Mój Play: Zaświadczenie o zatrudnieniu - Mój Play

Skocz do zawartości

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zaświadczenie o zatrudnieniu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   szpiegu86 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 194
  • Rejestracja Sun, 29 Apr 07
  • Miejscowość:Jel.Góra / Wrocław
  • Zainteresowania:Internet, polityka, historia najnowsza

Napisano 02 October 2007 - 21:54

Od dnia dzisiejszego (tj. 02-10-2007) we wszystkich punktach sprzedaży akceptowane są tylko zaświadczenia o zatrudnieniu wystawione na firmowych drukach PLAY, które na szczęście dostępne są na stronie www operatora.
Niestety od paru miesięcy istnieje dodatkowy wymóg o którym potencjalny klient raczej nie wie. Zaświadczenie przedstawione do podpisania umowy MUSI zawierać numer pesel bądź serię i numer dowodu osobistego. Głupi wymóg, szczególnie że większość pracodawców nie wpisuje standardowo takich danych na druk. Tylko w PLAY dotychczas spotkałem się z tym wymogiem, ale niestety... mus to mus.
Tak więc jeśli ktoś z Was zamierza podpisać umowę z P4 niech pamięta o tych danych w chwili pobierania zaświadczenia o zatrudnieniu od swojego pracodawcy.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477
  • Rejestracja Wed, 26 Sep 07
  • Miejscowość:Wrocław
  • Operator:PLAY
  • Telefon:HTC Trinity, HTC Touch Dual
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 02 October 2007 - 21:58

Numer pesel lud DO twój oczywiście? Przecież taki możesz sam dopisać sobie do zaświadczenia. Chyba, że coś źle zrozumiałem.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   szpiegu86 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 194

Napisano 03 October 2007 - 11:19

Spróbuj sobie sam dopisać coś na zaświadczeniu... życzę wtedy powodzenia w punkcie sprzedaży. Nie przyjmą Ci poprostu dokumentu, jeśli zauważą że ktoś dokonywał jakiś zmian
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477

Napisano 03 October 2007 - 11:49

Przecież ty nic nie zmieniasz. Dopisujesz tylko kilka (11) cyfr w ospowiednie miejsce. Nie kreślisz, nie podrabiasz niczego... Bez grafologa raczej nikt nie zauważy. Dodatkowo nie wprowadzasz tam fałszu - twoje nazwisko i twój pesel. Ja zaświadczenie o zarobkach jak brałem to sam całe wypełniłem. Szef tylko podpisał i podbił. Równie dobrze mógłbym in-blanco wziąść od szefa i potem sobie wypełnić.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905
  • Rejestracja Thu, 08 Mar 07
  • Miejscowość:Playowo
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 03 October 2007 - 11:52

Są zaświadczenia z miejscem na PESEL a są bez takiego miejsca, są też zaświadczenia drukowane z komputera, więc tu jest już problem.
08 Mar 2010 - 3 latka na forum!
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477

Napisano 03 October 2007 - 12:00

Tu się zgodzę - jak drukowane to lipa.
Jednak w przypadku Playa sam sobie drukujesz. Do tego masz miejsce na pesel. Jak szef będzie wypełniał (czy księgowa np.) to powinien zauważyć to pole. Jak nie zauważy - sam sobie tam wpiszesz i już. I nie jest to łamanie prawa. Twoje dane i twoje zaświadczenie. Możesz je legalnie sam wypełnić. Ważne, żebyś nie podrabiał podpisów/pieczątek nie swoich i tyle.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905

Napisano 03 October 2007 - 12:21

misioooo, szpiegu86 pisał o tym, że wcześniej takiego wymogu nie było [nr Pesel, nr i seria DO] i nie ma w innych sieciach. Ty wskazujesz na wzór zaświadczenia, które obowiązuje od wczoraj i tam - owszem jest miejsce na Pesel, masz tez rację, że takie zaświadczenie możesz sam sobie wypełnić, jedynie osoba podbijająca sprawdza i podpisuje się pod nim.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   KudrigY Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Sat, 06 Oct 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 06 October 2007 - 17:48

LOL, no to właśnie stracili potencjalnie kilkanaście tysięcy klientów, w tym mnie. Pracuję w firmie opartej na ISO, i dostałem tylko "firmowe" zaświadczenie (ISOwskie...), a o podpisaniu czegoś "zewnętrznego" mogę zapomnieć... I pewnie w innych firmach mających dokumenty wg ISO też będzie problem z podpisaniem takiego papierka...

Ponieważ jednak jak idiota czekałem na U 700 albo inny sensowny telefon jak N6151 (a prawda jest taka, że dostępne są tylko low-endy i może 1 czy dwa modele z wyższej półki na tydzień, które od razu lądują na allegro, bo takie są układy w salonach...), to i tak pewnie bym się nie doczekał. Trudno- nie ta sieć, to inna. Miałem średnio około 500 minut wychodzących miesięcznie, więc pewnie ktoś mnie przygarnie :P
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905

Napisano 06 October 2007 - 17:52

KudrigY, a nie masz żadnego rachunku za media na siebie? Do końca X honorowane są wszystkie rodzaje zaświadczeń. 6151 jest już ponownie dostępna, z U700 czekamy.
08 Mar 2010 - 3 latka na forum!
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Nemo Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1384
  • Rejestracja Sun, 04 Feb 07
  • Miejscowość:Jankowice
  • Taryfa:One Play

Napisano 06 October 2007 - 18:10

dopiero od 1 listopada obowiązuje nowy druk.
Salony rozdały wiele blankietów i dlatego jest ten miesiąc przejściowy.
Dołączona grafika
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   KudrigY Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 06 October 2007 - 18:33

Nemo napisał:

dopiero od 1 listopada obowiązuje nowy druk.
Salony rozdały wiele blankietów i dlatego jest ten miesiąc przejściowy.

:roll: no to gratuluje wyszkolenia personelu na Placu Konstytucji - konsultantka z przykrością oznajmiła mi że nie przyjmą mojego, tylko te które sami dają... ALe jak teraz wszedłem na stronkę, to zgodnie z "Wykaz_dokumentow_do_umowy_0_17.pdf" miała rację...

A co do rachunków, to w momencie gdy człowiek robi projekty w całym kraju i wiele rzeczy zapewnia pracodawca, trudno mieć cokolwiek na siebie :/// Nawet mieszkanie wynajmuje mi firma :/ W sumie jak zrobiłem szybki rachunek sumienia, to jedyne fvat na mnie to net w Aster - sam net, czyli nie kabłówka, więc i tak nie przejdzie :///

PS. Jak teraz poczytałem dokładniej, to i tak nie wejdę w Play - chciałem topowy abo, czyli 150 zł. I jak zobaczyłem coś takiego, to po prostu zaniemówiłem :

ważna karta kredytowa (wypukła). Karta kredytowa jest wymagana zawsze przy
zakupie telefonu w abonamencie 150 - Jeżeli klient nie ma żadnego z powyższych
dokumentów i wyraźnie zgadza się na kserokopię karty.

R O T F L po prostu - chcesz wysoki abo, daj nam zrobić kopię swojej karty. Chyba w głowach im się pomieszało...
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905

Napisano 06 October 2007 - 18:38

KudrigY napisał:

no to gratuluje wyszkolenia personelu na Placu Konstytucji - konsultantka z przykrością oznajmiła mi że nie przyjmą mojego, tylko te które sami dają... ALe jak teraz wszedłem na stronkę, to zgodnie z "Wykaz_dokumentow_do_umowy_0_17.pdf" miała rację...

Na stronie jest wykaz w wersji 18, który będzie obowiązywał od 1/11, w linku jest błędna wersja [17].

KudrigY napisał:

ważna karta kredytowa (wypukła). Karta kredytowa jest wymagana zawsze przy zakupie telefonu w abonamencie 150 - Jeżeli klient nie ma żadnego z powyższych dokumentów i wyraźnie zgadza się na kserokopię karty.

No właśnie, racja z tym przepisem, ale tak samo jak Nowy wzór Zaświadczenia bezwzględnie będzie honorowany od 1/11. Do końca X Abo 150zł można wziąć na dowolny dokument z listy obowiązujących i honorowanych przez Play.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   KudrigY Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 06 October 2007 - 18:52

heh, dzięki za wytłumaczenie - w takim razie zostaje mi odliczanie do końca miesiąca, a może ponownie pokaże się w tym czasie sensowna ilość U 700 i zdążę go kupić.

W sumie moje plany dot. N6151 ostro się zdezaktualizowały jak na różnych forach zaczęto pisać jak szybko leci bateria, i ogólnych problemach z czułoscią baterii li-po w tej nokii... Teraz już na nią nie poluję...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   tumi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Rejestracja Sat, 04 Aug 07
  • Miejscowość:Kędzierzyn-Koźle

