Mój Play: Koszt ostatniego połączenia [z370] - Mój Play

Skocz do zawartości

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Koszt ostatniego połączenia [z370]

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   no0ne Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja nie, 19 sie 07
  • Miejscowość:z Polska

Napisano 19 sierpień 2007 - 17:09

witam, czy da sie, na samsungu z370 w PLAY, ustawić czas i koszt ostatniego połączenia? siostra ma telefon w orange, tam domyślnie dostaje informacje o koszcie i czasie trwania rozmowy zaraz po jej zakończeniu. Proszę o pomoc. pozdro!
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   potargany Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 460
  • Rejestracja pią, 16 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Poznan-Lubon
  • Zainteresowania:reklama/psychologia
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 19 sierpień 2007 - 17:13

nie da sie = play nie oferuje takiej uslugi ( jak sms o kosztach ost polaczenia )
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

  • Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja czw, 10 maj 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy, paletka
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 19 sierpień 2007 - 17:16

ale jest na to sposob....sprawdzasz stan konta przed rozmowa....po zakonczeniu rozmowy tez sprawdzasz...roznica jaka Ci wyjdzie to wlasnie koszt rozmowy :)
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   klinacz Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja pon, 09 lip 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Polska
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Mix w Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 19 sierpień 2007 - 17:38

Ale mu chodzi raczej o to żeby w telefonie ustawić aby na wyświetlaczu po zakończeniu rozmowy była wyświetlana kwota jaką zabrali z konta.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   potargany Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 460
  • Rejestracja pią, 16 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Poznan-Lubon
  • Zainteresowania:reklama/psychologia
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 19 sierpień 2007 - 17:45

to by był sms klasy 0 - jak na wyświetlacz od razu...
chyba w noki można ostawić cenę polaczenia ( ile za 1 minute ) i ci potem pokaże ile wyszło ( w tej zakładce )( nie wiem do końca jak to działa )- ale do tego pin2 potrzebny - o ile sie nie myle
Dołączona grafika
0

#0 Bot Reklamowy

  • Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --



#6 Użytkownik nie jest zalogowany   shymz Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 356
  • Rejestracja wto, 03 lip 07
  • Miejscowość:Poznań

Napisano 19 sierpień 2007 - 18:26

A PIN2 nie dostaniesz :]. W Orange przychodziły zwykłe SMSy o koszcie ostatniego połączenia. Jedyny opeator, który na bieżąco ukazywał wydatki był PLUS, ale zerwałem z nimi w tym samym czasie co z panną ;). Nie wiem, jak to wygląda teraz, bo kiedyś nawet podczas rozmowy patrzyłeś na wyświetlacz i uciekała kasa z konta.

Konkludując: jest to w PLAY (jak narazie) niemożliwe
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905
  • Rejestracja czw, 08 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Playowo
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 19 sierpień 2007 - 18:34

shymz napisał:

A PIN2 nie dostaniesz

Ale PUK2 już tak, sam załatwiałem klientowi, bo zablokował sobie PIN2. Co prawda, kolega z SS grymasił, ale podał.
08 Mar 2010 - 3 latka na forum!
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   shymz Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 356
  • Rejestracja wto, 03 lip 07
  • Miejscowość:Poznań

Napisano 19 sierpień 2007 - 20:09

No na *500 bys nie dostał ;) Ostatnio usłyszałem czy mogę podać PIN2 klientowi - nie chciałbys tego robić, uwierz mi ;)
1. Użyj "szukaj"
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   artex92 Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 469
  • Rejestracja pią, 27 lip 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Wrocław
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Motorola Milestone
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 19 sierpień 2007 - 20:47

shymz napisał:

No na *500 bys nie dostał ;) Ostatnio usłyszałem czy mogę podać PIN2 klientowi - nie chciałbys tego robić, uwierz mi ;)


A jeśli mogę wiedzieć- co w tym złego :?: :?: :mrgreen: .
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905
  • Rejestracja czw, 08 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Playowo
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 19 sierpień 2007 - 20:49

shymz napisał:

No na *500 bys nie dostał Ostatnio usłyszałem czy mogę podać PIN2 klientowi - nie chciałbys tego robić, uwierz mi

Kwestia proceduralna, czy trudno dokopac się do niego?
08 Mar 2010 - 3 latka na forum!
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   shymz Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 356
  • Rejestracja wto, 03 lip 07
  • Miejscowość:Poznań

Napisano 19 sierpień 2007 - 22:47

Zwolnienie z pracy, co tu dużo gadać ;)
1. Użyj "szukaj"
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905
  • Rejestracja czw, 08 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Playowo
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 20 sierpień 2007 - 07:10

Nie wierzę :mrgreen:
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   artex92 Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 469
  • Rejestracja pią, 27 lip 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Wrocław
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Motorola Milestone
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 20 sierpień 2007 - 09:14

A podacie PUK2 (zablokuje sobie PIN2 i poproszę o niego by ustawić sobie nowy ;) ) :?: :?: Przydałoby mi się to cuś, bo za max. 7 dni numer przeniesiony i abo w moim ręku :P
Żal mi niektórych....
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   shymz Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 356
  • Rejestracja wto, 03 lip 07
  • Miejscowość:Poznań

Napisano 20 sierpień 2007 - 10:15

Nie podamy. Będziesz swiecił oczami przed pracownikiem punktu, że przypadkowo musiałeś źle wpisać PIN2 i to aż 3 razy, a teraz nie możesz dzwonić, a na infolinii nie chcą Ci podać :]
1. Użyj "szukaj"
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   artex92 Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 469
  • Rejestracja pią, 27 lip 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Wrocław
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Motorola Milestone
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 20 sierpień 2007 - 10:26

pigus pisze, że jego koledze podał PUK2 xD (pomimo grymaszenia SS :P). No to jego kolega zmienił PIN2 i mógł poustawiać sobie raczej :P.
A jak blokę PIN2, to nie mogę nigdzie dzwonić. Chyba jak poznam PUK2 i zmienię PIN2 to powinien mi telefon normalnie działać
Żal mi niektórych....
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905
  • Rejestracja czw, 08 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Playowo
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 20 sierpień 2007 - 10:29

To tak samo jak w Plusie, dają jedynie PIN1/PUK1, tyle, że troszkę nie na rękę. Bo skoro telefony pytają o te kody PIN2, to operator powinien je udostepniac. Pamietac nalezy bowiem, ze nie wszyscy są omnibusami, i bardzo często nie wiedzą o jakie kody telefon ich pyta i wpisują najczęściej PIN1.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   shymz Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 356
  • Rejestracja wto, 03 lip 07
  • Miejscowość:Poznań

Napisano 20 sierpień 2007 - 11:01

To jest na zasadzie - jest dostępne - podaj, nie jest dostepne - nie podawaj. SIMPLUS ma zaimplementowaną obsługę PIN2 - na bieżąco są aktualizowane koszty połączeń i wycina książkę telefoniczną po osiągnięciu 0 na koncie. Nie wiem czy druga sytuacja występuje cały czas, ale to była pośrednia przyczyna zerwania mojej znajomości z Plusem.

Pytanie: po co Ci coś, co nie działa?? Czy zadzwonisz do Mercedesa po parametry najnowszego hybrydowego modelu? Czy poprosisz do niego instrukcję obsługi? Informację byś może otrzymał, ale będzie ona na chwilę obecną bezużyteczna...
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905
  • Rejestracja czw, 08 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Playowo
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 20 sierpień 2007 - 11:13

Mnie nie musisz przekonywać. Ale spójrz na to ze strony przecietnego klienta, który nie rozróżnia co to PIN/PUK, a co dopiero 1 czy 2. Fakt, że coś się mu zablokowało w telefonie kieruje go od razu do salonu lub do obsługi i nie wytłumaczysz swoimi argumentami, że to niepotrzebne. Prosząc cię o PUK2 do odblokowania, raczej mu podam, gdyż wolę uniknąć z nim zatarczki o to, że coś zablokował, a my mu nie możemy pomóc, bo CC nie poda i basta. Oczywiście po odblokowaniu PIN2, dostanie ode mnie reprymendę, żeby już więcej nie bawił się tymi funkcjami, bo są bezużyteczne, a OP ich nie wspiera.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   shymz Ikona

  • Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 356
  • Rejestracja wto, 03 lip 07
  • Miejscowość:Poznań

Napisano 20 sierpień 2007 - 11:22

Jeszcze mówisz mu "brzydki piesek" :). Pełen profesjonalizm, tak, żeby o nic nie musiał dopytywać :) Możesz go jeszcze postraszyć, że następnym razem przy wpisaniu PIN2 bateria rozgrzeje mu się do czerwoności i stopi telefon z kartą :mrgreen:
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   pigus Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 905
  • Rejestracja czw, 08 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Playowo
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 20 sierpień 2007 - 11:24

Fakt :mrgreen: wtedy to można popuścić wodze wyobraźni :mrgreen:
0

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych