Mój Play: [LG KU250] Problem z mikrofonem - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

[LG KU250] Problem z mikrofonem

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia_olsztyn Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja Fri, 28 Sep 07
  • Miejscowość:Olsztyn

Napisano 16 October 2007 - 10:32

Napiszcie proszę, jak u Was rozwiązali ten problem. Ja słyszę bardzo dobrze. Tylko mam problem z tym, że inni mnie nie słyszą, a zwłaszcza mój chłopak, który ma numer w plusie. Gdy dzwonię do niego z LG ku 250 w play to mówi, że przerywa i jest raz głośniej, raz ciszej. A zaraz potem zadzwoniłam z numeru w plusie z nokii 3510i i słyszał mnie dobrze. Chyba nie pozostanie nic innego jak reklamacja.
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477
  • Rejestracja Wed, 26 Sep 07
  • Miejscowość:Wrocław
  • Operator:PLAY
  • Telefon:HTC Trinity, HTC Touch Dual
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 16 October 2007 - 15:06

Pewnie tak = zanieś do Playa albo do serwisu LG bezpośrednio.
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   BarthezzLodz Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 317
  • Rejestracja Sun, 30 Sep 07
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 20 October 2007 - 15:38

A więc i w tym LG nie można jednocześnie słuchać muzyki i robić zdjęć... :(
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   lothalev Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60
  • Rejestracja Wed, 03 Oct 07
  • Miejscowość:Bydgoszcz

Napisano 20 October 2007 - 21:23

BarthezzLodz napisał:

A więc i w tym LG nie można jednocześnie słuchać muzyki i robić zdjęć... :(

Niestety. Swoja droga ciekawe, co skopali. W SE W800i/W810i mozna bez problemu. I na raz mozna miec w tle uruchomiona jeszcze aplikacje Javy.

Mnie najbardziej boli, ze w KU250 nie mozna pozmieniac klawiszy skrotow, a w sofcie z Play popsute sa Ulubione (powinny byc pod ktoryms z klawiszy w glownym ekranie, zamiast tego Play podpial tam jakis Playnet -- zeby zrobic cokolwiek, trzeba sie nagrzebac w menu :/
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   gawor06 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 18
  • Rejestracja Sun, 23 Sep 07
  • Miejscowość:łódź

Napisano 21 October 2007 - 16:08

no ciekawe... moj juz jest w serwisie... ciekawe co zrobia...
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   lothalev Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60

Napisano 21 October 2007 - 21:46

gawor06 napisał:

no ciekawe... moj juz jest w serwisie... ciekawe co zrobia...

Najchetniej widzialbym przyznanie sie do bledu konstrukcyjnego w KU250 i umozliwienie wybrania w Play innego modelu telefonu (niekoniecznie LG...)
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477

Napisano 22 October 2007 - 08:55

lothalev jak już to wymiana na nowy egzemplarz KU250. Nie ma tak dobrze, że co miesiąc czy 2 sobie telefon będziesz wymieniał :D Jak jeszcze rękojmia obowiązywała kilka lat temu to korzystałem - wierz mi, w każdym telefonie znajdę ci wadę producenta (ukrytą)! Dzięki rękojmi wymianiałem telefon 4 razy na inny. Średnio co 3 miesiące :D
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   lothalev Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60

Napisano 22 October 2007 - 09:54

misioooo napisał:

lothalev jak już to wymiana na nowy egzemplarz KU250. Nie ma tak dobrze, że co miesiąc czy 2 sobie telefon będziesz wymieniał :D Jak jeszcze rękojmia obowiązywała kilka lat temu to korzystałem - wierz mi, w każdym telefonie znajdę ci wadę producenta (ukrytą)! Dzięki rękojmi wymianiałem telefon 4 razy na inny. Średnio co 3 miesiące :D

Ale wada producenta, ktora uniemozliwia uzywanie telefonu do _dzwonienia_ ?!?

