokii... Teraz już na nią nie poluję...
Napisano 07 October 2007 - 00:06
www.host44.pl - www.akcjasos.pl - www.kkozle.pl
Napisano 07 October 2007 - 08:06
Ja na razie przyjmuję nowe druki i stare (jeżeli formalnie z nimi jest wszystko w porządku)
Napisano 07 October 2007 - 09:40
Przyznanie większego limitu aktywacji trwa do 24h roboczych i musisz z niego skorzystać w ciągu 4 dni. Potem traci ważność.
Sam z tego korzystam, żeby numer z oranga przenieść i załapać się na promocję świąteczną jakąś. Inaczej musiałbym do połowy stycznia czekać.
Napisano 07 October 2007 - 09:48
DaNTe napisał:
może to być np. ostatni opłacony racunek z Play
Napisano 07 October 2007 - 16:12
Gdzie logika w działaniu operatora?
PS.
Wracając do karty kredytowej, to ciekawe czy mają możliwość sprawdzić:
a). czy karta nie jest zastrzeżona (została skradziona/zagubiona)
c). czy jej posiadacz jest rzeczywiście jej właścicielem (np. Nowak, Malinowski)
- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie