Mój Play: Straciłem doładowanie, bo mam przeniesiony nr. - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Straciłem doładowanie, bo mam przeniesiony nr.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Baros100 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Wed, 07 Sep 11
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung Galaxy i5700
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 14 March 2012 - 19:30

Witam. Problem polega na tym że zmieniłem ostatnio bank z PKO na WBK no i jak zwykle chciałem doładować sobie z konta telefon. W poprzednim banku wybierało się operatora i numer, a w obecnym wpisuje sie tylko numer telefonu. To też tak zrobiłem. Przenosiłem z rok temu numer z T-mobile do Play, no i po doładowaniu dostałem na telefon sms że "Twoje konto T-mobile zostało doładowane kwota 30 zł". Myślę sobie o co chodzi skoro jestem w Play ? 30 zł z konta bankowego znikło a na koncie Play pustka. Czy mogę jakoś odzyskać tą kasę? Nie wiem wogole po czyjej stronie leży wina, mojej, banku czy ktoregoś z tych 2 operatorów. Proszę o pomoc.:)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Orfi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Fri, 20 Jan 12
  • Miejscowość:Lublin
  • Telefon:Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 14 March 2012 - 23:11

Wyświetl postUżytkownik Baros100 dnia 14 March 2012 - 19:30 napisał

Witam. Problem polega na tym że zmieniłem ostatnio bank z PKO na WBK no i jak zwykle chciałem doładować sobie z konta telefon. W poprzednim banku wybierało się operatora i numer, a w obecnym wpisuje sie tylko numer telefonu. To też tak zrobiłem. Przenosiłem z rok temu numer z T-mobile do Play, no i po doładowaniu dostałem na telefon sms że "Twoje konto T-mobile zostało doładowane kwota 30 zł". Myślę sobie o co chodzi skoro jestem w Play ? 30 zł z konta bankowego znikło a na koncie Play pustka. Czy mogę jakoś odzyskać tą kasę? Nie wiem wogole po czyjej stronie leży wina, mojej, banku czy ktoregoś z tych 2 operatorów. Proszę o pomoc.:)

Zgłoś sprawę do swojego banku, czyli aktualnie WBK, bo to oni dysponują za pomocą firmy zewnętrznej przelewy doładowujące konto pre-paid ( dla przykładu podam, że wiele banków korzysta, w tym zakresie , z usług firmy Blue Media, która się tym zajmuje ). Musisz złożyć formalną reklamację, że doładowanie nie nastąpiło w sposób skuteczny i nie otrzymałeś tych pieniędzy w formie zasilenia konta karty SIM, do której przypisany jest numer telefonu XXX-XXX-XXX itd. Czas na rozpatrzenie reklamacji to 30 dni kalendarzowych i dopiero po tym okresie możesz się spodziewać jakiegoś rozstrzygnięcia.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 18 March 2012 - 16:37

Wyświetl postUżytkownik Baros100 dnia 14 March 2012 - 19:30 napisał

Po czyjej stronie leży wina?
Po pierwsze Play i BeZet od początku nie bardzo ze sobą współpracowali, ale już jest lepiej. Ale tu jest gdzie indziej "pies pogrzebany".
Obawiam się, że możesz otrzymać odpowiedź, że to Twoja wina, bo przez system transakcyjny bzwbk nie można doładowywać numerów przeniesionych i jest to napisane przy okienku do wpisania numeru. Niestety, ale bank odsyła do strony tutajdoladuj.pl. Nie określiłeś, w jaki sposób doładowałeś, ale chyba tu był problem.
Z chęcią dowiem się, co z tego wynikło...
0

Strona 1 z 1