Mój Play: Problem z gprs w motoroli v6maxx - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problem z gprs w motoroli v6maxx

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   tenisistaa Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Sat, 08 Sep 07
  • Miejscowość:Tychy

Napisano 08 September 2007 - 08:51

Witam.
Jakiś czas temu, gdy byłem jeszcze w Plusie, zakupiłem motorolę v6maxx (ustawiona ona była pod Play), został z niej ściągnięty simlock i ja go kupiłem jako nowy bez sima.
Chcąc korzystać z programu naviexpert, ściągnąłem od plusa automatyczną konfigurację wapu i gprs po czym wszystko pięknie działało. Teraz po przejściu do Play mam problem bo nie chce mi odpalić ten program bo pisze, że mam źle skonfigurowany gprs. Otrzymałem od Play smsa z automatyczną konfiguracją wap, ale do gprs takiego automatu nie mają. Próbuję w różny sposób to ustawić, ale nie działa. Innym problemem jest to, że nie mogę usunąć tego co dostałem od Plusa (jest jakoś zabezpieczone) i nie wiem czy to właśnie nie robi jakiś komplikacji. Myślałem o przywróceniu ustawień fabrycznych, to może ustawienia Plusa by się wykasowały. Nie wiem jednak jak przywrócić ustawienia fabryczne w tym telefonie.

Powoli już kończą mi się pomysły co z tym zrobić, dlatego proszę o pomoc w tej sprawie. Powiem tylko, że mms i internet mi działa (otwierają się strony).

Z góry dziękuję za wszelkie wsparcie!
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Sekator Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 293
  • Rejestracja Tue, 20 Mar 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 08 September 2007 - 10:16

Po pierwsze wszystko co dostajesz z sieci - czyli każda konfiguracja czy to Play czy Plus będzie zabezpieczona i jej nie usuniesz . Ustawienia gprs mozesz wprowadzić sam i te ustawienia musisz podać jako domyślne w zakładce Internet -> Sesje danych

Dane do ustawienia:
Strona domowa: - co tam wpiszesz ja mam np http://wap.nadchodzi4.com (play)
Proxy:10.10.25.5
port: 8080
GPRS APN: wap.pl

Jeżeli potem tak jak napisałem ustawisz jako domyślne powinno działać.

Resztą się nie przejmuj - nie robi komplikacji. Najważniejsze mieć główny profil wapowy ustawiony jako domyślny. Jeśli byś chciał to usunąć bi lubisz porządek....można nawet samemu ale wymaga to kilku programów, driverów i umiejętności powstrzymania nerwów :)

ps Jak Ci pomogłem nie zapominj o opcji Pomógł w moim poście :)
Bellum omnia contra omnes
0

Strona 1 z 1