PS. Czekam na nowy/naprawiony telefon juz ponad 3 tygodnie. Czy jezeli nie wyrobia sie z naprawa w miesiacu, moge zadac wymiany na nowy? Mam prawo do odszkodowania ze wzgledu na przekroczenie dopuszczalnego czasu naprawy? (14 dni)
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477

Napisano 22 October 2007 - 10:31

Nie. Mogą naprawiać nawet i pół roku, jeżeli wymaga to np. sprowadzenia części z zagranicy. Odszkodowania domagać się możesz zawsze ;) Inna sprawa, że go i tak nie dostaniesz. Jeżeli telefon trzykrotnie poleci do serwisu z tą samą usterką - wtedy pisz pismo, żeby ci nowy dali.

lothalev napisał:

Ale wada producenta, ktora uniemozliwia uzywanie telefonu do _dzwonienia_ ?!?

Gwarancję na telefon dostajesz od producenta, a nie od Play. Producent gwarantuje, że takie czy inne urządzenie działa tak czy siak. Co to za znaczenie czy wada dotyczy dzwonienia, sms czy internetu? W każdym Ci znajdę coś ;) Najłatwiej jest znaleźć coś w przeglądarce WAP - na 100% znajdziesz stronki WAP, przy których telefon będzie zachowywał się dziwnie (restart, zwiecha, pauza bardzo długa etc.). Oczywiście stronki te będą zgodne ze wszystkimi standardami WAPu ;) To jest podobnie jak z IE oraz np. Operą. Niektóre strony, które są zgodne ze standardami i nie zawierają żadnych błędów w kodzie pod IE działają, a pod Operą nie za bardzo... Więc skoro producent telefonu pisze, że aparat obsługuje WAP w jakimś tam standardzie i znajdziesz stronę w tym standardzie i bez błędów w kodzie, która nie jste wyświetlana poprawnie - to wada telefonu ;)
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   lothalev Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60

Napisano 22 October 2007 - 16:54

Dzwonili dzis do mnie z serwisu a propos nieszczesnego KU250. Prosilem o wgranie "czystego" softu, bez brandingu Play, ktory popsul skroty klawiszowe (m.in. nie ma dostepu do skrotow do funkcji - "Ulubionych").
Facet stwierdzil ze nie ma takiej mozliwosci, bo tego telefonu nie sprzedaje sie na wolnym rynku i nie istnieje "czysty" soft (mozliwe ze chodzilo mu o brak polskiej wersji jezykowej).

Co do usterki samego telefonu, powiedzial ze wymienili "glosnik" - a nie dziala w nich przeciez mikrofon ?!?
Zobaczymy co bedzie, jak go przysla juz z serwisu. Wiem juz na pewno - nie kupie juz nigdy telefonu LG, nie wezme tez zadnego aparatu z Play, bo same z nimi ludzie problemy maja...
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477

Napisano 22 October 2007 - 17:51

Co do softu w KU250 - jest nieobrandowany. Tak jak piszesz - nie ma wersji PL. Do tego te klawisze dwa - wogóle w nim nie działają (nie ma pod nimi nic przypisanego jak jesteś na głównym ekranie).
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   lothalev Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60

Napisano 22 October 2007 - 18:32

misioooo napisał:

Co do softu w KU250 - jest nieobrandowany. Tak jak piszesz - nie ma wersji PL. Do tego te klawisze dwa - wogóle w nim nie działają (nie ma pod nimi nic przypisanego jak jesteś na głównym ekranie).

Hm... czyzbysmy mieli inny soft? Moj byl brandowany (tapety, animacje, dzwonki Play, ktorych nie da sie usunac, Playnet na prawym Soft-keyu, Media na lewym Soft-key).

Co do strzalek na glownym ekranie, prawa przypisana jest do SIM Application Toolkit (a powinna do Ulubionych - jakos tak mowi instrukcja), w gore - menu BT, w dol - kontakty, w lewo - nowa wiadomosc.
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   misioooo Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 477

Napisano 22 October 2007 - 18:56

Chodzi mi o to, że wogóle to istnieje wersja nieobrandowana :D Ja mam standardowy - Playowy z Playnet i Multimedia na softkeyach.
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   lothalev Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60

Napisano 29 October 2007 - 08:51

Moj KU250 wrocil z serwisu.

Byl tam juz 2 razy (raz odeslali do Play, a Play po sprawdzeniu, ze nadal nic nie slychac, znow wyslal do LG). Wymienili najpierw plytke elektroniki, a potem "glosnik" (tak przynajmniej napisali w karcie gwarancyjnej).

Co by nie mowic, rozmowcy juz slysza, co mowie - robi wrazenie, jakby co nieco ten aparat naprawili...
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2