Mój Play: Aktualizacja oprogramowania LG KU250 - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Aktualizacja oprogramowania LG KU250

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   blazej-nowak1 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 206
  • Rejestracja Sat, 08 Sep 07
  • Miejscowość:KOŁO/ Wielkopolska
  • Zainteresowania:Gry, muzyka, popijanie w cieniu piwka :-)
  • Operator:PLAY
  • Telefon:HTC 7 Mozart 8GB; Samsung S5620 (MONTE)+4GB microSD,
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 22 September 2007 - 22:04

Witajcie
Mam kilka pytań:

1. Zgodnie z informacjami zawartymi w instrukcji można samemu aktualizować oprogramowanie. Ale moje pytanie jest takie czy ktoś już to robił??

Jak narazie ściągałem aplikacje która niby do tego służy ale niestety po wielu próbach nie zdaje efektu gdyż nie wykrywa modelu ani telefonu.

Zgodnie z instrukcją obsługi pisze że można samodzielnie aktualizować oprogramowanie ze strony angielskiej LG jednak po jej wpisaniu w wyszukiwarce instaluje mi program LGE Software updater a gdy się włącza wyskakuje komunikat ( w załączniku komunikat 1.jpg) po zastosowaniu się do niego wybieram options i powyższe opcje są niedostępne (komunikat 2.jpg). Przypominam że kabel usb jest podpięty do telefonu.
I jeszcze pytanie mam może odpowiecie na to??:

Mam oprogramowanie w wersji KU250_V10a.

2. Jestem trochę zdziwiony gdyż w każdym telefonie w opcji Kontakty jest opcja "mój numer" jednak gdy tam wchodzę pisze: "Brak własnego numeru" a gdy dodaję numer za pomocą opcji dodaj. wyświetla mi się komunikat: " Aktualizacja nie powiodła się".

A W telefonie jest opcja ustawienia i później telefon a następnie informacje o telefonie.
Tam znajdują się następujące informacje:
a) Numer telefonu ( w moim przypadku nie wiem czemu jest puste pole)
B) Nazwa Modelu KU250
c) Wersja oprogramowania KU250_V10a.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Załączone pliki

Dołączona grafika
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ddluk Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 2479
  • Rejestracja Thu, 04 Jan 07
  • Miejscowość:Gliwice
  • Telefon:BlackBerry 9800, Palm Pre 2, Motorola Flipout
  • Taryfa:One Play

Napisano 23 September 2007 - 13:32

Widocznie nie jest dostępne żadne uaktualnienie dla Polskiej wersji tych telefonów.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   blazej-nowak1 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 206

Napisano 25 September 2007 - 10:05

Cytat

Pytanie 1. Zgodnie z informacjami zawartymi w instrukcji można samemu aktualizować oprogramowanie. Ale moje pytanie jest takie czy ktoś już to robił??

2. Jestem trochę zdziwiony gdyż w każdym telefonie w opcji Kontakty jest opcja "mój numer" jednak gdy tam wchodzę pisze: "Brak własnego numeru" a gdy dodaję numer za pomocą opcji dodaj. wyświetla mi się komunikat: " Aktualizacja nie powiodła się".

Witajcie

jeśli ktoś sledzi ten temat to mam odpowiedzi na te pytania z PLAYA i z Serwisu LG:

Serwis LG odpowiada:

1. Faktycznie ja również miałem kłopot z aktualizacją przez Web. Proszę
wysłać telefon do naszego serwisu i tam zostanie przeprogramowany.

2. Niestety jest to wina karty SIM.

Pytanie 3 dotyczyło zmiany koloru czcionki.
Odpowiedź: Kolor zmienia się ale tylko dla cyfr wprowadzanych podczas wybierania
numeru.

Moje pytania:

Pytanie 3. Dlaczego kolor czcionki się nie zmienia pomimo wyboru na inną w menu opcje dalej Ekran i Czcionka zmienia tylko na styl rozrywkowy a kolor nie. Czy jest to wina oprogramowania??

Odpowiedzi Palya:

Pytanie 1: Telefony dostępne w naszej ofercie posiadają najnowszą wersje oprogramowania

Pytanie 2: W odpowiedzi na Pańskie zgłoszenie, chciałbym poinformować iż dodanie własnego numeru do pamięci telefonu nie będzie możliwe ponieważ opcja jest blokowana przez sieć.

Pytanie 3: Kolor niestety nie ulegnie zmianie ponieważ jest to wina oprogramowania.

Tak że jeszcze dodam że automatyczną blokade klawiatury można wyłączyć. A jej własnoręczne włączenie następuje po wciśnięciu klawisza C.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-11-26, 14:41 ]
Jeszce mam pytanie odnośnie właśnie tego oprogramowania Czy ktoś na forum który zakupił ten telefonik ma nowsze oprogramowanie niż wersja KU250_V10a??
Bo zastanawiam się czy oddać telefon do serwisu aby zaktualizowali oprogramowanie. Dzięki z góry na odpowiedzi
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   dangerzone6 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Sat, 26 Jan 08
  • Miejscowość:Z Polski

Napisano 27 January 2008 - 08:08

Ja mam oprogramowanie ku250_v10b z polskim menu ale telefon jest z t-mobile i soft jest obrandowany :/
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   blazej-nowak1 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 206

Napisano 25 March 2008 - 15:42

Witajcie dzisiaj t.j. 25.03.2008 byłem w salonie playa i oddałem na wgranie nowego softu LG zobaczymy czy jest już jakaś nowsza wersja oprogramowania od 10a. Pozdrawiam odpisze jak telefon wróci z serwisu (najprawdopodobniej do 8.04.2008 powinien już być)
Dołączona grafika
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Quindy Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja Sat, 16 Feb 08
  • Miejscowość:Malbork

Napisano 25 March 2008 - 19:21

Ja też mam V10a... Jak będziesz go miał z powrotem to napisz jakie są zmiany... I jeszcze jedno: Czy zmiana softa jest darmowa??
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Telefon:komórkowy, paletka
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 25 March 2008 - 21:44

Quindy, tak zmiana oprogramowania w czasie gwarancji jest darmowa :)
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   blazej-nowak1 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 206

Napisano 03 April 2008 - 07:09

Siemka
Telefonik przyjechał wczoraj t. j. 02.04.2008r. wymienili oprogramowanie i wykonali kalibrację oraz poprosiłem o testy całego telefonu i baterii. Oprogramowanie jest w wersji 10a bez zmian ale od wczoraj katuje telefon grami filmami i muzyką i nadal ani jedna kreseczka z baterii nie znikła i wszystko jest w porządku pozdrawiam
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Quindy Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja Sat, 16 Feb 08
  • Miejscowość:Malbork

Napisano 03 April 2008 - 19:22

blazej-nowak1 napisał:

Siemka
od wczoraj katuje telefon grami filmami i muzyką i nadal ani jedna kreseczka z baterii nie znikła i wszystko jest w porządku pozdrawiam

:shock: :shock:

Ja co prawda bardzo często używam mojego telefonu - czy to jakiś film obejrzeć wieczorkiem, czy pograć w szkole jak jestem i bateria trzyma mi 2 dni. Czytałem, ze nie trzeba formować, więc nie formowałem, a teraz mam wątpliwości czy dobrzez zrobiłem..
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   blazej-nowak1 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 206

Napisano 04 April 2008 - 07:16

[quote=Quindy][quote=blazej-nowak1]Siemka
od wczoraj katuje telefon grami filmami i muzyką i nadal ani jedna kreseczka z baterii nie znikła i wszystko jest w porządku pozdrawiam[/quote]

:shock: :shock:

Ja co prawda bardzo często używam mojego telefonu - czy to jakiś film obejrzeć wieczorkiem, czy pograć w szkole jak jestem i bateria trzyma mi 2 dni. Czytałem, ze nie trzeba formować, więc nie formowałem, a teraz mam wątpliwości czy dobrzez zrobiłem..[/quote]

UWAGA !!
[quote]Cytuję instrukcja obsługi strona 11 Informacje nas temat użytkowania baterii:
- Tej baterii nie trzeba rozładowywać przed jej ponownym naładowaniem. W odróżnieniu od innych baterii, nie występuje w niej efekt pamięci, obniżający wydajność[/quote]

Tak więc to że telefon trzyma ci 2 dni to wcale nie jest twoja wina tylko po prostu takie rzeczy jak filmy, gry java i internet po prostu zjadają dużą ilość prądu gdyż wyświetlacz i klawiatura są dodatkowo podświetlane. A masz włączoną oszczędność baterii?? Ogólnie telefon powinien 4 dni wytrzymać średnim użytkowanie czyli mp3 co jakiś czas posłuchać i zagrać w grę. pozdrawiam[/quote]

[size=1][ Dodano: 2008-04-04, 08:24 ][/size]
A odnośnie oprogramowania wersję mam nadal 10a ale od czasu odebrania telefonu z gwarancji minęły 2 dni w tym czasie przeszłem 5 gier Java średnia długość około 2-3 godziny później 2 filmy po około 2 godziny i na następny dzień jeszcze mp3 i no może jeszcze w jakąś gierkę i dziś są 2 kreseczki więc wydaje mi się że jeśli mocno się katuje telefon do 3 dni powinien wytrzymać a jeśli normalnie to około 7 dni mi kiedyś prawie 2 tygodnie wytrzymała ale w tym czasie napisałem 2 sms i wygadałem 1 minutę więc telefon był cały czas w spoczynku . Pozdrawiam

[size=1][ Dodano: 2008-12-10, 19:42 ][/size]
Odnawiam temat czy ktoś już ma nowszą wersję niż KU250_V10a oczywiście chodzi mi o tą którą wgrywa serwis LG :-)

[size=1][ Dodano: 2009-02-22, 15:54 ][/size]
Witajcie ponownie może odgrzewam temat ale teraz program się uruchamia i nic poza tym nie da rady zrobić pokazuje się okienko z dwoma telefonami LG czekoladka i innym modelem są 2 plusiki koło nich i to wszystko czy da radę samemu aktualizować soft??
Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1