Co musze zrobic aby otrzymac nowy telefon ?? Mimo tego, ze telefon w serwisie byl juz trzy razy i na dniach bede oddawal czwarty :[ w gwarancji nie ma nic o wymianie telefonu ani o okresie jaki telefon moze spedzac w serwisie. W punkcie sprzedazy pani nic mi nie powiedziala, a w serwisie powiedzieli, ze beda naprawiali do skutku. No przeciez to jest szczyt !!! Nie po to kupuje najwyzszy telefon w ofercie, zeby go wiecej nie miec niz miec !!!
Strona 1 z 1
Wymiana telefonu
Napisano 10 September 2007 - 07:53
kruszak i po co kupowałeś nokie ? to są najbardziej wadliwe telefony.
ogólna zasada jest taka, że jeżeli telefon pojedzie do serwisu po raz czwarty z tą samą usterką (stwierdzoną przez serwis) to muszą Ci go wymienić na nowy.
proponuję Ci napisz pisemko do serwisu żeby wysłali Ci je razem z telefonem i w tym piśmie zażądaj wymiany telefonu na nowy. ostatnio jednemu mojemu klientowi tak się udało
ogólna zasada jest taka, że jeżeli telefon pojedzie do serwisu po raz czwarty z tą samą usterką (stwierdzoną przez serwis) to muszą Ci go wymienić na nowy.
proponuję Ci napisz pisemko do serwisu żeby wysłali Ci je razem z telefonem i w tym piśmie zażądaj wymiany telefonu na nowy. ostatnio jednemu mojemu klientowi tak się udało
Napisano 10 September 2007 - 08:02
Nemo, ale to tylko dobra wola serwisu. Oddając na gwarancję liczą się warunki gwarancji, a one jasno precyzują w przypadku Nokii, że nie należy się wymiana po iluś tam naprawach, jeśli serwis jest w stanie cały czas naprawiać. Co innego warunki gwarancji np. LG czy innych producentów. Zazwyczaj okreslają, że po 3 istotnych naprawach, telefon jest wymieniany na nowy.
Można pokusić się o wysłanie na ekspertyzę z prośbą o wystawienie pisma, że usterka nie wynikła z winy użytkownika. Wtedy można podziałać w ramach niezgodności z Umową, ale wtedy to już do Playa.
[ Dodano: 2007-09-10, 09:11 ]
BTW: kruszak, co Ci się psuje? Bo ja też mam i nie zauważyłem usterek...
Można pokusić się o wysłanie na ekspertyzę z prośbą o wystawienie pisma, że usterka nie wynikła z winy użytkownika. Wtedy można podziałać w ramach niezgodności z Umową, ale wtedy to już do Playa.
[ Dodano: 2007-09-10, 09:11 ]
BTW: kruszak, co Ci się psuje? Bo ja też mam i nie zauważyłem usterek...
Napisano 10 September 2007 - 15:47
ogolnie telefon z tym samym byl trzy razy. wylaczal sie, gubil zasieg, poluzowany joystic i jeszcze cos tam bylo
teraz juz niby zostalo to naprawione ale niestety przestal dzialac przycisk robienia zdjec... naprawili jedno, padlo drugie. smiech to jest to, ze okres jaki telefon jest w serwisie nie przedluza gwarancji i to, serwis ma nieograniczony czas na naprawe
ostatnim razem naprawa trwala okolo trzech tygodni...
Napisano 10 September 2007 - 15:53
kruszak, wybrales Nokie a ich haslo od jakiegos czasu brzmi: "Nokia connecting you with serwis" wiec masz najprawdziwsza Nokie a nie jakis bubel ktory sie nie psuje 
A tak na serio to wiem jak denerwujace jest oddawanie telefonu na serwis. Nokie psuja sie teraz strasznie mimo to wiele osob uwaza ze sa to najmniej awaryjne telefony :shock:
A tak na serio to wiem jak denerwujace jest oddawanie telefonu na serwis. Nokie psuja sie teraz strasznie mimo to wiele osob uwaza ze sa to najmniej awaryjne telefony :shock:
Napisano 10 September 2007 - 15:59
Czyli nie wymienią ponieważ to nie jest jedna i ta sama usterka której serwis nie potrafi usunąć tylko inne zgłoszenie reklamacyjne. Jeżeli by było to samo to idziesz do najbliższego urzędu ochrony konsumenta i konkurencji (UOKiK) i płacisz jakieś niewielki pieniążki za ekspertyzę. Następnie idziesz do serwisu i pokazujesz im papier jeżeli go nie uznają wracasz do urzędu i oni przejmują sprawę. Człowiek z urzędu wybiera się do nich na rozmowę ugodową czyli żeby się poddali. Jak nie idą na ugodę to sprawa trafia do sądu gdzie najczęściej przegrywa producent sprzętu.
pozdro
pozdro
Strona 1 z 1

Logowanie