Strona 1 z 1
Straciłem doładowanie, bo mam przeniesiony nr.
Napisano 14 March 2012 - 19:30
Witam. Problem polega na tym że zmieniłem ostatnio bank z PKO na WBK no i jak zwykle chciałem doładować sobie z konta telefon. W poprzednim banku wybierało się operatora i numer, a w obecnym wpisuje sie tylko numer telefonu. To też tak zrobiłem. Przenosiłem z rok temu numer z T-mobile do Play, no i po doładowaniu dostałem na telefon sms że "Twoje konto T-mobile zostało doładowane kwota 30 zł". Myślę sobie o co chodzi skoro jestem w Play ? 30 zł z konta bankowego znikło a na koncie Play pustka. Czy mogę jakoś odzyskać tą kasę? Nie wiem wogole po czyjej stronie leży wina, mojej, banku czy ktoregoś z tych 2 operatorów. Proszę o pomoc.
Napisano 14 March 2012 - 23:11
Użytkownik Baros100 dnia 14 March 2012 - 19:30 napisał
Witam. Problem polega na tym że zmieniłem ostatnio bank z PKO na WBK no i jak zwykle chciałem doładować sobie z konta telefon. W poprzednim banku wybierało się operatora i numer, a w obecnym wpisuje sie tylko numer telefonu. To też tak zrobiłem. Przenosiłem z rok temu numer z T-mobile do Play, no i po doładowaniu dostałem na telefon sms że "Twoje konto T-mobile zostało doładowane kwota 30 zł". Myślę sobie o co chodzi skoro jestem w Play ? 30 zł z konta bankowego znikło a na koncie Play pustka. Czy mogę jakoś odzyskać tą kasę? Nie wiem wogole po czyjej stronie leży wina, mojej, banku czy ktoregoś z tych 2 operatorów. Proszę o pomoc.
Zgłoś sprawę do swojego banku, czyli aktualnie WBK, bo to oni dysponują za pomocą firmy zewnętrznej przelewy doładowujące konto pre-paid ( dla przykładu podam, że wiele banków korzysta, w tym zakresie , z usług firmy Blue Media, która się tym zajmuje ). Musisz złożyć formalną reklamację, że doładowanie nie nastąpiło w sposób skuteczny i nie otrzymałeś tych pieniędzy w formie zasilenia konta karty SIM, do której przypisany jest numer telefonu XXX-XXX-XXX itd. Czas na rozpatrzenie reklamacji to 30 dni kalendarzowych i dopiero po tym okresie możesz się spodziewać jakiegoś rozstrzygnięcia.
Napisano 18 March 2012 - 16:37
Użytkownik Baros100 dnia 14 March 2012 - 19:30 napisał
Po czyjej stronie leży wina?
Po pierwsze Play i BeZet od początku nie bardzo ze sobą współpracowali, ale już jest lepiej. Ale tu jest gdzie indziej "pies pogrzebany".
Obawiam się, że możesz otrzymać odpowiedź, że to Twoja wina, bo przez system transakcyjny bzwbk nie można doładowywać numerów przeniesionych i jest to napisane przy okienku do wpisania numeru. Niestety, ale bank odsyła do strony tutajdoladuj.pl. Nie określiłeś, w jaki sposób doładowałeś, ale chyba tu był problem.
Z chęcią dowiem się, co z tego wynikło...
Strona 1 z 1

Logowanie