Napisano 07 October 2007 - 00:06

KudrigY - cos o ISO wiem. Z tym, nie ma zartow. Natomiast dokument nawet spisany na papierze toaletowym jest dokumentem i niestety czasem i takie sie zdarzaja. Inna sprawa, ze wymog P4 jest zgodny z prawem bo jesli chcesz skorzystac z danej oferty akceptuyjesz regulamin a jesli nie to nie zawierasz umowy. Natomiast nie wiem, czy odrzucanie dokumentow - tych prawdziwych - nie jest naruszeniem ustawy nadrzednej. To bys musial poprosic o opinie rzecznika praw konsumenta. Wiele firm ma swoje regulaminy, ktore marnej jakosci prawnik podwarza i wtedy maja zastosowanie przepisy ogolne, te korzystne dla konsumenta. Reasumujac - kazda firma zabezpiecza sie przed oszustami, tak to juz jest, ze ofertujac cos tanio, woele osob naciga, kupuje fony za 1 zl a pozniej sprzedaje za wiecej i nie placi abonamentu. Ale na tym cierpimy my uczciwi ludziki. Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Tomek
www.host44.pl - www.akcjasos.pl - www.kkozle.pl
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Nemo Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1384
  • Rejestracja Sun, 04 Feb 07
  • Miejscowość:Jankowice
  • Taryfa:One Play

Napisano 07 October 2007 - 08:06

KudrigY, po prostu pracownicy tamtego salonu wzięli do siebie informację, która pojawiła się w procedurze, że zaleca się przyjmowanie zaświadczeń tylko na nowym druku.
Ja na razie przyjmuję nowe druki i stare (jeżeli formalnie z nimi jest wszystko w porządku)
Dołączona grafika
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   lechwos Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Rejestracja Mon, 17 Sep 07
  • Miejscowość:SOSNOWIEC

Napisano 07 October 2007 - 09:04

a takie pytanko mam już jeden telefon i chciałbym wziasc drugi jakie muszę mieć dokumenty
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Telefon:komórkowy, paletka

Napisano 07 October 2007 - 09:36

lechwos, takie same jak przy pierwszej aktywce + musisz odczekac 105 dni
Dołączona grafika
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477

Napisano 07 October 2007 - 09:40

lechwos lub gdy ten drygi numer przenosisz z innej sieci to tuż przed podpisaniem umowy zgłaszasz się do salonu Playa i prosisz o zwiękzenie limiyu aktywacji (jak jeszcze 105 dni lub 3 miesiące nie minęły (tu aczej chodzi o zapłacone minimum 3 faktury)). Wtedy powinni ci limit zwiększyć i bez kaucji weźmiesz drugi numer z przenoszenia. Dotyczy tylko przenoszenia i abonamentu. MIXa nie weźmiesz przed 3 fakturami.

Przyznanie większego limitu aktywacji trwa do 24h roboczych i musisz z niego skorzystać w ciągu 4 dni. Potem traci ważność.

Sam z tego korzystam, żeby numer z oranga przenieść i załapać się na promocję świąteczną jakąś. Inaczej musiałbym do połowy stycznia czekać.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   niemiec Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 138
  • Rejestracja Wed, 07 Mar 07
  • Miejscowość:polska B
  • Zainteresowania:http://gBlack.02d.pl/

Napisano 07 October 2007 - 09:48

DaNTe napisał:

lechwos, takie same jak przy pierwszej aktywce + musisz odczekac 105 dni

może to być np. ostatni opłacony racunek z Play ;)
http://gBlack.02d.pl/ - czarne google!!!
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   szpiegu86 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 194

Napisano 07 October 2007 - 16:12

Ogólnie śmiech na sali jeśli chodzi o wewnętrzne procedury PLAY. Zaświadczenie o zatrudnieniu wydane przez mojego pracodawcę nie jest akceptowane, bo nie ma tam mojego PESELu bądź serii i numeru DO. Natomiast z chęcią operator podpisze ze mną umowę jeśli pokażę mu ważną legitymację studencką, która przecież nie zawiera żadnej z tych informacji, a podrobić ją łatwiej niż bilet miesięczny na komunikację miejską. Drugim "dokumentem", który operator sieci PLAY uznaje za wystarczający do podpisania umowy jest... wypukła karta kredytowa. Kto z Was jest na tyle odważny, aby pozwolić na zrobienie ksero swojej karty? Dobrze nie odejdziesz od salonu sprzedaży, a konsultant będzie płacić w Internecie na poczet Twojej karty kredytowej. Wystarczą mu przecież informacje z ksera (numer karty, termin ważności i kod zamieszczony na jej odwrocie).

Gdzie logika w działaniu operatora?

PS.
Wracając do karty kredytowej, to ciekawe czy mają możliwość sprawdzić:
a). czy karta nie jest zastrzeżona (została skradziona/zagubiona)
B). czy jej posiadacz nie ma wypowiedzianej umowy (przeterminowany dług, przekroczenie limitu)
c). czy jej posiadacz jest rzeczywiście jej właścicielem (np. Nowak, Malinowski)
0

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »