- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Wgrywanie gier i aplikacji Java
Napisano 30 September 2007 - 10:01
1. Ściągamy sterowniki do telefonu Samsung U700: Qualcomm USB oraz darmowy program BitPim:
Driver: http://uploaded.to/?id=u8j08i (sterownik)
BitPim: http://sourceforge.net/projects/bitpim (program)
2. Wypakowujemy sterowniki do jakiegoś folderu ale ich nie instalujemy!
3. Instalujemy program BitPim.
4. Wpisujemy na klawiaturze telefonu następujący kod *#0523# i wybieramy kolejno:
[9] common --> [6] USB Configuration --> [2] Qualcomm USB [*]
Pojawi się nam: Qualcomm USB Configured. Plz Reconnect the Cable.0
Żeby dojść do tej zakładki musisz parę razy krzyżyk wcisnąć, jak się już uda to wchodzimy tak jak wyżej 9, 6, 2.
6. Podłączamy teraz telefon do komputera za pomocą kabla USB:
a) Windows znajduje nowe urządzenie, dajemy instalacje sprzętu i w okienku instalacji lecz nie łączymy się z witryna MS. Wskazujemy folder gdzie wcześniej wypakowaliśmy pliki ze sterownikami (patrz punkt 2).
c) sterowniki zostają zainstalowane.
7. Uruchamiamy program BitPim i konfigurujemy go: Edit -> Settings ustawiamy:
Phone type: Other CDMA phone
Com port: klikamy Browse patrzymy na Available ports i wybieracie z tych co tam są Qualcomm diagnostics interface
8. Wybieramy w górnym menu View a potem zaznaczamy View Filesystem
9. Klikamy w Filesystem po lewej stronie okienka programu, widzimy teraz niebieski folder otwieramy go.
10. W Games tworzymy katalogi z nazwami gier i wysyłamy pliki aplikacji java (*.jad i *.jad) (Media -> Games -> [Nazwa gry] )
11. Odłączamy telefon od komputera, wychodzimy w telefonie z Qualcomm menu.
12. Wpisujemy następujący kod na klawiaturze telefonu *#6984125*# wyskakuje nam Menu Administratora (Admin setting)
a) Wchodzimy do menu Internals i wpisujesz Master Key: *#9072641*# Wybieramy menu Storage settings
c) Klikamy po kolei: Update media database, Update Java DB and Create AX Dat File i tylko to!
Każde następne dogrywania aplikacji powtarzamy punkty 8 - 12 !
Instrukcja pochodzi ze strony: samsung24.com.pl
Napisano 05 October 2007 - 11:24
Mienso napisał:
Jak uda Ci się wgrać po raz pierwszy później będzie to już tylko rutyna
Ja zmieniam aplikacje prawie codziennie na inne, testuje gry jakie mogą na nim chodzić i aplikacje. Na playmobile jest tylko jedna gra na nasz telefon więc trzeba sobie jakoś radzić
Napisano 19 October 2007 - 20:34
matej napisał:
mam pewien problem..
mianowicie - moj u700 nie widzi gier ktore do niego wrzucilem! a wiem, ze tam sa, poniewaz gdy sprawdzam stan pamieci to jest od zapelniony
jakies pomysly??
Napisano 22 October 2007 - 21:29
Marek napisał:
Gier nie mogłem dać na kartę pamięci tylko do pamieci telefonu
Napisano 24 October 2007 - 23:41
Okazuje sie ze nie tylko video ale zadnego pliku nie moge dać na kart pamieci. Idzie pasek jest 100% i wysakuje " Wystąpił błąd telefonu". POMOCY
Napisano 25 October 2007 - 17:04
Za każdą odpowiedź będę odwdzięczał się klikając w pomógł/thanks.
Samsung U700 został wyróżniony tytułem ?Europejskiego Telefonu Komórkowego 2007/2008?
Najlepsze kody na U700: *2767*3855 lub *2767*2878#
Napisano 26 October 2007 - 22:32
Chyba zaluje ze skorzystalem z tej instrukcji wgrywanie aplikacji java
Wie ktos moze co oznacza zielone R kolo zasiegu i jak wysyla mmsa to czy korzysta z GPRS???
Nie moge odbierac ani wysylac mmsow :/ po tym jak skorzystalem z tej instrukcji do javy -chyba (wczesniej moglem)
Gdy probuje wyslac to po jakims czasie wyskakuje:
blad pobierania
blad systemu
ponowic?
:evil:
Napisano 26 October 2007 - 22:50
Napisano 26 October 2007 - 23:32
Za każdą odpowiedź będę odwdzięczał się klikając w pomógł/thanks.
Samsung U700 został wyróżniony tytułem ?Europejskiego Telefonu Komórkowego 2007/2008?
Napisano 28 October 2007 - 23:16
matej napisał:
mianowicie - moj u700 nie widzi gier ktore do niego wrzucilem! a wiem, ze tam sa, poniewaz gdy sprawdzam stan pamieci to jest od zapelniony
jakies pomysly??
Pomerol napisał:
Nie wiem na jakiej zasadzie tak się dzieje u Was :/ Przeładowałem już ponad 50 różnych aplikacji i zawsze były widoczne. Może nie zawsze działały jak trzeba ale to inny temat
Play! napisał:
Czasami tak może być. Zrób nawet kilka razy punkt po punkcie, dokładnie jak w opisie. Musi działać! Windows jest na tyle upośledzony, że czasami trzeba powtarzać pewne czynności
Play! napisał:
Jest - poprzez zasysanie aplikacji bezpośrednio z netu. Trochę to kosztuje
Nikogo nie namawiam do używania tej metody wgrywania z komputera ale oszczędza czas i pieniądze
Napisano 31 October 2007 - 18:45
Dzidak napisał:
Pokombinuj z innymi COMami jeżeli reinstalacja nie pomoże. Czasami trzeba podczas uruchomionego BitPim'a odłączyć telefon i podłączyć go ponownie a następnie połączyć w programie. U mnie pomaga
Niestety nie ma lepszej wersji na dzień dzisiejszy aby wgrać coś z kompa do U700
Napisano 31 October 2007 - 22:58
kryha666 napisał:
a) Windows znajduje nowe urządzenie, dajemy instalacje sprzętu i w okienku instalacji lecz nie łączymy się z witryna MS. Wskazujemy folder gdzie wcześniej wypakowaliśmy pliki ze sterownikami (patrz punkt 2).
A co jeżeli nie znajdzie Windows nowego urządzenia, bo w moim przypadku tak jest ?? <lol>
Napisano 01 November 2007 - 09:19
Play! napisał:
Też tak miałem po raz pierwszy. Nie ma jednej recepty na windowsa. Kombinuj z portem USB (wciąganie/wyciąganie wtyczki), sprawdź czy masz sterowniki lub zrób jeszcze raz krok po kroku... Musi zaskoczyć
Napisano 01 November 2007 - 12:44
- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie