Mój Play: Wgrywanie gier i aplikacji Java - Mój Play

Skocz do zawartości

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wgrywanie gier i aplikacji Java

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117
  • Rejestracja Tue, 20 Mar 07
  • Miejscowość:3miasto/działdowo

Napisano 30 September 2007 - 10:01

Instrukcja do wgrywania aplikacji java do U700:

1. Ściągamy sterowniki do telefonu Samsung U700: Qualcomm USB oraz darmowy program BitPim:

Driver: http://uploaded.to/?id=u8j08i (sterownik)
BitPim: http://sourceforge.net/projects/bitpim (program)

2. Wypakowujemy sterowniki do jakiegoś folderu ale ich nie instalujemy!

3. Instalujemy program BitPim.

4. Wpisujemy na klawiaturze telefonu następujący kod *#0523# i wybieramy kolejno:
[9] common --> [6] USB Configuration --> [2] Qualcomm USB [*]
Pojawi się nam: Qualcomm USB Configured. Plz Reconnect the Cable.0

Żeby dojść do tej zakładki musisz parę razy krzyżyk wcisnąć, jak się już uda to wchodzimy tak jak wyżej 9, 6, 2.

6. Podłączamy teraz telefon do komputera za pomocą kabla USB:
a) Windows znajduje nowe urządzenie, dajemy instalacje sprzętu i w okienku instalacji lecz nie łączymy się z witryna MS. Wskazujemy folder gdzie wcześniej wypakowaliśmy pliki ze sterownikami (patrz punkt 2).
c) sterowniki zostają zainstalowane.

7. Uruchamiamy program BitPim i konfigurujemy go: Edit -> Settings ustawiamy:
Phone type: Other CDMA phone
Com port: klikamy Browse patrzymy na Available ports i wybieracie z tych co tam są Qualcomm diagnostics interface

8. Wybieramy w górnym menu View a potem zaznaczamy View Filesystem

9. Klikamy w Filesystem po lewej stronie okienka programu, widzimy teraz niebieski folder otwieramy go.

10. W Games tworzymy katalogi z nazwami gier i wysyłamy pliki aplikacji java (*.jad i *.jad) (Media -> Games -> [Nazwa gry] )

11. Odłączamy telefon od komputera, wychodzimy w telefonie z Qualcomm menu.

12. Wpisujemy następujący kod na klawiaturze telefonu *#6984125*# wyskakuje nam Menu Administratora (Admin setting)
a) Wchodzimy do menu Internals i wpisujesz Master Key: *#9072641*# Wybieramy menu Storage settings
c) Klikamy po kolei: Update media database, Update Java DB and Create AX Dat File i tylko to!

Każde następne dogrywania aplikacji powtarzamy punkty 8 - 12 !
Instrukcja pochodzi ze strony: samsung24.com.pl
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Mienso Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Thu, 20 Sep 07
  • Miejscowość:Włocławek

Napisano 01 October 2007 - 10:44

Łooo matko.... Ale kombinacja alpejska.... ;-) :D Dzis testuje - mam nadzieje ze niczego nie pokrece ;-)
... by życie stawało sie prostsze...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 05 October 2007 - 11:24

Mienso napisał:

Łooo matko.... Ale kombinacja alpejska.... ;-) :D Dzis testuje - mam nadzieje ze niczego nie pokrece ;-)

Jak uda Ci się wgrać po raz pierwszy później będzie to już tylko rutyna ;)
Ja zmieniam aplikacje prawie codziennie na inne, testuje gry jakie mogą na nim chodzić i aplikacje. Na playmobile jest tylko jedna gra na nasz telefon więc trzeba sobie jakoś radzić :) A jedyny moment kiedy mogę potestować gry to podczas... usypiania syna <lol>
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   matej Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Fri, 19 Oct 07
  • Miejscowość:zEt Gie

Napisano 19 October 2007 - 19:09

witam,
mam pewien problem..
mianowicie - moj u700 nie widzi gier ktore do niego wrzucilem! a wiem, ze tam sa, poniewaz gdy sprawdzam stan pamieci to jest od zapelniony
jakies pomysly??
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Pomerol Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192
  • Rejestracja Thu, 13 Sep 07
  • Miejscowość:KrólewskieMiastoKrk
  • Zainteresowania:Siatkówka i nie zmienia się nic !!

Napisano 19 October 2007 - 20:34

matej napisał:

witam,
mam pewien problem..
mianowicie - moj u700 nie widzi gier ktore do niego wrzucilem! a wiem, ze tam sa, poniewaz gdy sprawdzam stan pamieci to jest od zapelniony
jakies pomysly??
Wrzuciłem chyba 8 gier a widze w telefonie tylko 5 teeż nie wiem o co chodzi :|
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Marek Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 67
  • Rejestracja Sat, 01 Sep 07
  • Miejscowość:wawa

Napisano 21 October 2007 - 20:19

Fajnie tylko że ja nie mogę zainstalować tego programu :evil: Możecie dać dokładny link? Czy mam się rejestrować na samsung24. Co do niewidzialności ;) plików to trzeba wyjąć i wsadzić kartę pamięci.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Pomerol Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192

Napisano 22 October 2007 - 21:29

Marek napisał:

Fajnie tylko że ja nie mogę zainstalować tego programu :evil: Możecie dać dokładny link? Czy mam się rejestrować na samsung24. Co do niewidzialności ;) plików to trzeba wyjąć i wsadzić kartę pamięci.

Gier nie mogłem dać na kartę pamięci tylko do pamieci telefonu :(
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Marek Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 67
  • Rejestracja Sat, 01 Sep 07
  • Miejscowość:wawa

Napisano 22 October 2007 - 21:46

Już mam ten programik i działa. Niestety można tylko do fona, ale nie szkodzi. Ważne że można coś wrzucić :D
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Pomerol Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 192

Napisano 24 October 2007 - 23:41

Hej !! Nie wiem czy coś pokombinowałem ale wgrywałem JAVĘ. Póżniej prełaczyłęm z trypu qualcom na pcsamsung w telefonie i nietety ale nie mogę przetranferować żadnego video ale TYLKO NA KARTĘ PAMIĘCI :!: Ro pamięci telefonu wrzucam video i wszystko ok.
Okazuje sie ze nie tylko video ale zadnego pliku nie moge dać na kart pamieci. Idzie pasek jest 100% i wysakuje " Wystąpił błąd telefonu". POMOCY
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Play! Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 17
  • Rejestracja Sun, 16 Sep 07
  • Miejscowość:Polska ;/

Napisano 25 October 2007 - 17:04

Do 5 punktu wszystko idzie w porządku. Później już jest nie tak! Windows znajduje mi nowe urządzenie, daje instalacje sprzętu i w okienku instalacji wskazuje folder gdzie wcześniej wypakowałem pliki ze sterownikami. Daje 'DALEJ' i 'Kreator znajdywania nowego sprzętu' pokazuje mi, że: "Sprzęt nie został zainstalowany, ponieważ kreator nie może odnaleźć wymaganego oprogramowania".Czy ktoś może mi powiedzieć co robie źle ?? Czy jest inny sposób wgrywania aplikacji JAVA na Samsunga U700 jak to jest np. z tapetami czy muzyką, za pomocą programu Samsung PC Studio 3 ?? Proszę koniecznie o odpowiedź i pomoc!!!

Za każdą odpowiedź będę odwdzięczał się klikając w pomógł/thanks.
Za każdą odpowiedź nagradzam punktem 'Pomógł' !!

Samsung U700 został wyróżniony tytułem ?Europejskiego Telefonu Komórkowego 2007/2008?

Najlepsze kody na U700: *2767*3855 lub *2767*2878#
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   rocznik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Sun, 30 Sep 07
  • Miejscowość:Lubin

Napisano 26 October 2007 - 22:32

Witam!
Chyba zaluje ze skorzystalem z tej instrukcji wgrywanie aplikacji java :(
Wie ktos moze co oznacza zielone R kolo zasiegu i jak wysyla mmsa to czy korzysta z GPRS???
Nie moge odbierac ani wysylac mmsow :/ po tym jak skorzystalem z tej instrukcji do javy -chyba (wczesniej moglem)
Gdy probuje wyslac to po jakims czasie wyskakuje:
blad pobierania
blad systemu
ponowic?

:evil:
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy, paletka
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 26 October 2007 - 22:50

rocznik, to R to nic innego jak roaming (krajowy Plusa) i nie ma nic wspolnego z wgrywaniem gier. Wysylac i odbierac mms zapewne nie potrafisz z powodu braku/bledu ustawien mms. Gdy wysylasz mms korzystasz z GPRS/EDGE/UMTS w zaleznosci w jakim zasiegu jestes
Dołączona grafika
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Play! Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 17

Napisano 26 October 2007 - 23:32

Do 5 punktu wszystko idzie w porządku. Później już jest nie tak! Windows znajduje mi nowe urządzenie, daje instalacje sprzętu i w okienku instalacji wskazuje folder gdzie wcześniej wypakowałem pliki ze sterownikami. Daje 'DALEJ' i 'Kreator znajdywania nowego sprzętu' pokazuje mi, że: "Sprzęt nie został zainstalowany, ponieważ kreator nie może odnaleźć wymaganego oprogramowania".Czy ktoś może mi powiedzieć co robie źle ?? Czy jest inny sposób wgrywania aplikacji JAVA na Samsunga U700 jak to jest np. z tapetami czy muzyką, za pomocą programu Samsung PC Studio 3 ?? Proszę koniecznie o odpowiedź i pomoc!!!

Za każdą odpowiedź będę odwdzięczał się klikając w pomógł/thanks.

Samsung U700 został wyróżniony tytułem ?Europejskiego Telefonu Komórkowego 2007/2008?

0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   rocznik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Sun, 30 Sep 07
  • Miejscowość:Lubin

Napisano 27 October 2007 - 23:31

DaNTe!
powiedzial co wiedzial <lol>
a nie potrafisz ty, ale chyba czytac ze zrozumieniem 8-)

P.S.
moze za bardzo panikowalem :P
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 28 October 2007 - 23:16

Sorki że dopiero teraz odpowiadam ale brak czasu na siedzenie przed kompem :/

matej napisał:

mam pewien problem..
jakies pomysly??

Pomerol napisał:

Wrzuciłem chyba 8 gier a widze w telefonie tylko 5 teeż nie wiem o co chodzi :|

Nie wiem na jakiej zasadzie tak się dzieje u Was :/ Przeładowałem już ponad 50 różnych aplikacji i zawsze były widoczne. Może nie zawsze działały jak trzeba ale to inny temat ;) Czasami trzeba zrobić JADMakerem nowego *.jad'a

Play! napisał:

Do 5 punktu wszystko idzie w porządku. Później już jest nie tak! Windows znajduje mi nowe urządzenie, daje instalacje sprzętu i w okienku instalacji wskazuje folder gdzie wcześniej wypakowałem pliki ze sterownikami. Daje 'DALEJ' i 'Kreator znajdywania nowego sprzętu' pokazuje mi, że: "Sprzęt nie został zainstalowany, ponieważ kreator nie może odnaleźć wymaganego oprogramowania".Czy ktoś może mi powiedzieć co robie źle ??

Czasami tak może być. Zrób nawet kilka razy punkt po punkcie, dokładnie jak w opisie. Musi działać! Windows jest na tyle upośledzony, że czasami trzeba powtarzać pewne czynności ;)

Play! napisał:

Czy jest inny sposób wgrywania aplikacji JAVA na Samsunga U700

Jest - poprzez zasysanie aplikacji bezpośrednio z netu. Trochę to kosztuje ;)

Nikogo nie namawiam do używania tej metody wgrywania z komputera ale oszczędza czas i pieniądze ;) Wielokrotnie ją sprawdzałem zanim udostępniłem na tym forum. Zachowując kolejność z opisu daje bezpieczne wgranie/usunięcie aplikacji i gier. Problemu opisywane przez forumowiczów mogą wynikać z wielu czynników m.in. głupawka windowsów , błędy konfiguracji (ustawień) telefonu, chimerycznego softu Play'owego w U700... ;)
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Dzidak Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Tue, 09 Oct 07
  • Miejscowość:Skarzysko

Napisano 30 October 2007 - 17:59

A ja za pierwszym razem miałem w porządku a później (za drugim) wyskoczyło COM5: nie możn odnaleźć potrzebnego pliku... Reinstalowanie nic nie pomogło.Zaraz będę próbował jeszcze raz... jak ktoś miał taki błąd to proszę o odpowiedź!!!!
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 31 October 2007 - 18:45

Dzidak napisał:

wyskoczyło COM5: nie możn odnaleźć potrzebnego pliku... Reinstalowanie nic nie pomogło

Pokombinuj z innymi COMami jeżeli reinstalacja nie pomoże. Czasami trzeba podczas uruchomionego BitPim'a odłączyć telefon i podłączyć go ponownie a następnie połączyć w programie. U mnie pomaga :)
Niestety nie ma lepszej wersji na dzień dzisiejszy aby wgrać coś z kompa do U700 ;)
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Play! Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 17

Napisano 31 October 2007 - 22:58

kryha666 napisał:

6. Podłączamy teraz telefon do komputera za pomocą kabla USB:
a) Windows znajduje nowe urządzenie, dajemy instalacje sprzętu i w okienku instalacji lecz nie łączymy się z witryna MS. Wskazujemy folder gdzie wcześniej wypakowaliśmy pliki ze sterownikami (patrz punkt 2).

A co jeżeli nie znajdzie Windows nowego urządzenia, bo w moim przypadku tak jest ?? <lol>

0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   kryha666 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 117

Napisano 01 November 2007 - 09:19

Play! napisał:

A co jeżeli nie znajdzie Windows nowego urządzenia, bo w moim przypadku tak jest

Też tak miałem po raz pierwszy. Nie ma jednej recepty na windowsa. Kombinuj z portem USB (wciąganie/wyciąganie wtyczki), sprawdź czy masz sterowniki lub zrób jeszcze raz krok po kroku... Musi zaskoczyć :)
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   senderek23 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 01 Nov 07
  • Miejscowość:Radom

Napisano 01 November 2007 - 12:44

Mam kilka pytan... :oops: Mam ten sam problem co kolega wczesniej. Wgrywam np. 10 aplikacji java widzi mi tylko 2 gdy znowu wejde w komputrze w bitpim sa te aplikacje(ale na telefonie ich nie ma :shock: ) wie ktos co mozna z tym zrobic ? Kolejne pytanie jak juz udalo mi sie wgrac choc jedna aplikacje to jak próbuje ja uruchomic wlacza sie wczytywanie i nagle zamyka sie okienko java :cry: . Wczesniej udawalo mi sie wgrac gry i chodzily. Tylko byly na polowie ekranu, wiec zaczalem szukac gier o rozdzielczosciach 240x320 8-) i takie sie nie chca uruchomic czy to zbyt duze na ten ekran :?: ? Jesli ktos zna odpowiedzi na te pytania bylbym wdzieczny ;)
0

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »